Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wop³awki 1311r
> Inne > Kalendarium 2014
ashuas
Po raz IV mam przyjemno¶æ zaprosiæ wszystkich chêtnych na inscenizacjê Bitwy pod Wop³awkami smile.gif. W roku bie¿±cym pierwszy dzieñ imprezy to, jak i w poprzednim, turniej rycerski, który zosta³ zakwalifikowany jako jeden z cyklu turniejów Rycerskiej Ligi Turniejowej pod egid± Grunwaldzkiej Akademii Miecza.
Wiêcej informacji w nastêpnych postach. smile.gif .
Czekamy na zg³osdzenia clap.gif
Stanis³aw ¯órawski
Okre¶lacie jakie¶ datowanie dla uczestników?
Macko
...tak jak w zesz³ym roku...sk³ad z P³ocka proszê wpisaæ...

Ps. cieszê siê, ¿e uda nam siê znowu spotkaæ..i mam nadziejê, ¿e pogoda bardziej dopisze, bo w zesz³ym roku momentami troszke pada³o...
ashuas
CYTAT(Stanis³aw ¯órawski @ 19:11 07.01.2014) *
Okre¶lacie jakie¶ datowanie dla uczestników?

hej smile.gif bitwa rozegra³a siê w 1311 roku, ale ;), traktujemy spotkanie jako przygodê, wiêc nikt sprawdzaæ datowania sprzêtu nie bêdzie.
Heller
A co¶ siê zmienia je¶li chodzi o niedzieln± bitwê bo w sobotê jest turniej a przyjazd i udzia³ w reko jest nadal sponsorowane?
Heller
Jak co¶ to na bitwê proszê wpisaæ mnie i moich dwóch przybocznych.
ashuas
CYTAT(Heller @ 12:24 14.01.2014) *
Jak co¶ to na bitwê proszê wpisaæ mnie i moich dwóch przybocznych.

siemka, mam nadziejê ¿e bêdzie tak jak w zesz³ym roku, ale szczegó³y dopracujemy i konkretne info pojawi siê na forum smile.gif... zg³oszenie zarejestrowane icon_cool.gif
greg36
Je¿eli chcesz ³uki i turniej, to Szczytno siê pisze...
¯yrafa
Bardzo serdecznie proszê o przes³anie informacji na temat turnieju ³uczniczego na kalendarz@lucznicytradycyjni.org. Chieliby¶my umie¶ciæ to w Kalendarzu ³ucznika http://www.lucznicytradycyjni.org/kalendarz-lucznika/
Dziêkujemy!
¯yrafa
Bardzo serdecznie proszê o przes³anie informacji na temat turnieju ³uczniczego na kalendarz@lucznicytradycyjni.org. Chieliby¶my umie¶ciæ to w Kalendarzu ³ucznika http://www.lucznicytradycyjni.org/kalendarz-lucznika/
Dziêkujemy!
ashuas
Prace ruszy³y z kopyta... do turnieju pozosta³o 2 miesi±ce, dogadali¶my szczegó³y finansowania imprezy. Turniej który odbêdzie siê 10.05, tak jak wspomina³em wcze¶niej, jest jednym z cyklu turniejów organizowanych przez Grunwaldzk± Akademiê Miecza - zosta³ osi±gniêty kompromis, i wygl±da na to ¿e zosta³y zaakceptowane ciekawe nagrody promuj±ce nawet 5 pierwszych miejsc smile.gif.
11,05 to dzieñ po¶wiêcony rekonstrukcji Bitwy pod Wop³awkami 1311, przewidziana jest gratyfikacja dla rekonstruktorów oraz (przynajmniej czê¶ciowy) zwrot kosztów dojazdu.

Proszê o dopisywanie siê do listy uczestników, nadmieniæ jeno pragnê i¿ spotykamy siê ju¿ w pi±tek tj. 09.05, w szkole, tam gdzie w zesz³ym roku smile.gif... kto by³ ten wie jak jest, ten kto bêdzie pierwszy raz, bêdzie wiedzia³ jak jest ;)...
pozdrawiam Tomasz smile.gif
Macko
Heh... usmieszek_08.gif ...bêdzie siê dzia³o... walka.gif walka.gif pijacy.gif pijacy.gif pijacy.gif polecam kto nie by³...

Tomku - spodziewaj siê nas w ilo¶ci 7-8 osób...

:-)
ashuas
CYTAT(Macko @ 16:33 11.03.2014) *
Heh... usmieszek_08.gif ...bêdzie siê dzia³o... walka.gif walka.gif pijacy.gif pijacy.gif pijacy.gif polecam kto nie by³...

Tomku - spodziewaj siê nas w ilo¶ci 7-8 osób...

Przyj±³em z wielk± rado¶ci± :D
Cmok z Dzia³dowa
pojawiê siê w sobotê, je¶li mo¿na smile.gif
pozdr.
Smoczek
Pat_z_Bart
I oczywi¶cie ja siê pojawiê. Mam nadziejê ¿e od pi±tku pijacy.gif
Heller
mam dwie armaty, braæ? i wygl±da na to ¿e bêdzie nas 4walcz±cych i 1 ³ucznik.
Pat_z_Bart
Turnieje maj± byæ tam gdzie by³o planowane ? Bo troche rozkopali teren przy baszcie face4.gif
Macko
..i kolejne pytanie:

Tomku masz mo¿e program imprezy?

co, kiedy, o której i z kim?

PS. P³ock bêdzie na miejscu w pi±tek oko³o godziy 15.00

ashuas
niestety nast±pi³a zmiana lokalizacji turnieju, zrobimy wszystko aby by³o jeszcze bardziej zacnie :D
tel. do Dariusza 605 539 610 , do mnie 601 627 989 (wy³±czony od 20 we wtorek 06,05 do 21 w ¶rodê 07,05)
dzwoñcie ...a bêdzie wam dane :D

w pi±tek
siê widzimy smile.gif od 17-18 mamy dostêp do szko³y
(oczywi¶cie jedzenie zapewniamy)
sobota
¶niadanie, wyjazd na turniej - ok.13
biesiada ok. 20 na zamku
niedziela:
¶niadanie, próba, o 14 inscenizacja
biesiada smile.gif

to tak na szybko, reszta po konsultacjach ;)
Heller
Braæ paragony za paliwo? ¯eby potem nie by³o nieporozumieñ.
nabi
Dziêki za fajny turniej, by³o na prawdê mi³o.
Ze swojej strony przepraszam, ¿e opu¶ci³em imprezê wcze¶niej, có¿, si³a wy¿sza smile.gif
Jak ma kto¶ filmiki z walk to niech wrzuci lub wy¶le na priv.

Dziêki
- nabi
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.