Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bardzo du¿e problemy z Comfort Fencing
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
mail: comfortfencing@gmail.com
strona: https://www.facebook.com/ComfortFencing

Je¶li który¶ z moderatorów sobie za¿yczy mogê udostêpniæ pe³ne logi rozmów na gmailu i historiê przelewów.

Pierwsze zamówienie z³o¿y³em w marcu. Realizacja by³a opó¼niona, ale o tyle o ile w³a¶ciwie ka¿dy polski rzmie¶lnik siê spó¼nia. Do przebolenia. Produkt jest naprawdê bardzo dobry.

Z powodu mojego b³êdu musia³em zamówiæ kolejn± rêkawicê (g³upim przypadkiem zamówi³em jedn±). Dosta³em dane do przelewu i pos³a³em pieni±dze. To by³ maj 2013. Rêkawicy nie dosta³em do dzisiaj.

Komunikacja przez jaki¶ czas istnia³a. Dostawa³em przeprosiny, tu co¶ nie tak z zamówionymi materia³ami, problem z warsztatem, wyjazd. W czerwcu Rafa³ poinformowa³ mnie ¿e "Bede ja wysylal (...) pod koniec przyszlego tygodnia.". Potem przesta³ odpowiadaæ na pytania, kontakt zupe³nie siê urwa³.

Odpowied¼ dosta³em w koñcu w pa¼dzierniku. Poinformowa³ ¿e maj± znowu dostêp do Internetu, poprosi³ o adres do wysy³ki i obieca³ j± w nastêpnym tygodniu. Potem znowu przesta³ odpowiadaæ kiedy dopytywa³em siê czy j± wys³a³. To by³ ostatni raz kiedy mia³em z nim kontakt bezpo¶redni. W koñcu, 25 pa¼dziernika napisa³em:

"Od obietnicy wysy³ki minê³y dwa tygodnie. Pyta³em o ni± 5 dni temu - bez odpowiedzi. By³em naprawdê cierpliwy ale mam ju¿ dosyæ. W nastêpnym tygodniu przenoszê sprawê na frehê."

I odczeka³em trzy tygodnie. Nic.

Na wcze¶niejsze pytanie na FB odpowiedzia³ ¿e tak, ¿e zamówienia zostan± zrealizowane. I to tyle. Jest listopad, rêkawicy ani widu ani s³ychu, od zamówienia minê³o 7 miesiêcy. W tym czasie by³y dwie albo trzy obietnice wysy³ki. W miêdzyczasie Comfort Fencing opracowuj± nowe produkty i przyjmuj± nowe zamówienia.

Powtórzê - produkt który otrzyma³em by³ bardzo dobry. Ale drugiego nie otrzyma³em w ogóle i na razie nie zanosi siê aby sprawa mia³a siê ruszyæ. W tej chwili bardzo przestrzegam przed robieniem z nimi jakichkolwiek interesów innych ni¿ z rêki do rêki. Zw³aszcza nie my¶lcie nawet o kupowaniu od nich czegokolwiek je¶li chcecie zobaczyæ dan± rzecz w ci±gu miesi±ca.

To jest dok³adnie powód dla którego nie znoszê robienia interesów z polskimi rzemie¶lnikami z reko.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Kolejne dwa miesi±ce, wci±¿ brak komunikacji, rêkawicy oczywi¶cie ani widu ani s³ychu, za to na grupie na FB reklamy jak to rzeczy s± wysy³ane i pokazywane nowe produkty. Widaæ na opracowywanie nowych produktów jest czas, na realizowanie ju¿ zap³aconych zamówieñ nie ma.

Ja dajê sobie spokój, mam dosyæ. Przestrzegam wszystkich przed robieniem jakichkolwiek interesów z tymi lud¼mi.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.