Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Kto chce nami rz±dziæ?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
efendi
Nie wiem czy tu mo¿na co¶ takiego zamieszczaæ...ale sprawa jest dosyæ istotna.
"....
Strach pad³ na rycerzy, grzybiarzy i dzia³kowców. Nowe przepisy dotycz±ce broni bia³ej, nad którymi pracuj± pos³owie, wzbudzaj± du¿y niepokój. Projekt Solidarnej Polski mówi, aby do katalogu broni bia³ej zakazanej w miejscach publicznych wpisaæ d³u¿sze no¿e, siekiery i tasaki.
Zobacz tak¿e:...."

Solidarna Polska za zakazem posiadania w miejscach publicznych broni bia³ej

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/art...dzialkowcy.html
Adek Kronikarz
Kusze, broñ czarnoprochowa, teraz broñ bia³a... W tym kraju nied³ugo nie bêdzie ju¿ mo¿na niczego. Jak u Kononowicza: "¿eby nie by³o bandyctwa, ¿eby nie by³o z³odziejstwa, ¿eby nie by³o niczego".
Lutobor ze Swarska
her ziobro chce ¿eby by³o bezpieczniej na piankowe albo gumowe miecze, a wy siê burzycie.

Hehehehehehe

¯art. Proszê o przyjêcie moich wyrazów oburzenia.
Swoj± drog± ciekawe czy cepy te¿ pod ten poroniony przepis podci±gn±.
Nikodem
Miecz i ka¿da inna broñ przez nas wykorzystywana stanie siê nagle "rekwizytem teatralnym", a nó¿ grzybiarza bêdzie "narzêdziem" a nie broniê i ju¿... kolejny absurd naszego kraju smile.gif.

A co do piankowych mieczy, to jak tak dalej pójdzie to skoñczymy jak SCA z kratkami w he³mach.
robert w. Wielki
Ta partia balansuje gdzie¶ w przedziale b³êdu statystycznego, i tym razem, dla odmiany- ja tam siê nie przejmujê ;)
Rafa³ Pr±dzyñski
Te¿ siê ni eprzejmuje - tym bardziej ¿e taki Dziewulski nie jest od nich a owsik w ty³ku wierci go do dawna ¿eby nas skasowaæ na pozwoleniach na broñ - przy nim SP to szczeniaczek od pinczerka.

Bardziej przejmuje siê zakusami starej ubecji.

Na wszelki wypadek szpade ju¿ æwiczê piank± bigsmile2.gif - postepowo tak i lewicowo.
Yan
Wed³ug mnie nie ma czym siê martwiæ, jak niby technicznie sklasyfikowaæ jaka broñ bia³± ma byæ zakazana ? Wypisaæ w ustawie typologiê mieczy ? Dopuszczaln± grubo¶æ ostrza, które nie bêdzie ciê³o marchewki ? Jakie daæ kary za przenoszenie w miejscu publicznym szpadla, a jakie za motykê ? Czy handel p³askownikami i ta¶mami metalowymi jako obrót potencjalnymi g³owniami tak¿e bêdzie zakazany ?

Groza i terror.
Nidhogg
I po strachu: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,1...n=FB_Komentarze
Co ciekawe, projekt zosta³ przed³o¿ony 14 maja, a panika zaczê³a siê wczoraj, dzieñ przed g³osowaniem. Smutne.
Rafa³
Adsumus
Nó¿ obojêtnie jaki to narzêdzie Nikodemie.
¦winiopas
Tak naprawdê w ogóle zakaz posiadania broni jest chaniebny, tyko lewactwo mog³o wpa¶æ na taki chory pomys³. Karalne powinno byæ tylko jej u¿ycie je¶li siê pope³ni przestêpstwo. Klucz francuski te¿ mo¿e pos³u¿yæ to zabicia, ale to nie jest powód, ¿eby zabraniaæ u¿ywania go.
Borg
Gdzie do jasnej choery jest moderator. Podobno to apolityczne forum? A jak widzê nagonka na panów ze skrajnej prawicy wyzywanych od lewaków rozlewa siê jak na frondzie. Nie o tak± frehê walczy³em.
efendi
CYTAT(Borg @ 08:40 09.11.2013) *
Gdzie do jasnej choery jest moderator. Podobno to apolityczne forum? A jak widzê nagonka na panów ze skrajnej prawicy wyzywanych od lewaków rozlewa siê jak na frondzie. Nie o tak± frehê walczy³em.

Tak nawiasem, w czosnku mam prawice i lewicê, ale podcieram siê praw±... Tak z ciekawo¶ci, w jaki sposób walczy³e¶ "o tak± frehê" ?Jestem na tym forum tak ok od 2000 r, (wtedy jeszcze LDRP, i jakos sobie nie przypominam, ¿eby¶ wtedy by³ i walczy³ bigsmile2.gif i lepiej nie pisz ,¿e"...na panów ze skrajnej prawicy wyzywanych od lewaków rozlewa siê jak na frondzie..." bo dajesz do zrozumienia jakiej opcji jeste¶ zwolennikiem, a tego jak zrozumia³em nie chcesz na forum. Ale to tak¿e mam w CZOSNKU. Sprawa siê wyja¶ni³a, mo¿na temat wyczy¶ciæ I tyle. I b³agam, nie odpowiadaj icon_rolleyes.gif na mojego posta
I na koniec: "...Schlesien...alle ist auch Adel
zu Waffen und Kreigen begierig..." napisz mi na priva co chcia³e¶ przez to wyraziæ-powiedzieæ, bo nie wiem jak to zrozumieæ, a nie chcê Ciê niepotrzebnie uraziæ :-) ( jestem tylko in¿.) angsad.gif

Nidhogg
CYTAT(¦winiopas @ 06:50 09.11.2013) *
Tak naprawdê w ogóle zakaz posiadania broni jest chaniebny, tyko lewactwo mog³o wpa¶æ na taki chory pomys³. Karalne powinno byæ tylko jej u¿ycie je¶li siê pope³ni przestêpstwo. Klucz francuski te¿ mo¿e pos³u¿yæ to zabicia, ale to nie jest powód, ¿eby zabraniaæ u¿ywania go.

Wiem, ¿e offtopic, ale przypominam, ¿e Solidarna Polska to oficjalnie partia prawicowa i konserwatywna.
robert w. Wielki
Tak, a ja twierdzê ¿e jestem m³ody, piêkny i bogaty... jester.gif
Borg
Oczywi¶cie, ¿e odpiszê. Odpisujê na ka¿dy idiotyzm. Z jakiego¶ powodu napisa³em te niespe³na 4000 postów :D
Wzglêdem moich pogl±dów partyjnych strzelasz kul± w p³ot. Wzglêdem cytatu poszukaj z jakiej kroniki pochodzi i dlaczego tam siê znalaz³. Ja wyk³adów za darmo nie dajê. Wzglêdem walki o to forum, po jakim¶ okresie moderowania, starania siê by by³o merytorycznie lepsze od samosi mam prawo napisaæ, ¿e dawno zary³o w muliste dno katowickiej Rawy.
efendi
CYTAT(Borg @ 17:30 09.11.2013) *
Oczywi¶cie, ¿e odpiszê. Odpisujê na ka¿dy idiotyzm. Z jakiego¶ powodu napisa³em te niespe³na 4000 postów :D
Wzglêdem moich pogl±dów partyjnych strzelasz kul± w p³ot. Wzglêdem cytatu poszukaj z jakiej kroniki pochodzi i dlaczego tam siê znalaz³. Ja wyk³adów za darmo nie dajê. Wzglêdem walki o to forum, po jakim¶ okresie moderowania, starania siê by by³o merytorycznie lepsze od samosi mam prawo napisaæ, ¿e dawno zary³o w muliste dno katowickiej Rawy.

"...Ja wyk³adów za darmo nie dajê..." Rozumiem, czy 200 z³ wystarczy ? wy¶lê na konto lub tam gdzie Pan ka¿esz. Staæ mnie:-) Chyba ¿e Pan cenisz siê wy¿ej..."...Wzglêdem walki o to forum, po jakim¶ okresie moderowania, starania siê by by³o merytorycznie lepsze od samosi mam prawo napisaæ, ¿e dawno zary³o w muliste dno katowickiej Rawy..." Z tego wyci±gam wniosek ,¿e od chwili gdy Pan przesta³ siê zajmowaæ moderowaniem, wszyscy Ci co to robi± doprowadzili do jego, forum, upadku. Czemu akurat do Rawy? a nie np do Wis³y? Za odpowied¼ na to pytanie jestem gotów zap³aciæ 100 z³( bo krótkie) Oczywi¶cie pozwoli Pan, ¿e bêdê mia³ przeciwne zdanie co do upadku forum, nawet gdy jest ono idiotyczne dla Pana.
Rozumiem ¿e dla Pana moje pytania s± idiotyzmami, przyznam ¿e Pana odpowiedzi tak samo traktujê, ale ja za nie(odpowiedzi) mogê zap³aciæ. A wtedy to ju¿ nie s± idiotyzmy, a towar.
Teyrnon
spac.gif spac.gif spac.gif
Nikodem

P.S. To forum na prawdê upad³o. Nie tyle co merytorycznie co po protu ludzie siê (z przyczyn ró¿nych) z niego wynie¶li.
Józef
Wiec dajmy spokój k³ótniom ;)

A bardziej na temat - czy wiecie co dalej z tym wnioskiem dot. broni skierowanym do sejmu przez KGP ?

pozdrawiam ;)
Grzegorz £
CYTAT(Józef @ 08:24 10.11.2013) *
Wiec dajmy spokój k³ótniom ;)

A bardziej na temat - czy wiecie co dalej z tym wnioskiem dot. broni skierowanym do sejmu przez KGP ?

pozdrawiam ;)

Wniosek zosta³ odrzucony.

Wracaj±c do tematu projekt niespecjalnie uderza w posiadaczy têpych replik bo nie s± one broni± bia³± (nie posiadaj± ostrza). Natomiast uwa¿am go za skrajny idiotyzm z innego powodu. Zawsze mam przy sobie nó¿. Ma³ego foldera nosze po prostu w kieszeni a je¶li mam plecak lub torbê to le¿y tam sobie jeszcze jaki¶ wiêkszy fixed. Nie s³u¿± mi do dodawania sobie pewno¶ci siebie ani do samoobrony. Nó¿ to narzêdzie i przyda³ mi siê niezliczon± ilo¶æ razy bardzo czêsto trzeba co¶ , podwa¿yæ czy przeci±æ (chocia¿by zgrzewkê w sklepie). Dodatkowo jak pokazuje praktyka krajów z najwiêkszymi restrykcjami dotycz±cymi posiadania ostrzy takie zakazy g... daj±. Bo nie oszukujmy siê je¶li kto¶ zabiera nó¿ w celu wsadzenia go komu¶ w nerkê to to ¿e nie wolno go nosiæ i tak go nie powstrzyma.
Indar
Forum jest takie, jacy u¿ytkownicy.
Czê¶æ Panów da³a tu modelowy przyk³ad.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.