Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Festyn Rycerski (Opole) -> 9-10.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Watcher
Andrzej Ko¶ciuk
Mam mal± prosbê.Prosze o przybycie na III Festyn Rycerski tylko
osoby zaproszone.Oczywiscie nikogo nie bedziemy wyganiac,ale prosze wziasc pod uwage ze mamy zgloszonych 480 osób,a mamy je wyzywic i "napic".
Andrzej Siejeñski
Witam
Czy impreza jest otwarta dla gapiów?
Je¶li tak, to poproszê trochê wiêcej informacji (g³ównie o pierwszym dniu).
Nataniel
Andrzej Ko¶ciuk
Oczywiscie ,jest otwarta dla widzow.W sobote ok.13.00 rozpoczynamy eliminacje do wszystkich konkurencji.W niedziele odbeda sie finaly i bitwa(z soboty na niedziele "prywatka srednoiwieczna" i uczta).
Szymon Chochlik
A czy mozna gdzies znalezc zdjecia z poprzednich imprez? Albo opisy? Albo cokolwiek wiecej? Tak z ciekawosci pytam... icon_wink.gif Wybieramy sie tam juz w piatek prawdopodobnie icon_cool.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
Jak dotrzeæ na miejsce. Przybêdê poci±giem, a nigdy nie by³em w Opolu i nie chcia³bym za bardzo pob³±dziæ. Czy zapowiedzieli siê jacy¶ rzemie¶lnicy? Co¶ konkretniej o sobocie, czy przed 13 bêdzie co ogl±daæ (niestety w niedzielê muszê byæ w redakcji)?
Nataniel
Ciwun
Drogi Szambelanie!
Zmawialismy sie Grunwaldzie i na Malborku na Wasze "Opole", lecz gdy zbliza sie czas wyjazdu, to okazuje sie, ze nie dowiedzielismy sie, gdzie miesci sie Muzeum Wsi Opolskiej (jako miejsce III Festynu) - w samym Opolu, czy poza jego obrebem.
Pytanie dodatkowe: Czy Muzeum Wsi Opolskiej, to to samo co Skansen Bierkowice?
I najwazniejsze jak tam trafic, gdy nie jest sie miejscowym, a nawet nie jest sie z poludnia Polski i nie zna sie ani Opola, ani jego okolic.

Pozdrowienia od Konfraterni Smorgonskiej Akademi
Andrzej Ko¶ciuk
Witam!!
Muzeum Wsi Opolskiej i skansen to to samo.Gdy jedzie sie do Opola droga z Wroclawia ,to on miesci sie 10 m od tej drogi po lewej stronie>Do Wroclawia po prawej:-))))))))
Z dworca jedzie autobus ,i ma przystanek 15 m od skansenu.
Autobus nr 5.
Pozdrawiam Ciwuna i innych
Andrzej"Efendi"Kosciuk
Odd
witam was w³asnie z trzy godziny temu wróci³em z tej imprezy i powiem wam ,¿e chyba to narazie mój najlepszy turniej na jakim by³em (chce podkre¶liæ ,¿e jestem "m³odym" w swoim bractwie i za du¿o ich nie widzia³em) Chyba jestem pierwszys który wypowiada siê na temat tej imprezy ;) , fajnie bo mia³em wróciæ dopiero jutro rano ale juz niewytrzyma³em i trzeba by³o wracaæ do domku...na pewno teraz w tym momencie jeszcze niektórzy biesiaduj± ;) . Ogó³em impreza siê organizator± uda³a... a i jeszcze jedno bitwa fajna jab³ka fajnie lata³y ;) tylko ,¿e ludzi± po lewej strony od bramy czech nie wyszed³ za wcze¶nie ruszyli szkoda za ma³o ludzi sie wystraszy³o hehe ;) Pozdrowienia z Nysy ;)
Magnus
Witam.
Ehhh, a mia³em byæ pierwszy. anger.gif devil.gif anger.gif
Impreza super. Samo muzeum dawa³o niewiarygodny klimat. A ludzie z bractw, nie mam s³ów, coby chwaliæ. Po prostu zar±bi¶ci byli i tyle, z takimi mo¿na konie kra¶æ. Trzeba by³o byæ samemu i zobaczyæ. Biesiada w sobotê yes.gif king.gif yes.gif by³a zaiste królewska. napewno szybko powstan± o niej legendy.
Trudno bêdzie i to bardzo temu dorównaæ choæby.
Organizatorzy siê spisali w skali 1 do 10 gdzie¶ tak na 15.
Nie brakowa³o niczego - woda, wcety, ¿arcie, pola namiotowe, ogólnie wszystko by³o. To by³ pierwszy turniej o jakim wiem, gdzie uczestnikom nie chcia³o siê patrzeæ na jedzenie, tak byli¶my ob¿arci. Piwo na biesiadzie siê jedynie skoñczy³o gdzie¶ po 1 w nocy, ale trochê wina siê znalaz³o i mo¿na by³o kontynuowaæ zabawê z wype³nionym rogiem. Ale po jakim¶ czasie dojecha³o nowe. Pokaz z ogniem na biesiadzie blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif cudowny. Bitwa pierwsza klasa, szczególnie "pociski specjalne" tongue.gif jester.gif tongue.gif , kto by³, ten wie o co chodzi. No i klepanie bic.gif bum.gif bic.gif te¿ fajnie wysz³o.

No, najlepszy turniej, na jakim by³em do tej pory.

Pozdrowienia dla wszystkich z Opola,z Imir Vikings Hird,z Blotungi, Kokosza i wszystkich, wszystkich innych. Ludzie jeste¶cie niewiarygodni. Ju¿ siê nie mogê doczekaæ nastêpnego z Wami spotkania.

Chwa³a Wam.
Szymon Chochlik
I ja siê k³aniam organizatorom. Mogê siê tylko podpisaæ pod tym co szanowni koledzy ju¿ napisali. Poprostu by³o wspaniale! bigsmile2.gif Pozdrawiam wszystkich, którzy sie tam bawili.
makKac
W ramach kronikarskiego obowi±zku dwa s³owa o Opolu.

Ca³o¶æ odby³a siê na terenie Skansenu – Muzeum Wsi Opolskiej. Miejsce na organizacjê tego typu wydarzeñ znakomite. Zielono, sielsko, przestrzeñ, warunki – wszystko czego mo¿na oczekiwaæ. Na terenie skansenu namioty historyczne, obóz cywilny przez p³ot – na terenie stadniny. Paradoksalnie to cywilny by³ obozem wartym zasiedlenia – a to ze wzglêdu na obecno¶æ kuchni turniejowej (przynajmniej pierwszego dnia), blisko¶æ ³±czki biesiadnej, a tak¿e bezpieczeñstwo dobytku – po skansenie szwenda³ siê ludek bez przerwy, po obozie w stadninie nikt obcy.

Jak na imprezê o liczbie uczestników id±cej w setki organizacja rewelacyjna. Ju¿ na doje¼dzie oby³o siê bez k³opotów – ludzie w strojach i pochodniami wy³apywali b³±dz±cych go¶ci, kierowali na parking, pomagali siê rozgo¶ciæ.
Jedzonko – historia. Powali³o mnie i chyba wszystkich. Nie widzia³em jeszcze tak zabezpieczonego od strony aprowizacyjnej turnieju. By³o wiêcej ni¿ du¿o, bardziej ni¿ dobrze, ró¿norodnie, smacznie, i w ilo¶ciach nie do przejedzenia. A do tego jeszcze trunki. W zasadzie jedna, nie koñcz±ca siê biesiada.
Biesiada – osobny temat. Sto³y ustawione po okrêgu rozmiarów boiska, a w ¶rodeczku pl±sy, tañce, hulanki, pokazy. Bolkowa popisy z ogniem (¿onglerka? taniec? jak to nazwaæ) – rewelacja. ¦liczno¶ci. Gratulujê. I jeszcze wiêcej jedzonka. I ³adne pojedynki. I nastêpne tace pe³ne pyszno¶ci. I tak do rana. A przed snem znów co¶ na z±b. Po prostu bombowo.

Konkurencje rozgrywa³y siê w znacznej czê¶ci równolegle – dziêki temu co¶ siê dzia³o non stop w ró¿nych czê¶ciach skansenu.
£uk prowadzi³ Konrad Tomaszkiewicz co samo w sobie gwarantowa³o poziom i ciekaw± formê. Chêtnych by³o sporo. Je¶li chodzi o sprzêt, to królowa³a produkcja rodzima, wpad³o mi w oko ledwie kilka „wêgrów” i w zasadzie niewiele wiêcej.
Pojedynki na stal w szrankach, niektóre ³adne i emocjonuj±ce, inne komiczne. Zgrozê wzbudzi³ Conan „chroni±cy” siê p³ytkim he³mem normañskim z okularem, ubranym na go³± g³owê, tako¿ przeszywanic± rozsznurowan± po pêpek. I nic wiêcej. Upa³ u¶pi³ nie tylko jego zdrowy rozs±dek ale i sêdziów. Zanim wymuszono na owym osobniku ubranie czego¶, co chroni szyjê i pier¶, zd±¿y³ stoczyæ jeden czy drugi pojedynek. I wygra³, bo w zasadzie przeciwnik nie chc±c go uszkodziæ, nie móg³ go trafiæ. Mrok.
W pojedynkach z tarcz lecia³y wióry – efekt radosnego rantowania. Chyba tylko finali¶ci potrafili faktycznie co¶ sensownego z tarcz± zrobiæ. Szkoda sprzêtu i pora pomy¶leæ o powa¿nym trenowaniu pracy z tarcz±. W ciasnych szrankach, gdzie nie by³o zbyt wiele miejsca na pracê nóg, zwody, miniêcia, obchodzenia, itp., pó³toraki czy topór na d³ugim trzonku wygrywa³y z tarcz± i broni± krótk± (pracuj±c tylko góra-dó³). Dziwne, ale to chyba efekt braków w treningach, brak umiejêtno¶ci wykorzystania tarczy, skrócenia dystansu, podej¶cia pod przeciwnika.
Bitwa zapowiada³a siê smakowicie, sporo uczestników, sporo miejsca, fajny pomys³. Widzia³em niestety tylko próbê, konieczno¶æ wyjazdu pozbawi³a mnie przyjemno¶ci obejrzenia samej bitwy, ale przypuszczam, ze uda³a siê znakomicie.

Jak to by³o do przewidzenia w przypadku imprezy id±cej w setki ju¿ a nie dziesi±tki uczestników, poziom stroju by³ mocno zró¿nicowany. Od ubiorów wiêcej ni¿ poprawnych i wiêcej ni¿ wysmakowanych, po ciê¿ki mrok. Zw³aszcza od pasa w dó³, ale nie tylko. Zasadniczo najwiêcej elementów zgrozy przemycali ró¿nej ma¶ci „szkoci”. Póki co sposób postrzegania typowego szkota w rr jest chyba nie zagro¿ony i jako¶ nie ¿a³ujê, ¿e w Opolu wyst±pi³em by³em w innej zupe³nie ni¿ ta konwencji.

Podobnie jak w przypadku stroju - poziom kultury i sposób bycia niektórych jednostek tak¿e pozostawia³ nieco do zyczenia. W takim t³umie zjawisko nie do unikniêcia. Na szczê¶cie marginalne i mo¿liwe do ignorowania.

Uk³ony dla Chor±gwi Rycerstwa ¦laskiego Wratislavia. Dziêki za przygarniêcie dwóch niezrzeszonych dusz do namiotu.
Zaszczytem by³o podefilowaæ pod Waszym sztandarem. Dziêkujemy.
loki08.gif

Amor & Monika – buziaczki na okoliczno¶æ integracji icon_rolleyes.gif , fajnie by³o bardzo i do nastêpnego razu. love3.gif

Pozdorwionka i podziêkowania dla Edyty z Opola i Jej brzydszej Po³owy – mi³o by³o poznaæ i dziêki za troskê o nasze ¿o³±dki. love3.gif

O, i dla kole¿anek zielarek. Perz, kozieratka i arcydziêgiel – na przysz³y sezon poproszê o kilogram tej ratuj±cej ¿ycie mieszanki. icon_wink.gif

Krzy¶ i renegaci z ChP¦ – mi³o by³o spotkaæ siê po tylu latach. Szczê¶cia na nowej drodze ¿ycia, bêdê ¶ledzi³ rozwój Sas`a, oby siê uda³o. Krzy¶, wybacz ¿e przerobili¶my Ciê na nagrobek (jest ikonografia – rycerz ¶l±ski, dzieñ pó¼niej, pierwsza po³. dwudziestego pierwszego stulecia, heh bigsmile2.gif ).

Uk³ony do ludzi z Gdañska. Dziêki za entuzjazm z jakim podeszli¶cie do naszej twórczo¶ci o ¶wicie i oczywi¶cie przepraszamy, ze nie dali¶my siê wyspaæ. Wena nas nasz³a, có¿ poradziæ. yes.gif

Dziêki za zaproszenie, Andrzej Ko¶ciuk i jego ludzie mocno siê napracowali. Warto odwiedzaæ ten turniej, co tez z pewno¶ci± w przysz³ym sezonie uczynimy.

loki08.gif

beee
Remko £ysy
Ja równie¿ w³a¶nie dotar³em z Opola do mojego kompa. Przy³±czam siê do entuzjastycznych wypowiedzi poprzedników. Chwa³a Organizatorom za zorganizowanie imprezy na bardzo wysokim poziomie i za ca³kowicie niekomercyjne podej¶cie do przdsiêwziêcia. Chwa³a kwatermistrzom i obsadzie kuchni. By³o poprostu ¶wietnie i wszystko co tu zosta³o ju¿ powiedziane i powiedziane bêdzie, to za ma³o by opisaæ fantastyczny klimat imprezy. Chwa³a, Chwa³a, Chwa³a.
Szanowny Panie Mc Kac Entuzjastyczny podej¶ciem do Waszej porannej twórczo¶ci wykaza³a siê Kujawska Chor±giew W³adys³awa £okietka z W³oc³awka.
Pozdrawiam wszystkich uczestników opolskiej imprezy.
makKac
CYTAT(Remko £ysy)
Szanowny Panie Mc Kac Entuzjastyczny podej¶ciem do Waszej porannej twórczo¶ci wykaza³a siê Kujawska Chor±giew W³adys³awa £okietka z W³oc³awka.  

A to ja bardzo przepraszam za pomy³kê i k³aniam siê w pas naszemu fan-clubowi z W³oc³awka icon_wink.gif
Vena zaæmi³a percepcjê.
Resztê swych twierdzeñ utrzymujê jednak w mocy.
Tak czy inaczej by³o bardzo dobrze, za rok powtórka.

beee
Remko £ysy
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ blinkie.gif
Andrzej Ko¶ciuk
Pragnê podziêkowaæ wszystkim którzy raczyli przyjechaæ do Opola,mam nadzieje ¿e spotkamy siê w skansenie za rok.
Za wspania³±,dziêki Wam,atmosferê w czasie Festynu, jeszcze raz dziêkujê.
Specjalne dziêki dla prowadz±cego turniej ³uczniczy-Konrada Tomaszkiewicza z Krakowa.
Miriam
Witam!!! Z tej strony Miriam (jakby ktos nie pamiêta³: Szkotka w br±zowej sukni i w pledzie Hamisza bigsmile2.gif ) Przede wszystkim chcê pozdrowic wszystkich uczestników Festynu, szczególnie za¶ gor±co ¶ciskam tych, którzy brali udzia³ w niedzielno-poniedzialkowym ognisku devil.gif devil.gif devil.gif . Kochani, by³o wspaniale blinkie.gif , cudownie i diabel.gif czasami gor±co smile.gif
Niedzielna bitwa by³a pierwszym moim wystêpem (do¶c pochopnie dalam sie namówic na udzia³ w niej - ale nie ¿a³ujê, czekam tylko na mój w³±sny ³uk i hajda w pole maniac.gif maniac.gif maniac.gif , h³e h³e h³e...................
Równie¿ organizacji obozu i wy¿erki nie mozna niczego zarzucic... Po powrocie z Grunwaldu bylam przygotowana na wszystko - pol plecaka zajê³a wa³ówka bigsmile2.gif , ale i tak za szybko siê skonczyla. Chwa³a wojsku za przepyszn± grochówê i te wy³udzane podstêpnie papierosy mad.gif .
Wypada³oby ju¿ konczyc, wiêc jeszcze : chwa³a po trzykroæ Opolskiemu Bractwu za organizacjê king.gif king.gif king.gif i za to ze utrzymali imprezê we wspania³ym klimacie bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif . Chwa³a Szkotom za tak liczne wyst±pienie blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif . chwa³a Szczurowi, Zwierzowi , ch³opakom z Blotungi i z Opola za przedwczorajsz± imprezê przy ognisku mad.gif mad.gif mad.gif i wreszcie chwa³a Kopernikowi (on ju¿ sam wie za co diabel.gif ) love3.gif
I to by by³ ju¿ koniec mego wpisu....
Odd
Ja nie mog³em zostaæ z niedzieli na poniedzia³em ale s³ysza³em ,¿e Zwierz king.gif podpio³ beczke pida i troche by³o tych winek z Pepsi blinkie.gif a wiecie co sie z tym wi±¿e crazy.gif powiedzcie czy to tylko ploty czy prawda ,a propo biesiady no super by³a szkoda tylko ¿e omine³o mnie Fire Show bic.gif ale jako¶ prze¿yje by³em za bardzo zmeczony po pi±tku a dok³adniej z pi±tku na sobote bigsmile2.gif a tak apropo mo¿e kto¶ mnie s³ysza³ oko³o 5 rano krzyczalem "ZAMKNIJ SIÊ!" bigsmile2.gif
Miriam
kiedy bêd± zdjecia?bo mój film idzie w piatek do wywolania (dopiero bic.gif )
[size=24][/size]
Odd
Mój kumpel robi³ cyfrówka jak checie to moga byæ nawet jutro rano ale musicie mnie zmotywowac ;P
Andrzej Siejeñski
Witam
Postaram siê co¶ wrzuciæ na sieæ w weekend. Wypstryka³em dwie klisze. Niestety by³em tylko kilka godzin w pierwszy dzieñ (szkoda, ¿e tak krótko) wiêc same walki.
Nataniel
Valdez
Ja natomiast w imieniu organizatorów a ju¿ szczegulnie w imieniu kuchni, dziekujê za cierpliwo¶æ, przy okienku. Strasznie ciesz± pochwa³y naszej skromnej instytucji, odrazu cz³owiek siê jakos tak lepiej czuje, ¿e to wstawanie o6 ¿eby zaparzyc herbate i nie k³adzenie sie do 3 bo ci±gle kto¶ tej herbaty chcia³, ze by³o potrzebne i docenione. Lecz zastanawia jedna rzecz. Uczta trwa³a do rana, to dlaczego o 8:00 znowu ¿e¶cie byli g³odni??????
Ze swojego miejsca ¿a³ujê, ¿e nie dane mi by³o podziwiaæ uczty z ¿adnego miejsca, ale organizm odmówi³ pos³uszeñstwa.

Jeszcze raz dziekujê w imieniu swoim i ca³ej kuchni.
Thorvald
Opole jak Opole... poprostu wypas bigsmile2.gif. Oby tak dalej.

Uczta - Nasz nowy cebrzyk zostal na niej ochrzczony i napelniany oraz oprozniany 12 razy i niestety... "piwa zabraklo" icon_wink.gif.
Odd
Pamiêtam to by³o piekne , to by³ hit wieczoru nie¼le siê z niego pi³o ale troszke siê pola³em ;D ps. mam ju¿ zdiêcia w domu ale mój skaner wysiad³ dzisiaj postaram siê i¶æ do kumpla ale naprawde zajebiste z jednego wymiêk³em , zatuyuowane "Nastêpny Dzieñ Po Wiecze¿y" ;D
Effa
Witam,

A ja sie nie moge doczekac zdjec. Wprawdzie nie siedzialam w kuchni, wiec nie powinnam miec nic do gadania, ale tez niewiele do mnie przez weekend docieralo...
Strasznie fajnie, ze Wam sie podobalo... icon_redface.gif

Pozdrawiam,

Ewa
forsaken
Witaycie
ja tez juz mam zdjecia... niestety nie mam dostepu do skanera :/
bardzo sie ciesze ze wszystkim sie podobalo i czytajacte wszystkie pochwaly, az sie dusza cieszy, ze ciezka praca zostala doceniona smile.gif

pozdrawiam

Radek
forsaken
uwaga :!: :!:
zdjecia dostepne na stronie http://www.nto.pl/ blinkie.gif blinkie.gif
w galeri ruszy³ woj na woja maniac.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
Jak obiecywa³em tak zrobi³em. Zdj±tka s± pod tym adresem:
http://opole_2003.w.interia.pl/
Niestety by³em tylko kilka godzin pierwszego dnia, dla tego wiêkszo¶æ zdjêæ to walka, ale jest te¿ kilka pl±saj±cych bia³og³ów.
Pozdrawiam
Nataniel
Effa
Super, ze zdjecia sa, ale cos mi ta strona nie odpowiada. Szkoda...

Pozdrawiam serdecznie,

Ewa
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
ale cos mi ta strona nie odpowiada

To znaczy?
(Z jakiej¶ przyczyny moja poprzednia galeria z Bêdzina mia³a problemy z od¶wie¿aniem, mo¿e w tym problem? U mnie dzia³a.)
Pozdrawiam
Nataniel
Odd
Hehe ja tam jestem na conajmniej 10 zdiêciach Nataniel sta³e¶ akurat na przeciwko mnie ;D przez ca³± bojówke tam sta³em z twojeo profilu prawy róg niebieskie spodnie ;>

ps.jak komu¶ nie dzia³a to musi daæ jeszcze raz od¶wie¿...
Szymon Chochlik
Faktycznie Nataniel to samo dzia³o sie z poprzedni± galeria u mnie. Teraz jak wchodze na twoja galeriê tak¿e bez od¶wiez sie nie obejdzie! shocked.gif Ale zdjêcia fajne....A i nasze uzbrojenie dobrze widoczne bigsmile2.gif
Odd ale co¶ m³odziej na tych zdjêciach Nataniela wygl±dasz smile.gif mo¿e to tez kwestia "od¶wie¿".
Odd

Na tym zdiêciu chyba najlepiej mnei widaæ a czemu m³odziej napewno nie wiecie ile mam lat ;P mo¿ecie tylko zgadywaæ ;D

Stoje ko³o tego ch³opa w czerwonym ;>

Ehh i jak zawsze rozwalone Ewijki z lamówkami ;D
Ja gdzies jutro bede mia³ zdiêcia na p³ytce z Opola i Ksi±¿a

Pozdrawiam Wszyskich ;>
Szymon Chochlik
Jasne, ¿e nie wiemy ile masz lat. Nie martw sie nie mam ¿adnych dodatkowych informacji. Tylko twój avatar z lekka postarza³y. A mnie nie widac na ¿adnym zdjêciu, jak pech to pech! tears.gif Ja mam nadzieje, ¿e poprzegl±dam nasze zdjêcia w sobote. Pozdrawiam.
Effa
Witam ponownie,
co do "nie odpowiadania" strony, cytuje:

CYTAT
B£¡D
¯±dany URL nie mo¿e zostaæ sprowadzony

Szkoda... icon_sad.gif

Pozdrawiam,

Ewa
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Hehe ja tam jestem na conajmniej 10 zdiêciach Nataniel sta³e¶ akurat na przeciwko mnie

Cieszê siê, ¿e kto¶ ma odrobinê rado¶ci z moich zdj±tek. Niestety sprzêt mia³em do niczego i jako¶æ jest nie najlepsza (nie bez znaczenia jest te¿ fakt, ¿e robi³em zdjêcia pierwszy raz w ¿yciu). Jak znajdê chwilkê to wrzucê jeszcze zdj±tka z Ogrodzieñca (tam jest dopiero co ogl±daæ) i Grunwaldu

CYTAT
ps. jak komu¶ nie dzia³a to musi daæ jeszcze raz od¶wie¿...

Przepraszam za niedogodno¶ci, ale naprawdê nie wiem dla czego tak siê robi. U mnie dzia³a bez problemu. W ka¿dym b±d¼ razie na przysz³o¶æ ju¿ wiecie jak obs³ugiwaæ moje galerie.

CYTAT
A i nasze uzbrojenie dobrze widoczne

W koñcu chcê przyst±piæ do Bêdziñskiej Chor±gwi wiêc muszê siê jako¶æ wkra¶æ w ³aski bractwa.

CYTAT
Na tym zdiêciu chyba najlepiej mnei widaæ a czemu m³odziej napewno nie wiecie ile mam lat

Faktycznie na moich zdjêciach wygl±dasz nieco m³odziej (no có¿, rêka mistrza icon_mrgreen.gif ).

CYTAT
A mnie nie widac na ¿adnym zdjêciu, jak pech to pech!

Mo¿esz siê jako¶ zidentyfikowaæ, nie znam jeszcze wszystkich w bractwie. Jedyny Szymon jaki mi przychodzi do g³owy to tak na oko 12 letni blondynek (sorry za taki opis icon_mrgreen.gif ). Je¶li dobrze zidentyfikowa³em to mam jedno zdj±tko na którym jeste¶ (tylko jak siê umieszcza za³±czniki?).

Pozdrawiam
Nataniel

P.S. Przy okazji razem z tym postem premierê ma mój avatar.
Odd
Spoko masz ava ;> mam nadzieje ¿e jak bêde mia³ zdiêcia juz to bêde móg³ sobie te¿ zrobiæ jakiego¶ fajnego ;(

a jak siê za³ancza chodzi ci o to jak ma siê wy¶wietlaæ zdiêcie? :>
jak o to ci chodzi to musiz dac [*img]Http://www.wpisz_gdzie_jest_zdiêcie.com.pl[/img] bez tej "*" przed img ;>
Szymon Chochlik
CYTAT
Mo¿esz siê jako¶ zidentyfikowaæ, nie znam jeszcze wszystkich w bractwie. Jedyny Szymon jaki mi przychodzi do g³owy to tak na oko 12 letni blondynek (sorry za taki opis  ).

Opis pasuje, identyfikacja bezb³êdna. Za blondynka nie czuje urazy ale lat mam 14.... icon_redface.gif Chetnie obejrza³ bym to zdjêcie. Oczywi¶cie bêde czeka³ na twoje zdjêcia z Ogrodzieñca i Grunwaldu./ ah.....giermkowa³em tam/. Avatar super, musze nad swoim pomy¶lec. Mam nadziejê, ¿e wkrótce cie u nas zobaczê. yes.gif
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Opis pasuje, identyfikacja bezb³êdna. Za blondynka nie czuje urazy ale lat mam 14....

Sorry icon_redface.gif .

CYTAT
Oczywi¶cie bêde czeka³ na twoje zdjêcia z Ogrodzieñca i Grunwaldu./ ah.....giermkowa³em tam/.

Wszystkie zdjêcia (Bêdzin, Ogrodzieniec, Grunwald i Krupski M³yn, razem ponad 500 zdjêæ :!: ) kr±¿± po bractwie. W sobotê podrzucê Ci p³ytkê (w ramach rekompensaty za te 12 lat).

CYTAT

Dziêki.

Pozdrawiam
Nataniel
Valdez

Na tym zdiêciu chyba najlepiej mnei widaæ a czemu m³odziej napewno nie wiecie ile mam lat ;P mo¿ecie tylko zgadywaæ ;D

Stoje ko³o tego ch³opa w czerwonym ;>

Mnie tez widac, ten gosc po lewej w zielono-czarnej tunice:) Tak jakby kogos interesowalo:)
Andrzej Siejeñski
Witam
Nie s±dzi³em, ¿e bêdzie taki odzew na moj± galeriê blinkie.gif . Jak jeszcze kilka osób siê odnajdzie na tym zdjêciu to mogê wstawiæ dane personalne w dymkach ze strza³eczkami i umieszczê je tu na pami±tkê (oczywi¶cie je¶li kto¶ mi wyja¶ni jak siê wstawia za³±czniki).
Pozdrawiam
Nataniel
Andrzej Siejeñski
Witam
Przepraszam ale jako¶ umkn±³ mojej uwadze Twój post.
CYTAT
B£¡D  
¯±dany URL nie mo¿e zostaæ sprowadzony

Co¶ takiego siê pojawia, je¿eli w adresie jest spacja pomiêdzy „opole” a „2003”. Zamiast spacji powinna byæ kreseczka na dole „_”.
Pozdrawiam
Kruku
czo³em,

wpisujê siê pó¼no, bo dopiero fotki wywo³a³em.

by³o mi³o, impreza bardzo rekraacyjna w ¶licznych plenerach, z bardzo licznym oraz ró¿norodnym towarzystwem.

bawili¶my siê ¶wietnie, a na fotorelacjê zapraszam na stronê WKSu - http://kompanija.prv.pl

pozdrawiam
kruku
--
.

PS. do³±czam do peanów - organizatorzy to magicy je¶li chodzi o organizacjê wy¿erki ;)
Odd
Dziêki ci za podanie tego linka ;>
Widz± to przypomnia³y mi siê dwie osoby które pozna³em i bardzo wbi³y mi siê w pamiêæ to Panczo i D¿eku jak mnie s³ysz± pozdrawiam ich stroje s± zajebiste jak sami oni ;)
Andrzej Ko¶ciuk
Witam!!!
Wszem i wobec og³aszam ¿e IV Festyn Rycerski w Opolu
odbêdzie siê w dniach 7-8.08.2004 roku.
Bêdzie to impreza miêdzynarodowa.
Mam nadzieje ¿e zapiszecie j± w swoich kalendarzach
i stawicie sie licznie na polach Skansenu.
Bêdzie troche zmieniony program np ,bitwa odbedzie sie w sobote
Oczywiscie powtorka bedzie w niedziele.
Pozdrawiam
Andrzej"Efendi"Kosciuk
Paul Shwarzhelm von Klett
CHWA£A OPOLSKIEMU BRACTWU RYCERSKIEMU! po trzykroæ chwa³a! mam nadziejê ¿e szanowny Szambelan Andrzej Ko¶ciuk jeszcze zd±¿y odczytaæ moje podziêkowania, jako ¿e moja wrodzona ¶lepota spowodowa³a, i¿ przeoczy³em ten temat crazy.gif . Co do imprezy - DO NICZEGO NIE MO¯NA SIÊ PRZYCZEPIÆ! genijalna i po trzykroæ genijalna. Jeste¶my dozgonnie wdziêczni Bractwu Opolskiemu za zaproszenie naszej ekipy na tak wspania³y turniej.
A i pytanko - je¶li ma w przysz³ym roku to byæ impreza miêdzynarodowa toczy bêdzie nasza kochana Bia³oru¶ maniac.gif ?
Miriam
No i wreszcie uda³o mi siê znalezc chwilkê czasu i pieni±dze mna wywo³anie zdjêc z festynu. Teraz niech no tylko dorwê skaner i... mozecie pisac - prze¶lê zdjêcia (niestety nie posiadam w³asnej strony face4.gif )
Lukas
Witam wszystkich!

Ka¿dy kto by³ w Muzeum Wsi Opolskiej 9-10.08 nie mo¿e narzekaæ. Impreza by³ cudna, organizacja bezb³êdna no i ta uczta, która pozostanie ka¿demu uczesntnikowi w pamiêci.
No ale do rzeczy. Posi³bym ka¿dego kto mo¿e o przes³anie mi co ciekawszych zdjêæ z tej impreazy. Z góry dziêkujê smile.gif Nataniel jeszcze raz dziêkuje za zdjêcia king.gif

Pozdrawiam!
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Nataniel jeszcze raz dziêkuje za zdjêcia

Zawsze do us³ug.
Do zobaczenia na nastêpnym Opolu (mam nadziejê, ¿e bêdê ju¿ uczestnikiem,
a i sprzêt do zdj±tek mo¿e bêdê mia³ lepszy).
Pozdrawiam
Nataniel
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.