Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Szlachcic angielski II po³ XIII wieku
> Ubiór i dodatki > Ubiory wczesno¶redniowieczne > Mêskie ubiory wczesno¶redniowieczne
Pusjel
Witam,

Poszukuje informacji, ¼róde³, ikonografii bibliografii ewentualnie wykrojów dotycz±cych ubioru szlachcica angielskiego z II po³owy XIII wieku. Przekopywa³em forum, ale zasoby na ten konkretny temat s± raczej okrojone. Chodzi oczywi¶cie o strój cywilny, czyli co na g³owê, co na stopy, co na zadek, co na nogi i inne takie.

Oczywi¶cie zale¿y mi na konkretach.

W razie gdybym pisa³ co¶ niejasno oczywi¶cie doprecyzuje.

pozdrawiam
Marek Hilgendorf
A co ju¿ masz/wiesz?
Pusjel
Ogólna koncepcja epoki, ogólnie o historii i specyfice okresu, ale to jeszcze z czasów studiów (Filologia Angielska) Je¿eli chodzi o rekonstrukcje, te¿, ca³a masa ogó³ów, wiem co siê nosi³o i jak, ale specyfiki regionu i szczegó³ów ubioru dla tej czêci europy... moze byæ ciê¿ko. G³ównie dlatego chce siê skupiæ na tym okresie i konkretej postaci ;) Bo niewiele wiem i jest okazja do zrobienia czego¶ nowego. A ¿e chce to zrobiæ dobrze chce u³o¿yæ plan dzia³ania.

Masz mo¿e jakie¶ konkretne ksi±¿ki/zdjêcia?

A co mam, zestaw standard, Ospreye, MTA, kilka ksi±¿ek o historii wielkiej brytanii z czasów studiów. Z ciuchów nic, bo mega mrocznej przeszywki wypchanej ko³derk± nie liczê smile.gif

pzdr
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.