Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [poszukiwana] Grupa odtwarzaj±ca XIII wiek
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Pusjel
Cze¶æ, to mój pierwszy post, do tej pory ogranicza³êm siê do samego czytania, wiêc siê przedstawie: Cze¶æ jestem Micha³ i mam 25 lat.

A teraz do rzeczy:

Poszukuje aktywnie dzia³aj±cej grupy odtwarzaj±cej/rekonstruuj±cej wiek XIII. Osobi¶cie uwa¿am ¿e istnieje/istnia³o za du¿o grup odtwarzaj±cych zakony rycerskie, wiêc najchêtniej zainteresowa³ bym siê grup± która takowego nie odtwarza, chocia¿ oczywi¶cie i zakonem nie wzgardzê.

Je¿eli chodzi o odtwarzany okres i region, sk³aniam siê ku II po³owie XIII wieku, konkretnie upadku Krak de Chealiers, którym swojego czasu ostro siê jara³em, co do samego regionu mogê siê dostosowaæ, bo tak naprawde zaczynam od zera.

Je¿eli chodzi o osobiste preferencje, to skupi³ bym siê na szlachcicu Angielskim tudzie¿ na zakonie Joannitów z okresu wymioenionego wy¿ej.

Pozdrawiam i z góry przepraszam je¿eli co¶ pokrêci³em!
Marek Hilgendorf
A musi byæ zorganizowana ekipa? Ze ¶wieckimi w "Trypolisie" nie bêdzie ³atwo. Je¶li masz FB znajd¼ Krzysztofa Jackiewicza. On jest z Sopotu. Bêdzie wiedzia³ najlepiej.
Je¶li je¼dzisz konno to on siê dodatkowo ucieszy, bo pewnie brakuje mu partnera doæwiczeñ.
S± jeszcze Denty¶ci, ale oni nie specjalizuj± siê w XIII, choæ s± zrobieni zaje....

Napisz proszê, je¶li bedziesz potrzebowa³ konsultacji w sprawie stroju i uzbrojenia z II po³ XIII wieku. No i dobrze by³oby siê zdecydowaæ, czy Angol, czy joannita. W pierwszym przypadku chêtnie pomogê. W drugim juz nie bardzo.
Pusjel
Najchetniej angol, za wszelkie informacje dotycz±ce stroju bêdê wdziêczny, bo je¿eli o to chodzi jestem tak jakby zielony, a wypada³o by siê zacz±æ obszywaæ.

Kiedy¶ patataja³em na koniach, ale teraz raczej bym siê ba³, bo te lata przerwy robi± swoje.

No dobrze ¿eby to by³a zorganizowana grupa, bo fajnie by by³o jakie¶ treningi organizowaæ ;)

dziêki za odpowied¼.

pzdr
drzemik
A mo¿e XIV i uderz do GRoMu (Gdañska Rota Mieszczañska)? smile.gif
Pusjel
W tym w³a¶nie rzecz ¿e robi mnie XIIIw... czternastka ju¿ tak nie do koñca ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.