Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: p³askownik ze stali sprê¿ynowej
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
samotny rycerz ziemi Bogatyñskie
Potrzebowa³ bym namiaru na hutê, sklep czy cokolwiek innego gdzie móg³bym kupiæ wysy³kowo p³askownik o grubo¶æi 6mm ze stali sprêzynowej 50HF lub HS (tak, to ma byæ na miecz :P ).

Nie ide na ³atwiznê, bo sam ju¿ próbowa³em co¶ znale¼dz. Dzwoni³em do :ekspresstal, bodex, stal centrum, multistal, stalexpert, dostal, alfatech, akrostal, Stal hermes, Centro stal Wroc³aw- oddzia³ boles³awiec, Surowce 24 i kilku pobliskich miejsc, W niektórych miejscach mo¿na by³o kupic ale ca³y arkusz, a tylko w jednym mo¿na by³o dostaæ p³askownik ale minimum 3 mb, a ja potrzebujê nieca³e 1,5mb.

Czy kto¶ z was wie gdzie móg³bym dostaæ taki p³askownik? By³bym wdziêczny za sprawdzone namiary.

ps. 1 ) Nie interesuj± mnie resory ze z³omu

ps. 2 ) Mo¿e jaki¶ kowal który to przeczyta zlituje siê i odsprzeda mi taki p³askownik wyciêty z arkusza blachy którego na pewno ma du¿o smile.gif
Plopp
Poleca³bym jednak kupiæ te 3 mb. A ten miecz to bêdziesz ku³?
cena za 3mb bedzie taka, ze wolal bym troszke dolozyc i kupic gotowa glownie.

bede szlifowal, juz robilem tak 3 miecze jednoreczne, teraz chcialem zrobic miecz dlugi bo mam do niego zrobiona juz glowice i jelec (wyszly mi za duze jak na jednoreczny) a szkoda mi zeby lezaly i sie marnowaly.
wiem ze taka metoda produkcji jest "malo ambitna" ale to ma byc do treningu\inscenizacji bo do powaznych turniejow mam zamówiony u znanego miecznika.
Morgoth
a hardox mo¿e byæ ?
Hardox, twarda trudno¶cieralna stal... bez hartowania ca³kiem twarda, z dobr± udarno¶ci± (wiêc chuyba nie pêknie tak ³atwo), ale nie wiem czy rusze j± szlifierk±. Do obróbki zaleca sie kosmiczne metody (palnik, miecz wodny, specjalistyczne tarcze itp), a ja mam tylko szlifierkê ma³ej mocy...

Wiêc po prostu nie wiem czy mo¿e byæ...
melonmelon
a mo¿e byæ nz3?
mam trochu jeszcze w domu
http://forum.knives.pl/index.php/topic,103840.0.html
tu masz o pe³nej obróbce cieplnej

pozdro
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.