Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Projekt zmiany Ustawy o Broni i Amunicji
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie w XIX wieku
Sebastian Kuczyñski

KGP przygotowalo projekt UoBiA uderzajacy w rekonstruktorow,posiadaczy pozwolen kolekcjonerskich i sportowych.Jego celem jest ograniczenie i calkowita kontrola rozwoju strzelectwa historycznego i rekonstrukcji jaki mial miejsce w ubieglych latach.
Jednynie nasz skoncetrowany glos bedzie sie liczyl w dyskusji na temat broni w Polsce.
Pamietacie "sprawe" armaty z Ostrody ? Teraz wszystkie armaty trafia na zlom!
Wiecej informacji na stronie Ruchu Obywatelskiego Milosnikow Broni.
Nie badz bierny! Twoje zdanie ma znaczenie!
Rafa³ Pr±dzyñski
Proponujê zaproponowaæ zakaz proponowania czegokolwiek przez policjê - w sensie pozytywnym i chwalebnym policja to "psy" czyli stró¿e i pilnuj±cy, i ¶cigaj±cy - nie im proponowaæ zmiany i nie za to dajemy im ¿ryæ i piæ. Sama taka mo¿liwo¶c "propozycji" ze strony policji jest skandalem i totalitaryzmem.
Dla jasno¶ci = kocham psy, mia³em kilka, zawsze szanowa³em ich pracê - bo wszystkie moje psy uczciwie i z oddaniem robi³y to, co do nich nale¿a³o, a nie robi³y tego czego pies robiæ nie powinien.
Viator
No, wiesz, propozycjê to chyba ka¿dy obywatel mo¿e z³o¿yæ - a policja w pewnych dziedzinach ma do¶wiadczenie wiêksze ni¿ ogó³. Choæby w zasadach ruchu drogowego - ucieszy³bym siê z wniosku policji typu "trzeba by zmieniæ to czy tamto, jaki¶ kolor, bo widzialno¶æ jest s³aba i jest z tego powodu du¿o wypadków". Inna rzecz, na ile dla naszych organów ustawodawczych pro¶ba policji jest rozkazem, niezale¿nie m±dra czy g³upia? A obawiam siê ¿e jest - jako ¿e ¿yjemy wci±¿ w pañstwie policyjnym (wg definicji Lenina pañstwo policyjne to pañstwo, w którym policjant zarabia lepiej ni¿ nauczyciel).
Rafa³ Pr±dzyñski
Pokaz mi wnosek policji z ostatnich 22 lat z którego siê ucieszy³e¶ jako obywatel.?

K³usownik ma najwiêksze do¶wiadczenie w lesie bigsmile2.gif - no i /?
Viator
No, celna riposta.
Tak najbardziej to siê ucieszy³em z przymusu jazdy na ¶wiat³ach, ale to nie by³ chyba wniosek po my¶li policji, bo przez pierwsze pó³tora roku policjanci w ogóle nie zwracali uwagi na jazdê bez ¶wiate³, nie mówi±c o mandatach (pó¼niej zaczêli mrugaæ, ¿eby kierowca w³±czy³), a w moim rejonie sami ostentacyjnie je¼dzili radiowozami bez ¶wiate³ smile.gif

Wokó³ tej cholernej ustawy za du¿o ba³aganu siê zrobi³o. Podejrzewam ¿e na kuszach i czarnoprochowcach nie poprzestan±. Rozumiem ¿e policja chce sobie na 11 listopada pot³uc ludzi (rok temu siê jej nie uda³o bo trafi³ siê, cholercia, pose³ z immunitetem, który ich w³asn± piersi± powstrzyma³, a prowokatorów policyjnych rozpoznano choæ byli zamaskowani bo zapomnieli zdj±æ kurtki z napisem "POLICJA") i boj± siê odwetu, wiêc trzeba wpierw spo³eczeñstwo (tym razem w osobach coraz liczniejszych posiadaczy i u¿ytkowników nierejestrowanego uzbrojenia, wyæwiczonych w jego u¿ywaniu i psychicznie zdolnych stan±æ do walki ze zwartym szykiem przeciwnika) rozbroiæ i sprowadziæ do parteru.
drzemik
Co¶ w sprawie kusz ma siê zmieniæ?
W któr± stronê?
Julko
Nale¿y siê spodziewaæ zmian, ale tylko na gorsze... anger.gif anger.gif anger.gif
Sebastian Kuczyñski
CYTAT(Julko @ 12:16 08.10.2013) *
Nale¿y siê spodziewaæ zmian, ale tylko na gorsze... anger.gif anger.gif anger.gif

Tego chce KGP - a w zasadzie kilka osob urazonych tym ze prawo obowiazuje nawet ich.
Wypowiedz ROMB nt. broni czarnoprochowej
Laser
Tak dla dope³nienia tematu - projekt nie przeszed³.
Rafa³ Pr±dzyñski
Zanczy projekt policji czy mój? smile.gif
Laser
W zasadzie to chyba oba.
Rafa³ Pr±dzyñski
bigsmile2.gif mam zatem podobn± moc ra¿enia legislacyjnego co KGP. Brawo dla Lasera za logikê. Masz u mnie piwo.
Laser
Napisa³em, ¿e chyba oba, bo nie jestem pewien czy Twój w ogóle by³ odczytywany, wiêc logicznie rzecz ujmuj±c - je¶li nie by³ to nie móg³ byæ odrzucony. Zatem zdaje siê, ¿e masz wiêksz± moc ra¿enia :-)
Rafa³ Pr±dzyñski
Nie zna³em swego mêstwa - ale drugie piwo posz³³³ooooo... bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.