Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Filary Ziemi
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
¦wiêty
Polecam obejrzenie tego serialu,poni¿ej zamieszczam opis.Ca³kiem fajny

Doskona³a adaptacja bestsellerowej sagi historyczno-przygodowej Kena Folletta. O¶miogodzinne widowisko z zapieraj±cymi dech w piersi scenami bitew i wspania³± scenografi± wyprodukowane przez twórcê "Gladiatora" - Ridleya Scotta.
Anglia XII w. Na tle budowy monumentalnej katedry Kingsbridge rozgrywa siê bezkompromisowa walka o w³adzê, wp³ywy i chwa³ê. Losy w³adców, lordów, duchownych i zwyczajnych ludzi. Wojna domowa, konflikty na tle religijnym, spór o tron - sensacyjno-przygodowa akcja pe³na jest intryg, mrocznych tajemnic i zbrodni, aktów nienawi¶ci, mi³o¶ci i seksu.
Viator
Ale to nie jest Twój opis, tylko sk±d¶ skopiowany, prawda?
A jakie s± Twoje osobiste wa¿enia i opinia o poprawno¶ci realiów, kostiumów itd.? Zauwa¿y³e¶ jakie¶ "knoty" ?
Owka
By³ ju¿ omawiany na tym forum, chocia¿ nie doczeka³ siê w³asnego w±tku:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=43...40&start=40

A dodawanie opisów metod± "kopiuj-wklej" z ok³adki p³yty do niczego nie prowadzi, jak polecasz, to napisz czemu. Inaczej ryzykujesz, ¿e wezm± ciê za bota szczerba.gif .
¦wiêty
Tak zgadza siê to nie jest mój opis by³o to na zasadzie kopiuj wklej angsad.gif moja wina . C do filmu jest ca³kiem niez³y klimat ¶redniowiecza oddany do¶æ dobrze no i budowa ogromnej katedry pokazana od pocz±tku co nie zdarza siê zbyt czêsto w filmach.Nie znalaz³em tego filmu na forum i dlatego zdecydowa³em siê go dodaæ zw³aszcza ¿e ogl±da³em go niedawno.Oczywi¶cie je¿eli administratorzy forum uznaj± to za w³a¶ciwe to proszê usun±æ temat ¿eby go nie powielaæ. Jeszcze raz przepraszam szanowne towarzystwo za opis ale nie uczyni³em tego w z³ej intencji. icon_sad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.