Czy s± osoby chêtne na wyprawê trwaj±ca ok tygodnia ?
Witam.
Podaj troche wiecej szczegu³ów , na jakim terenie mia³a by sie odbyc wyprawka , w jakim terminie , jak z dostepem do wody i po¿ywienia . To wszystko ma znaczenei podczas tak d³ugiej wyprawy .
Okre¶³ te¿ czy wyprawa mia³a by charakter zbrojny , czy moze bardziej lu¼ny .
Pozdro
Lotgar
1. chcia³bym wiedzieæ ile osób by³oby chêtny na co¶ takiego
2. my¶lê ¿e fajnym terenem by³by szlak orlich gniazd lub góry ¶wiêtokrzyskie
3. Prowiant by¶my musieliby¶my sami zorganizowaæ wcze¶niej tak¿e sporo przygotowañ by nas czeka³o
4. charakter wyprawy przede wszystkim mia³by na celu przetestowanie XIII wiecznego sprzêtu
5. termin nie wiem czy w tym roku by siê uda³o zorganizowaæ ale raczej na stawiam siê na jesieñ 2014
Jesieñ 2004 - by³bym wstêpnie zainteresowany. Do tego czasu powinno udaæ mi siê zorganizowaæ cywilne rzeczy.
Najwa¿niejsze, to jak przewidujesz noclegi? Czysto "wyprawowo" czyli wszystko na w³asnym grzbiecie i w³asnym sumptem (trudno¶ci z wziêciem rzeczy na zmianê / suszeniem / prowiantem na tydzieñ / wod± po drodze) czy w przynajmniej czê¶ciowym oparciu o jakie¶ zaplecze, np. o przygotowane uprzednio obozowiska (kto¶ musia³by przygotowaæ i pilnowaæ) imituj±ce "mijane osady" ?
CYTAT
- Je¿eli wêdruj± osoby spoza Wayfarers, z ciekawo¶ci± zapoznamy siê z przebiegiem trasy, opisem sprzêtu jaki ze sob± zabrali a tak¿e z nieskrywan± przyjemno¶ci± obejrzymy zdjêcia.
Nim jednak to nast±pi musisz Roar mieæ pomys³,dopiero potem szukaæ ludzi. Przejrzyj opisy wypraw zamieszczanych na tym forum od 2004 r,przemy¶l sobie wszystko jeszcze raz i zacznij od pocz±tku.Najlepiej od : "Dzieñ dobry,jestem Roar i chcê zaproponowaæ d³ugodystansowy marsz datowany na II po³owê XIII w." Resztê znajdziesz w regulaminie Wayfarers.
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=24815 Do pi±tku dajê Ci czas ¿eby¶ siê ogarn±³,inaczej temat zamykam i l±duje w ¶mietniku.
M.
Albo mo¿e przenie¶ do dzia³u ogólnego do og³oszeñ - bo to jest na razie og³oszenie "szukam wstêpnie chêtnych" a nie konkretna og³oszona wyprawa.
Przeniesiony,gdy ca³o¶æ siê skrystalizuje,wróci z powrotem do dzia³u Wyprawy.
teraz kilka szczegó³ów odno¶nie podjêcia siê organizacji takowej wyprawy
Czemu jesieñ 2014
po pierwsze na jesieni ma³o siê dzieje je¶li siê w ogóle co¶ dzieje
jesieñ jest do¶æ dobr± por± ¿eby sprawdziæ siê w nieco gorszych warunkach ni¿ podczas letnich turniej
poza tym chcia³bym by ka¿dy mia³ odpowiedni du¿o czasu by móc siê przygotowaæ odpowiednio
jednak chce powiedzieæ ¿e na sukces takowej wyprawy pracuj ± wszystko którzy chc± wzi±æ udzia³ w takowym przedsiêwziêciu
http://www.youtube.com/watch?v=Ph0yhtZDWIQ
Bracie, zaprosi³e¶ mnie na imprezê XIII, a ja ppcz±tek XI jestem
Je¿eli impreza wpisuje siê w tak zwane (pisane z wielkiej litery) Wyprawy, to zauwa¿, ¿e zgodnie z ich za³o¿eniami projektowymi o ile datowanie rzeczy ka¿dego z uczestników musi byæ spójne i do¶æ ¶ci¶le okre¶lone, o tyle (poza wyj±tkowymi przypadkami) poszczególne postacie nie musz± byæ datowane tak samo; najczê¶ciej ramy czasowe obejmuj± ca³e wczesne ¶redniowiecze, a wiêc okres od prze³omu tysi±cleci, a nawet wcze¶niej, do XIII wieku. Dopuszczalna jest te¿ zwykle pewna wielokulturowo¶æ. Od organizatora konkretnego przemarszu zale¿y czy te ramy zawêzi czy nie, a skoro Ciê zaprosi³, znaczy ¿e nie zawêzi³.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.