Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jesienny zwiad
> Prywatne Inicjatywy > Wyprawy
S³awomir z Che³ma
W ostatni wekend wybrali¶my siê we czterech(Ja, Tomal, Krzesimir i Indi)) na Roztocze w ostêpy Puszczy Solskiej i okolic. Dwa i pó³ dnia ( w tym jeden ca³y deszczowy), dwie noce i oko³o 35km marszu, drogami, bagnami i bezdro¿ami. Sprzêt ró¿ny, uzbrojenie skromne bo 4 oszczepy i dwa topory. Wra¿enia bezcenne smile.gif . Oto krótka fotorelacja- Zwiad
Stanis³aw ¯órawski
Puszcza Solska... eeh. To jedyne miejsce gdzie kiedy¶, przy bezwietrznej pogodzie, us³ysza³em absolutn± ciszê. Dziwne uczucie. No i fajna ekipa! Pozazdro¶ciæ.

S³awku, mo¿esz co¶ opowiedzieæ o tym plecaku/stela¿u, który nosisz Ty i Indianin? Widzia³em wcze¶niej na zdjêciach podobne konstrukcje, ale Wasze s± jakie¶ takie zgrabniejsze smile.gif Tak w ogóle, czyj to patent? Masz jakie¶ zdjêcie samego stela¿a?

Pozdrawiam
Stacho
M¶cidróg
Gratulujê udanej wyprawy:)
Jesieñ za pasem,to le¶ni ludzie zaczynaj± bal smile.gif
pozdrawiam
M.
S³awomir z Che³ma
Dziêki za dobre s³owa smile.gif.
Odno¶nie "plecaków" to szczerze mówi±c nie pamiêtam gdzie podpatrzyli¶my ten patent, mo¿e Indi bêdzie kojarzy³. Konstrukcja jest banalnie prosta 3 kije d³ugo¶ci oko³o 35-40cm i dwa wyszukane w kszta³cie haków, takiego jakby zagiêtego w górê L , ze 2-3 metry mokrego rzemienia do powi±zania konstrukcji i dwa pasy na ramiona.
Wygodnie jest jak górne mocowanie pasków jest stosunkowo w±skie. Zapakowaæ na to mo¿na sporo, wa¿y naprawdê niewiele. Ja swoje nosid³o zrobi³em na szybko na tegorocznym Wilczym Tropie, zajê³o mi to wówczas oko³o pó³ godziny ³±cznie ze znalezieniem i okorowaniem odpowiednich kiji, tylko ¿e powi±za³em wówczas na szybko wszystko grub± dratw±. Przed t± wypraw± wymieni³em dratwê na mokre rzemienie i poprawi³em mocowanie pasów. Zdjêcia samego nosid³a nie mam ale mogê zrobiæ przy okazji(nie mam go w domu), chyba ¿e który¶ z ch³opaków ma jakie¶ inne fotki.
Pozdrawiam!
S³awomir
krecik_77
Szczerze powiedziawszy to nie kojarzê ¼ród³a noside³ sensu stricte, a wzór kr±¿y³ mi po g³owie jako wariacja ¶redniowiecznych noside³ do cegie³ widzianych na jakiej¶ ilustracji z epoki. Wykona³em ze 3 lata temu, sprawdzi³o siê i u¿ywam na wyjazdach. Raz wymienia³em dratwê na rzemienie, a na tym przemarszu pêk³ mi lewy pas no¶ny i na biegu wymieni³em go na szerok± krajkê.
R±czka
Pomys³ plecaków/noside³ jest bardzo ciekawy. Mo¿ecie podrzuciæ ich fotki?
S³awomir z Che³ma
Fotki plecaka/noside³:
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.