Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [¦l±sk] Koñskie w³osie na kitê do he³mu
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Lvcivs Acilivs Vesper
Witam
Wie kto¶ gdzie dostaæ?
Saren
Tak.

Ale nie mogê napisaæ gdzie, bo jestem bardzo skromna.
benyofireland
Witam.

Mój znajomy z Czech ostatnio kupowa³ koñskie ogony na grzywy do he³mów, ale to dro¿sza impreza 700 - 850 koron, zale¿nie od wielko¶ci (moge zapytæ). 2 lata temu kupowa³em od go¶cia z Pomorza, nie pamietam nazwiska, ale pó¼niej og³asza³ sie na forach historycznych, mo¿e nawet i tutaj. Mo¿na popytaæ u osób wyprawiaj±cych skóry, mo¿e tutaj http://www.dermix.pl/ itd.

Pozdrawiam
Saren
To chyba by³o szczeroz³ote czeskie ogony. Cena jak± podajesz to oko³o 130-140 zeta.

Jednak dobra kita do he³mu to u mnie cena 10 zeta. Nawet jak przyj±æ, ¿e to cena "ogona", to z tego wyjdzie 4-5 kit... wiêc cena z kosmosu wziêta.

benyofireland
CYTAT(Saren @ 15:50 26.09.2013) *
To chyba by³o szczeroz³ote czeskie ogony. Cena jak± podajesz to oko³o 130-140 zeta.

Jednak dobra kita do he³mu to u mnie cena 10 zeta. Nawet jak przyj±æ, ¿e to cena "ogona", to z tego wyjdzie 4-5 kit... wiêc cena z kosmosu wziêta.

Oczywiscie, tylko ¿e dla nas, dla Czecha to ¿aden rujnuj±cy wydatek smile.gif
Nie mówimy o tych samych kitach, nasze kaski dragoñskie musz± mieæ ca³e ogony, wraz ze skór±.
Saren
Czyli powinno byæ jeszcze taniej- tak na logikê- bo je¿eli po obciêciu w³osia z ogona wychodzi 50 z³otych i trzeba:

a/ naci±æ siê w³osia
b/ posortowaæ i powi±zaæ i straciæ na nitke/sznurek
c/ wymyæ w szamponie z od¿ywk±- woda, od¿ywka, czas
d/ wysuszyæ

no to jakim cudem ogon od pad³ego konia mo¿e byæ dro¿szy? Je¿eli to to samo minus koszty?

z ciekawo¶ci pytam...
Alan /Haart/ Padziñski
Podbijam pytanie, wie kto¶ gdzie mo¿na dostaæ ³adne, jasne koñskie w³osie o d³ugo¶ci ok. 20 cm? Ew. ³adny zastêpnik syntetyczny.

Obdzwoni³em wszystkie stadniny w okolicy oraz firmy zajmuj±ce siê produkcj± szczotek. Daremnie.

PS. Wyrabiam zupe³ny mrok, wiêc kryterium autentyczno¶ci nie musi byæ spe³nione.
Alan /Haart/ Padziñski
CYTAT(Dinen @ 08:22 10.04.2015) *

O, dziêkujê bardzo!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.