Witam,
chcia³ bym was ostrzec przed oszustem, bo trudno to ju¿ nawet nazwaæ skrajn± nierzetelno¶ci±.
Saszka, Saszkin, Aleksander.
Na allegro pojawia siê jako „tr00f”
E-mail: tr00f@ .pl
Tel: 784---560
G³ównie handluje: stroje, broñ, ozdoby ¶redniowieczne oraz zapewne inne epoki, podrêczniki rpg, figórki, modele, karty i kolekcje. „http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6404634„
Mowa mianowicie o cz³owieku nazywanym „Saszk±” Saszkinem,
prowadzi³ wiele lat sklep z grami figórkowymi i wszelak± fantastyk±, du¿o handluje prywatnie i na internecie, zajmuje siê te¿ odtwórstwem historycznym, kupuje i sprzedaje. Jest to osoba któr± znam od 13 roku ¿ycia (to ju¿ 15 lat) – cz³owiek którego raczej nie podejrzewa³ bym o oszustwo, d³ugo dzia³a³ w odtwórstwie historycznym, sprzedaje czasem sprzêt u¿ywany, ciuchy itp.
Transakcja trwa³a ponad 4 miesi±ce – kupi³em na allegro, d³ugo nie mogli¶my siê dogadaæ – bo chcia³em do zamówienia dobraæ co¶ jeszcze, zap³aci³em 10 kwietnia, potem cz³owiek mia³ 3 krotnie zepsuty komputer, 4 razy by³ za granic± bez netu, telefonu i niczego, choæ jako¶ z innego numeru odbiera³, zacz±³em dzwoniæ do niego w nocy – w koñcu wys³a³ mi paczkê. Oficjalnie bo wysy³a³ j± blisko 3-4 razy. Przysz³a – towar zamówi³em za 88z³, otrzyma³em pud³o pe³ne gazet, trochê ¶mieci, czê¶ci, w sumie po z³o¿eniu z 30 modeli które zamówi³em otrzyma³em 11 sztuk i trochê odpadów, mia³y byæ nowe z pude³ek. Na pude³ku by³ jaki¶ dziecinny wierszyk, co mnie zdziwi³o no ale có¿, ca³e negocjacje, za³atwianie, realizacja, to by³a jaka¶ szopka, i powinienem by³ zrezygnowaæ, no ale przecie¿ znajomych siê nie okrada.
Prosi³ aby przelaæ mu kasê na konto, ale to chyba nie jego konto:
31 ----- 4370
D. Wrzos
oraz
25 ---- 8034
B. Pi±tekÂ
Uwa¿ajcie na handlowanie z tym cz³owiekiem, mam wra¿enie, ¿e ¿yje z drobnych przekrêtów i wy³udzeñ, licz±c, ¿e nikt nie pójdzie na policjê lub tak jak ja, zap³aci jakie¶ jego ma³e d³ugi. Mo¿na z nim nie raz handlowaæ, a nagle zostaæ perfidnie oszukanym.
Generalnie , ja jestem tym czlowiekiem o ktorym pisze Nieboszczyk powyzej .
Sprostuje tylko raz , bo po¿nej nawet nie bede zaglada³ do tego tematu .
Oprócz tego ca³ego stoku bzdur o handlowaniu róznymi podrecznikami ,recznikami ,broni± strojami i innymi ch..mi , rzeczywi¶cie raz na jakis czas wyprzedajemy na allegro modele , które nam zalegaj± w studiu i nie sa do niczego potrzebne...
Zreszta dopoki kole¿ka nie napisal ze zyje z dawania du.y ,mam wyj..e ,co tam sobie o mnie mysli i skrobie , sapiac w te swoje dwie dziurki .
Sprawa krótka i prosta ,gosciu umawia³ sie ze mna na zakup czegos , , i zawraca³ du..e , a mo¿e to a mo¿e tamto ,a mo¿e cos jeszce dobiore albo nie dobiore ,zameczy³em sie odpowidac na maila . DLa mnie sprawa jest jasna ,widze biore ,place i nara .Szkoda tylko ze nie napsial ,ze kiedy w koncu juz zdecydowal sie ze zakupi,jakos nie mogl sie umiwc,bo to babcia zachorowala, bo to dzis nie moze bo to poznej niemoze ,i trwalo to i trwalo,az wreszcie kiedy juz sie konkretnie ze mna umowil ,ja pojechalem dla swietego spokju na drugi koniec miasta ,to okazalo sie ze znowu nie mogl,i zadzwonic tez nie dal rade , i umowilismy sie na przelew .Przelewanie tez jakos sie odwlekalo ,masa powodow dlaczego nie mogl przelac i kiedy uslyszalem ze nagle strone banku akurat zhakowali , to juz sie podkurw..em na maxa .A jako ze pamiec mam dluga ,a jestem czlowiekiem malostkowym i msciwym , postanowilem tak samo postapic i wysylac 6 miesiecy na raty , bo mi poczte napadli , akurat ufo ladowalo, czy poprostu najzwyczajnej w swiecie w dom rakieta mi trafila .
Mam nadzeje ze nie jest odmiennej orientacji seksualnej ,oraz koprofilem , i to co go czeka za dzownki i smsy do mnie o 2-3 w nocy lub 5 rano nie bedzie dla niego rutyna i przyjemnoscia .
Pozdro for All
Saszka, Saszkin, Aleksander.
@saruman/szarak
Równie¿ znam Saszkê i jak co¶ jest nie tak (co siê raczej nie zdarza), to siê do niego idzie i siê z nim rozmawia i wszystko staje siê jasne, zrozumia³e i uczciwe dla obu stron, a nie wylewa siê gorzkie ¿ale na forum publicznym w celu oczernienia bogom ducha winnej osoby.
CYTAT(Gaivs Fvrivs Mortifervs @ 21:42 05.09.2013)
@saruman/szarak
Równie¿ znam Saszkê i jak co¶ jest nie tak (co siê raczej nie zdarza), to siê do niego idzie i siê z nim rozmawia i wszystko staje siê jasne, zrozumia³e i uczciwe dla obu stron, a nie wylewa siê gorzkie ¿ale na forum publicznym w celu oczernienia bogom ducha winnej osoby.
Dok³adnie , Sasze znam ³adnych na¶cie lat i zawsze wszystkie ewentualne problemy (nie by³o ich wiele ) da³o siê wyja¶niæ w cywilizowany satysfakcjonuj±cy dla obu stron sposób. Ten temat wygl±da mi na próbê oczernienia Saszy zw³aszcza ¿e w zasadzie nie wiadomo dlaczego znalaz³ siê na forum rekonstrukcji historycznych skoro w ¿aden sposób jej nie dotyczy.
W pe³ni zgadzam siê z przedmówc± - zaiste figÓrki do wargaming'u s± tak nieod³±cznym elementem rekonstrukcji historycznej, i¿ prywatne problemy zwi±zane z transakcj± trzeba opisywaæ na forum po¶wiêconym odtwórstwu historycznemu. Poniewa¿ akurat tak siê sk³ada, ¿e sprzedawca jest tak¿e rekonstruktorem. Sorry ch³opak, z pe³nym szacunkiem, ale ta ¿elazna logika jako¶ do mnie nie trafia... Spróbuj jeszcze na forum ufologicznym, kominiarskim, grzybiarskim i dla nowo¿enców. Mo¿e to odstraszy kolejnych potencjalnych oszukanych od robienia interesów z tym brudnym ma³ym niecnym trollem Saszkinem.
A tak na powa¿nie - znam Saszkê ju¿ jaki¶ czas i wiem, ze ka¿d± sprawê mo¿na z nim dogadaæ i kolokwialnie mówi±c - ''za³atwiæ'', za¶ zw³aszcza w dziedzinie wspomnianych figÓrek (mam w tej materii do¶wiadczenie). Nigdy nie narzeka³em ani na sposób realizacji zamówieñ ani tym bardziej na jako¶æ zamówionych figsów/bitsów/narzêdzi. I pro¶ba do ciebie Sharku/Szaraku - nie spamuj tu na forum. Je¿eli mieli¶cie jakie¶ zwarcie podlane gotówk± - wiadomo, ró¿nie w ¿yciu bywa, rozwi±zujcie je miêdzy sob±, w 4 oczy, a je¶li to nie pomaga i odczuwasz potrzebê wypowiedzieæ o nierzetelno¶ci Saszki to uczyñ to, proszê, na o wiele bardziej adekwatnych forach dedykowanych modelarstwu/wargaming'owi. Moim zdaniem temat do zamkniêcia.
Pozdro Kmicic
Teuto
Pvblivs Cornelivs Anvlinvs
Ja tak¿e znam Saszê jaki¶ czas i nie s³ysza³em nigdy od nikogo ani te¿ sam nie do¶wiadczy³em opisanego braku chêci dogadania siê. Tak wiec o ile uwa¿am dzia³ "nieuczciwy" za potrzebny to tu kolego trafi³e¶ jak kul± w p³ot. Po drugie piszesz, ¿e jest nieuczciwym odtwórc± a masz pretensjê o sprawy nowo¿ytne, które nijak siê maj± do odtwórstwa i tego portalu.
Trochê tu ba³aganu siê zrobi³o.
@saruman/szarak, Twój post jest ledwie czytelny, trudno zrozumieæ jaki by³ przebieg wydarzeñ albo o co chodzi z tymi numerami rachunków na koñcu.
Nazwa tematu jest nietrafiona - dlaczego nazwa³e¶ go "nieuczciwym odtwórc±"? No bo skoro wg ciebie okaza³ siê nieuczciwy jako sprzedawca, to powiniene¶ napisaæ "nieuczciwy sprzedawca", je¶li ju¿.
Koledzy maj± racjê, ¿e dopóki rzecz dotyczy³a spraw pozarekonstrukcyjnych, nie powinni¶my jej rozwijaæ tutaj na Freha, zw³aszcza ¿e Twój przypadek jest jednostkowy.
Z drugiej strony, koledzy nie maj± racji pisz±c ¿e znaj± cz³owieka i dot±d nie mieli z nim ¿adnych k³opotów, wiêc na pewno Ty te¿ ich nie mia³e¶. Tego, kochani, nie mo¿ecie wiedzieæ; ró¿ne rzeczy ju¿ siê nawet najlepszym zdarza³y, sami wiecie przecie¿. Wasze opinie o Saszce ciesz± ale nie stanowi± argumentów w sprawie sarumana/szaraka.
@Avlvs Pontivs Tavrvs, przykro mi stwierdziæ ale Twoja odpowied¼ jest prawie równie nieczytelna co jego atak... Rozumiem, ¿e trudno rzeczowo siê odnie¶æ do tak chaotycznych zarzutów, ale ju¿ od wulgaryzmów i g³upich przytyków proszê siê zdecydowanie powstrzymaæ, bo sam wychodzisz na barbarzyñcê.
Pozdrawiam,
mod. Andrzej/Viator
Je¶li dobrze kojarze to równierz znam Saszkê - no i w odró¿nieniu od licznie tutaj wypowiadaj±cych siê, nie lubiê go i kwita - a nawet jestem umiarkowanie wrogo nastawiony (chyba, ¿e ¼le skojarzy³em to przepraszam). Ale to akurat sprawy prywatne i sam bez winy nie jestem te¿.
Tylko, ¿e jesli dobrze skojarzy³em to zupe³nie nic nie wiem o jego "interesach".
I kwita.
Wiem za to, ¿e jak kto¶ wylewa na kogo¶ waidro pomyj nie pokazuj±c swego ryja ...i to na forum publicznym... i to tak ¿eby zaszkodziæ...to gnój jest po prostu... i w sumie rozumiem reakcjê Saszki na takie gówniarstwo.
Saruman/Szarak
- ja te¿ szkodzê ludziom, wku..wiam, motam, spiskuje i obra¿am -
tylo mnie ka¿dy jeden z tutaj obecnych mo¿e w ka¿dej chwili znale¼æ i wiêkszo¶æ zna mnie z ryjca a wielu nawet z adresu....
taka ma³a ró¿nica...ale prawie robi t± ró¿nicê
no i nie my¶l ze ja siê nie bojê
- tylko duren nie zna lêku
CYTAT(Viator @ 12:58 06.09.2013)
Z drugiej strony, koledzy nie maj± racji pisz±c ¿e znaj± cz³owieka i dot±d nie mieli z nim ¿adnych k³opotów, wiêc na pewno Ty te¿ ich nie mia³e¶. Tego, kochani, nie mo¿ecie wiedzieæ; ró¿ne rzeczy ju¿ siê nawet najlepszym zdarza³y, sami wiecie przecie¿. Wasze opinie o Saszce ciesz± ale nie stanowi± argumentów w sprawie sarumana/szaraka.
Drogi Viatorze, zauwa¿ ¿e ani Grzegorz £, ani ja nie napisali¶my ¿e saruman/szarak nie mia³ problemów, lecz ¿e ka¿dy problem nale¿y najpierw próbowaæ rozwi±zaæ osobi¶cie, w 4 oczy i polubownie. Dopiero kiedy to nie przyniesie skutków, trzeba siê zwracaæ do pohañbienia publicznego. Opisana na pocz±tku sytuacja nie wygl±da na tak±, której nie da³o by siê rozwi±zaæ bez uciekania siê do os±du ludu. Ja z kolei jedynie zwróci³em uwagê, ¿e Szaszka jest z natury osob± otwart± na dialog i z któr± naprawdê da siê dogadaæ w ka¿dej sytuacji. Wiêc po prostu uwa¿am ¿e tzw. poszkodowany, nie do³o¿y³ "nale¿ytych starañ" by co¶ z zaistnia³ym problemem zrobiæ, tylko polecia³ od razu skar¿yæ siê gdzie siê da i nie da.
Czemu uwa¿acie, ¿e nie próbowa³em sprawy za³atwiaæ? 6 miesiêcy siê ju¿ z nim w sumie bujam,
próbowa³em siê ustawiaæ, przypominaæ, dzowniæ o 6 rano, prosic,... jak by to nie by³a taka ma³a kwota i bym tak nie nakombinowa³ z p³aceniem na konto jego znajomego bym go na policje bra³.
Znajomym sie takich rzeczy nie robi, choæby dalekim.
Je¶li chcecie mogê wrzucaæ historiê mailow± i sms'ow±. Jak znajde to i ten wierszyk na pude³ku. Owszem wrzucam ten temat, bo mam dosyæ tej b³azenady, nie da siê normalnie dogadaæ, a wys³a³ mi jakie¶ ¶miecie.
Znam go od przed powstania Atlantydy, a i na Grunwald ciuchy od niego bra³em, a tu taki myk.
Przez kumpla próbowa³em z nim rozmawiaæ... Inne rzeczy te¿ mi wskazuj±, ¿e on sp³aca d³ugi innymi po¿yczkami czy "zawieszonymi" transakcjami - ¿e siê p³aci, a przez 4 miesi±ce nic, potem pud³o z u¿ywan± 1/3 towaru, i kolejne dziecinne wymówki, uniki, w koñcu bezczelnie mi napisa³, ¿e nic nie wy¶le,... tylko, ¿e ja mu zap³aci³em. Na sms'y wyda³em pewnie ze 20z³.
Czemu tu? Bo sam dzia³a³em w ruchu rekonstruktorskim, min. w Lorice/Rocie Strzelczej.
Zreszt± Saszka sprzedaje te¿ i ciuchy i inne rzeczy czasami.
Skoñcz juz b³aznowaæ , i sie pogr±¿aæ.
Gdybys umia³ sie zachowaæ jak facet , to by nie by³o ¿adnego problemu .
Ciep³y von Klin z Omac'ka
Co do wszystkich zarzutów wymierzonych przeciw Saszy, nie zgodzê siê z stwierdzeniem ¿e Sasza jest nieuczciwym cz³owiekiem. Nigdy mnie nie oszuka³. Zgodzê siê te¿, ¿e czasem mo¿na z nim popa¶æ w nieporozumienie, ale to nie znaczy ¿e nie mo¿na tego odkrêciæ i normalnie siê dogadaæ.
Ten ca³y bajzel jest absurdalnie zbêdny. Je¶li Szarak masz pretensje do Saszy zastanów siê czy sam te¿ nie da³e¶ ku temu powodów. Czasem warto siê zatrzymaæ i zastanowiæ jak rozwi±zaæ problem a nie go nakrêcaæ.
pozdrawiam
Zeby sprawa ta nie wisiala w powietrzu , pozwole napisac przedostatni post w tym temacie .Ostatni mam nadzeje bedzie zamykajacy temat ,od zalozyciela .
----------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ja)-Miala to byc nauczka dla Ciebie , za to jak mnie meczyles z umawianiem sie , i przelewami.Powiedzialem ze dokladnie tyle samo bedziesz czekal i tak samo dostawal paczke ,ile ja czekalem.
A poznej gdy zamiast normalnie napsiac ,zaczeles mnie wkurwiac smsami o 2 wnocy albo 5 rano , co mnie Bardzo ale to bardzo rozloscilo, to wcale juz nie chcialem Tobie nic dosylac .
I mialem wielka ochote , Tobie gdzies i kiedys dac pstryczka w nos .
Ale jak potrafisz przyznac ze wiesz o co chodzi ,i dlaczego tak wyszlo paczka czeka jak nie to pisz sobie co chesz gdzie chcesz,ale wtedy pretensje juz miej do siebie.
Saszka
---------------------------------------------------------------------------------------------------
(Szarak)-Hm, no dobrze. Przepraszam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Paczka wyslana .
Ok, Saszka siê odezwa³ - podes³a³ niemal wszystko. Choæ tym razem zabrak³o kilka czê¶ci, ale zapewne odbiorê je przez znajomego lub sklep.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.