Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pomoc dla Floridy
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Pomoc dla Floridy
Artur Brzychcy
Jak wiecie, Florida ma bardzo powa¿ne problemy zdrowotne. Ci, co byli na uczcie chor±gwianej, s³yszeli. Tym, co nie byli albo nie s³yszeli, powtórzê:
Florida boryka siê z kontuzj± kolana od jesieni. Na pocz±tku wygl±da³o niegro¼nie. Potem okaza³o siê, ¿e kolano zgina mu siê na boki, zamiast wprzód i w ty³. Potem okaza³o siê, ¿e ma uszkodzon± ³±kotkê, wiêc operacja. W trakcie pierwszej operacji wysz³o, ¿e ³±kotka jest w stanie o wiele gorszym, ni¿ chirurg my¶la³, a ponadto wi±zad³o jest zerwane i potrzebna bêdzie jeszcze jedna operacja, ¿eby je zrekonstruowaæ albo przeszczepiæ. Po operacji by³ gips i rehabilitacja. Za to wszystko Florida musia³ p³aciæ, albowiem system opieki zdrowotnej w naszym kochanym pañstwie jest taki, ¿e gdyby czeka³ na operacjê z NFZ, to termin tej pierwszej mia³by gdzie¶ na luty 2014, a gdyby mia³ mieæ tylko 1 refundowan± godzinê rehabilitacji tygodniowo, to pewnie nie móg³by ju¿ chodziæ. Wiêc p³aci³ tak¿e za rehabilitacjê 3 razy w tygodniu po 2 godziny po przesz³o 140z³ za godzinê...
W tej chwili Florida jest ju¿ po drugiej operacji na wi±zad³o (te¿ p³atnie). Przed nim jeszcze dalsza rehabilitacja - mo¿e trzymiesiêczna, a mo¿e pó³roczna, na razie trudno to jeszcze oceniæ... Dawno ju¿ wyczerpa³ na leczenie wszelkie fundusze w³asne, rodziny, pomoc ze szko³y, kredyty i po¿yczki... Je¶li nie bêdzie mia³ rehabilitacji, to nie wiadomo kiedy, czy w ogóle i jak bêdzie w stanie chodziæ. A jest nauczycielem wychowania fizycznego! I je¶li w tym roku szkolnym nie wróci do pracy, to dyrekcja go zwolni, bo nie bêdzie d³u¿ej p³aciæ podwójnie za zastêpstwa i ch³opak zostanie w ogóle bez ¶rodków do ¿ycia.

St±d moja - ustalona z dowództwem - gor±ca pro¶ba i apel o pomoc i wsparcie. Wiem doskonale, to, co od niektórych s³ysza³am: "¿e wszystkim jest ciê¿ko, ¿e wszyscy maj± w³asne problemy, ¿e kryzys, ¿e bywaj± gorsze choroby, bezpo¶rednio zagra¿aj±ce ¿yciu." Wiem, bo sama mam 2 przypadki choroby nowotworowej w najbli¿szej rodzinie. Ale Florida jest jednym z nas i nie ma ju¿ do kogo siê zwróciæ, potrzebuje NASZEJ pomocy. A sam jej nigdy nikomu nie odmawia³. Zawsze mia³ czas, zawsze mia³ si³y i szuka³ ¶rodków, by pomóc przyjacielowi, koledze, znajomemu, komu¶ z rycerki i w sprawach z rycerk± zwi±zanych i prywatnych, zdrowotnych, zawodowych... Niejednego z nas nie by³oby "tu" (w rekonstrukcji, w Podolu, czy wrêcz na tym etapie ¿ycia), gdyby nie on.
Dlatego bardzo proszê, przemy¶lcie, spróbujcie pomóc, ile mo¿ecie. Ka¿dy grosz siê liczy. Kasa, któr± zdecydujecie siê przeznaczyæ na ten cel zamiast np. na browar mo¿e sfinansowaæ ju¿ kilka minut, kilka godzin jego rehabilitacji, przybli¿yæ go do zdrowia i normalnego funkcjonowania. Ustalê - i je¶li mo¿na, Arturze - umieszczê tu nr konta, na który mo¿na wp³acaæ na rehabilitacjê i leczenie Floridy. Oczywi¶cie, je¶li kto¶ chce i mo¿e, to w Warszawie mo¿e mu j± przekazaæ osobi¶cie, gotówk±.

Aha, zanim padn± pytania - nie, nie jeste¶my czê¶ci± ¿adnej fundacji charytatywnej, nie mamy pozwolenia na prowadzenie zbiórki publicznej i jej nie prowadzimy. Po prostu chcemy pomóc przyjacielowi, bratu.

NR Konta Floridy
£ukasz Sip
42 1940 1076 4643 2850 0000 0000

Pozdrawiam wszystkich,
Zió³ko i reszta Necro-Hanzy

i ja te¿ oczywi¶cie
Józef
CYTAT(Artur Brzychcy @ 19:32 29.08.2013) *
NR Konta Floridy
£ukasz Sip

Mo¿na by napisaæ ile dobrego zrobi³ ale chyba nie trzeba . ( i ile jeszcze zrobi bigsmile2.gif )

Teraz jednak kolej przychodzi na nas .

Ja w tytule na przelewie napisa³em po prostu Florida.

Kto nie mo¿e przelaæ kasy niech wrzuci co¶ na aukcjê .

pozdrawiam

ps. Anja i Radek te¿ wy¶l±

2ps. http://www.youtube.com/watch?v=d6IgXiqijRU smile.gif
Robert Szatecki
Kiedy odbywa³y siê treningi na Narbutta Florida regularnie dok³ada³ do sali z w³asnej kieszeni ¿eby by³a dobra sala treningowa w Warszawie. To jest dobry moment ¿eby siê za to odwdziêczyæ.
Ryba
Bardzo s³uszna inicjatywa Arturze.

Florida to wspania³y cz³owiek i faktycznie zas³u¿y³ siê w rozwoju naszego ¶wiatka odtwórczego.
Jak najbardziej zas³uguje na pomoc.
Gregor z Krakowa
ZALOGOWA£EM SIE PIERWSZY RAZ CHYBA OD CZERWCA I....GRRR

z³e to wie¶ci, ale znaj±c ludzi którzy znaj± Floride-a to wspania³y cz³owiek, zbiórka szybko pójdzie.

modzie czy adminie, wydziel prosze temat na-akcjowy. póki siedze na d... w Krakowie.
Józef
CYTAT(Gregor z Krakowa @ 22:20 29.08.2013) *
ale znaj±c ludzi którzy znaj± Floride-a to wspania³y cz³owiek, zbiórka szybko pójdzie.

Miejmy tak± nadziejê -
trzeba jednak znajomych powiadomiæ
pozdrawiam
Józef
CYTAT(Józef @ 18:34 30.08.2013) *
CYTAT(Gregor z Krakowa @ 22:20 29.08.2013) *
ale znaj±c ludzi którzy znaj± Floride-a to wspania³y cz³owiek, zbiórka szybko pójdzie.

Miejmy tak± nadziejê -
trzeba jednak znajomych powiadomiæ
pozdrawiam

http://vimeo.com/52587316

teraz nasza kolej !
Beren
CYTAT(Józef @ 10:16 31.08.2013) *
http://vimeo.com/52587316

teraz nasza kolej !

Nie staæ mnie na wiele ( mam 16 lat), ale wyslê 10 z³otych
pozdrawiam
Pablo
Przelew poszed³
Trzymam kciuki za Florka
Pablo
Indar
Postanowi³em wydzieliæ temat po¶wiêcony Floridzie.
Jakim¶ takim ma³ym wk³adem FREHY bêdzie sprzeda¿/licytacja koszulki z logo forum i podpisem adminów/moderatorów. Drobnostka, ale zawsze co¶.

K.
Artur Brzychcy
Bardzo Wam dziêkujê. Odzew jest bardzo du¿y, ludzie chc± pomagaæ na ró¿ne sposoby.

Jest szansa ¿e siê uda.
Józef
CYTAT(Artur Brzychcy @ 09:05 02.09.2013) *
..Odzew jest bardzo du¿y..

To dobrze , ale mimo informacji tu na FREHA i na FB wielu ludzi nie zna tematu - dla tego mo¿e dobrze by³o by informowaæ znajomych poprzez prywatne wiadomo¶ci .
(ja tak robiê - zazwyczaj odpowiedzi brzmi± : nic nie s³ysza³em ale dziêki za info , oczywi¶cie pomogê . Tym bardziej ¿e chodzi o Floridê , który zawsze my¶la³ o innych)

pozdrawiam

Józef
Podnoszê temat - Co¶ nowego u Floridy ?
pozdrawiam
Józef
CYTAT(Józef @ 19:53 29.08.2013) *
CYTAT(Artur Brzychcy @ 19:32 29.08.2013) *
NR Konta Floridy
£ukasz Sip

Mo¿na by napisaæ ile dobrego zrobi³ ale chyba nie trzeba . ( i ile jeszcze zrobi bigsmile2.gif )

..Ja w tytule na przelewie napisa³em po prostu Florida.

Kto nie mo¿e przelaæ kasy niech wrzuci co¶ na aukcjê .

Podpowiem , ¿e je¶li kto¶ chce wys³aæ kasê drog± elektroniczn± , to musi w miejscu adresu - ulicy
wstawiæ np. trzy iksy .
Inaczej przelew nie pójdzie
pozdrawiam ;)
Florida
Witam wszystkich.

Postanowi³em odpisaæ w koñcu, daæ znaæ, ¿e ¿yjê.
Zatem krótko: mia³em uraz kolana, który wykluczy³ mnie z normalnego funkcjonowania w ¿yciu prywatnym i zawodowym. Konieczne by³y dwie operacje i d³uga rehabilitacja.
I wtedy pojawi³ siê Bartosz. Fizjoterapeuta. Cz³owiek mnie znalaz³, przyje¿d¿a³ do mnie i ze mn± æwiczy³. Posz³o te¿ og³oszenie na forum chor±gwi i na Freha. Tym, którzy je umie¶cili, Magdzie i Arturowi-dziêkujê. Na apel odpowiedzia³o kilka osób w tym Marta, która zaoferowa³a pomoc, umo¿liwiaj±c profesjonaln± rehabilitacjê-pozdrawiam ca³e NZOZ Rehabilitacja z Kutna, szczególnie kierowniczkê, Pani± Ewê Rutkowsk±, która mnie przyjê³a. Nastêpnie æwiczy³em w domu, m.in. na po¿yczonym wio¶larzu, dziêkujê Tomku.
Efekt jest. Dziêki Wam. Dziêki tym wszystkim, którym siê chcia³o, którzy mnie wsparli.
Dziêkujê Ani, rodzicom, siostrze, szwagrowi, moim dzieciom, Piotrowi, Magdzie, Dorianowi, Piotrowi, Arturowi, Bartoszowi, Marcie, Dawidowi, Justynie, Tomkowi, Maækowi, Anji, Józefowi, Andrzejowi, Micha³owi, Joannie, Piotrowi, Agnieszce, Piotrowi, Grzegorzowi, Micha³owi, Andrzejowi, Wojtkowi, Jasiowi, Ewie, Urszuli, Agnieszce, Micha³owi, Emilowi, Annie, Robertowi, Gosi, Katarzynie, Joannie, Katarzynie, Hubertowi, Agnieszce, Jêdrzejowi, Ma³gorzacie, Dorocie, Ani, Pani Ewie, Kasi, Micha³owi, Gosi i Karolinie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.