Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Obóz Wielkiej Armii-Finckenstein 1807-I Jarmark Napoleoñski
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Horhe
Mam zaszczyt poinformowaæ,¿e Kamieñcu Suskim k/I³awy w dniach 28-30 maja 2004 roku odbêdzie siê po raz drugi "Obóz Wielkiej Armii-Finckenstein 1807",gdzie na trzy dni powrócimy do 1807 roku.
Równocze¶nie w ramach imprezy odbêdzie "I Jarmark Napoleoñski",pierwszy w Polsce.
Ju¿ nied³ugo wiêcej szczegó³ów....... smile.gif
Grenadier
A co bêdzie na jarmarku?
Buty, drewniane miski czy karabiny?
Bo miskê mam!! cool.gif
PZDR
Horhe
Karabiny raczej nie. Nic mi o tym nie wiadomo.
Ten Jarmark jest przede wszytkim dla nas,mamy szanse zaprezentowac swoje wyroby,sprzedaæ je lub wymieniæ,poza tym w planach jest kilka pokazów rzemios³, jak: bednarstwo,wikliniarstwo,odlewnictwo,rymarstwo itp. Wy do tego te¿ siê przygotujcie.
Ksi±¿ki o tematyce naszej epoki te¿ mile widziane smile.gif
Grenadier
Ja robiê jedynie epolety i temblaki na potrzeby Legii -w ilosciach raczej skromnych. dunno.gif
PZDR
Horhe
Seb dobre i to,ka¿de wyroby i rzemios³o bêdzie mile widziane.Oczywi¶cie z naszej epoki.

Czy kto¶ ze ¶rodowisk ¶redniowiecznych mia³by mo¿e ochotê zaprezentowaæ swoje wyroby na XIXw. jarmarku, wraz ze zmian± asortymentu na nasz± epoke???????
Serdecznie zapraszam, a zainteresowanych prosze o kontakt PRV smile.gif
jerzy.miros³aw
potrzebny mi jest pilny kontakt z kim¶ z organizatoeów tej imprezy.
na III ogólnopolskich spotkaniach org. dz. w obsz. wiejskich dostali¶my zaproszenie na wasz± impreze. zbli¿a siê termin koñca zglaszania uczestnictwa a my chcieliby¶my nieco wiêcej siê dowiedzieæ o jarmarku. przyznam ¿e z trudem odnala¿lem inf w net. na temat imprezy i jest to jedyna wyszukana strona. najbardziej zadowoleni byliby¶my z uzyskania adreu osoby z ktor± mo¿emy porozmawiaæ (email) lub adres strony gdzie s± inf.[color=red][/color]
jerzymiroslaw@o2.pl lub jerzy.miroslaw@interia.pl
Horhe
Dziêkujê za sygna³. Ju¿ uzupelniam braki.
Nowo¶ci na bie¿aco dodajemy na tym linku http://www.poniatowski.dt.pl/forum/index.php?showtopic=12

Poza tym informacje o imprezie s± na www.napoleon.gery.pl
oraz www.poniatowski.org.pl

Zapraszamy
ANO
By³em w roli turysty w sobotê. Chyba trafi³em na porê posi³ku bowiem za wiele siê nie dzia³o, tak ¿e trudno jest mi co¶ wiêcej na ten temat powiedzieæ. Z uwagi na wyj±tkowo natarczywe komary postanowi³em siê do¶æ szybko ewakuowaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.