Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Nowe transkrypcje na stronie ARMA-PL
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka > Traktaty, Rekonstrukcja na podstawie ¼róde³
Feniks
Nowe transkrypcje na stronie ARMA-PL:

Teksty zapasów z trzech XV-wiecznych traktatów. Zapraszam serdecznie:

http://arma.lh.pl
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Doskonale, wiêcej ¼róde³ do Otta bum.gif Pozdawiam
Gwyn
Sawka
Przepraszam, ¿e niepokojê, ale mam ma³e pytanie. Gdzie jeszcze mo¿na znale¼æ jakie¶ ciekawe ¼ród³a dotycz±ce treningu fechtunku. W szczególno¶ci interesuje mnie miecz d³ugi.
Pozdrawiam
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Do treningu czy ¼ród³a przedstawiaj±ce techniki? I na jaki okres dok³adnie? Pó¼ny XIV razem z XV? XVI? Transkrypcje kilku traktatów s± na stronie ARMA-PL, pot³umaczone na angielski mo¿na w pewnej ilo¶ci znale¼æ na macierzystej stronie ARMA www.thearma.org Najlepiej zapisaæ siê do tych masonów, wtedy ma siê dostêp do ¼róde³ obiegu wewnêtrznego, m.in. t³umaczeñ na polski. Pozdrawiam
Gwyn
Jarek Przyby³o
A je¶li jeste¶ z 3-miasta to najlepiej zwróciæ siê do jednego z tych masonów ma na imiê Micha³.
Bartko z £om¿yñca
Najbli¿szym masonem przypadkiem jestem ja...
ale mnie to siê tam wystrzegaj, bo ja anarchista jestem, siejê zw±tpienie i w ogóle nie ufaj mi bigsmile2.gif
Sawka
Chodzi mi o traktaty z obja¶nieniami. Co¶ takiego jest na stronie army np. o pracy nóg, ale ja pragnê wiêcej. Interesuje mnie pó¼ny XIV razem z XV. A do masonów zapisze siê jak zamieszkam bli¿ej jakiej¶ ich siedziby. Narazie mimo ostrze¿eñ zaufam jedank Bartkowi.
Willi
Poszukaj troche na tych stronach a znajdziesz.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.