Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Introligator - konserwator
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Igor z Bêdzina
Szukam dzia³aj±cego zak³±du introligatorskiego, najlepiej z do¶wiadczeniem w konserwacji ksia¿ek. Mam kilka unikatów które wymagaj± natychmiastowego ratunku. Czy ktos zna kogos takiego?
Próbowa³em przy pomocy wyszukiawarki ale przewa¿nie kieruje mnie do zamknietych firm.
Viator
Mo¿e zadzwoñ i spytaj w której¶ bibliotece ze strodrukami albo muzeum - rzadko robi± takie konserwacje w³asnymi si³ami, musz± mieæ namiary...
Leszczu
Skontaktuj siê mo¿e z którym¶ z Archiwów Pañstwowych. Zazwyczaj maj± przynajmniej podstawow± pracowniê konserwacji na miejscu. Choæ nie wiem czy siê podejm± zlecenia zewnêtrznego a zaproponowana przez nich cena bêdzie adekwatna do kosztów rynkowych.
Czcibor
Zdaje sobie sprawê, ¿e daleko, ale w Poznaniu dzia³a sprawdzony introligator:
http://blewandowski.pl/
Bartosz
Hej

Introligatorzy zajmuj± siê "konstruowaniem" ksi±¿ek (sk³adaniem w ca³o¶æ lu¼nych kart i archiwaliów) i oprawianiem, nie ich napraw±. Mój dziadek po kursie introligatorskim upiera³ siê, i¿ zna siê na konserwacji ksi±¿ek i wie jak rozwi±zaæ kwestiê podartych brzegów kart... przyci±æ je:).
Tak¿e szanuj±c pracê introligatorów, nie bez powodu we wspomnianych wcze¶niej archiwach, na stanowiskach konserwatorów nie zatrudnia siê introligatorów lecz osoby o odpowiednim wykszta³ceniu.

Je¶li unikaty wymagaj± natychmiastowego ratunku, co¶ im siê z³ego przytrafi³o, polecam zwróciæ siê do fachowców. Z pewno¶ci± da siê ich "wygooglaæ". Da siê te¿ znale¼æ na freha - oto jestem, tadam!:).

Mo¿e administratorzy to przepuszcz± z przymru¿eniem oka, wkoñcu to nie reklama bran¿owa - "rekonstrukcyjna".
Proszê zajrzyj na www.rewars.pl w zak³adkê "realizacje", potem "papier". Je¶li szukasz pomocy odezwij siê e-mailowo lub na priwa.

pozdrawiam
Bartosz

kublika
CYTAT(Bartosz @ 16:29 19.07.2013) *
(...) oto jestem, tadam!:).

Mo¿e administratorzy to przepuszcz± z przymru¿eniem oka, wkoñcu to nie reklama bran¿owa - "rekonstrukcyjna".
Proszê zajrzyj na www.rewars.pl w zak³adkê "realizacje", potem "papier". Je¶li szukasz pomocy odezwij siê e-mailowo lub na priwa.

pozdrawiam
Bartosz

Rewars to ty???
o kurde!
S³uchajcie, oni robi± te¿ osza³amiaj±co zachwycaj±ce buty, ale ceny maj± na prawdê zaporowe..... angsad.gif
ale buty s± piêkne
ob³êdnie...
Jak wygram w totka, to tylko u nich bêdê zamawiaæ ;)

dobra, wiem, to nie na temat, ale nie mog³am sie powstrzymaæ. Zjrzyjcie se tam sami, to zobaczycie, o co mi chodzi .
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.