Ma³a poprawka... Pani jest z Gdyni...
Inne opcje siê wyczerpa³y niestety, wiêc piszê do Was wszystkich. Oko³o 6 czerwca znalaz³am na Facebooku w Grupie "Odtwórcy" post, w którym Pani Alicja Górniak, która uwa¿a³a, ¿e jest z Goñczej og³asza³a na sprzeda¿ swoje stroje historyczne. By³y to g³ównie czapki mêskie i kaptury. Zakupi³am przez Allegro u owej Pani kaptur. Do momentu przelewu kontakt by³ przemi³y. Pani owa poleca³a siê z us³ugami krawieckimi. Po dokonaniu wp³aty kontakt urwa³ siê ca³kowicie. By³am karmiona opowie¶ciami o ¼le funkcjonuj±cej poczcie i takie tam. Nie otrzyma³am ani numeru nadania przesy³ki ani jakichkolwiek informacji co dalej z transakcj±. Jednym s³owem ani pieniêdzy ani towaru. Pani nie zjawi³a siê równie¿ na Grunwaldzie, gdzie by³a szansa siê rozliczyæ. Gdy opisa³am sprawê na FB okaza³o siê, ¿e nie jestem jedyn± osob± której owa Pani jest winna pieni±dze. Jestem osob± pocz±tkuj±c± w odtwórstwie, tymbardziej jest mi przykro z powodu takiego zachowania. Je¶li ktokolwiek mia³ lub ma kontakt z ow± Pani± albo zosta³ podobnie potraktowany proszê o kontakt. Dla mnie 108 z³ drog± nie chodzi, tymbardziej ¿e dopiero kompletujê strój. Mam nadziejê, ¿e naprawdê mia³am wyj±tkowego pecha i ¿e takie zachowania w ¶rodowisku odtwórców bywaj± niezmiernie rzadko.
Poni¿ej cytujê komentarze z FB dla mnie ¶wiadcz±ce o tym, ¿e ta Pani jest zwyk³± oszustk± i to od dawna i mo¿e najwy¿szy czas, ¿eby ju¿ nigdy od nikogo nie mog³a wy³udziæ ¿adnych pieniêdzy.
- coz, polecam odezwac sie do kogos z Gdanska, moze tam ktos ja zna. moze zacznij od Izy Kuli? Jest zona dowodcy choragwi, powinna ja znac
3 godz. temu przez: telefon komórkowy · Lubiê to!
Ja - Mieli¶my ju¿ kontakt ze Staszkiem, dowódc±, ale nie ma z ni± ostatnio w ogóle kontaktu. Min±³ ju¿ ponad miesi±c jak czekam na informacje, wiêc zaczê³am szukaæ jakiej¶ drogi i tu.
3 godz. temu · Lubiê to!
- rzuci³em okiem na jej galeriê zdjêæ. Grunwald 2008 - jest na zdjêciach z Woln± Kompani± Piechoty Lekkiej (WKPL) z Gdyni , czarno-¿ó³te barwy. Chyba ca³y czas maj± (lub mieli) treningi w YMCE w Gdyni. Teraz tam trenuje te¿ Fabryka ¦wiñ. Spróbuj przez Nich. Ja mo¿e jak znajdê chwilê to te¿ tam siê przejdê je¿eli nic siê nie zmieni.
3 godz. temu · Lubiê to!
Ja - Dziêkujê, by³abym wdziêczna. Jestem dopiero co po wielkiej przeprowadzce z Torunia do Dzia³dowa i nie bardzo aktualnie jestem mobilna. Wyczynia³am ju¿ cuda.. dzwonilam, pisalam, nagrywalam sie na sekretarkê. Odbiera³a tel. z innego numeru obiecuj±c numer nadania po czym absolutnie ju¿ siê nie odezwa³a. Cierpliwo¶æ mi siê ju¿ wyczerpa³a.
2 godz. temu · Lubiê to!
- Alicja ju¿ od d³u¿szego czasu nie nale¿y do WKPL, ani nie ma z nami ¿adnego kontaktu, wiêc ta droga rozwik³ania problemu jest dla Ciebie Magdaleno niestety ¶lepym zau³kiem. ¯yczê, aby sprawa siê rozwi±za³a jak najszybciej!
2 godz. temu · Nie lubiê · 1
- Jest tak jak napisa³ xxx. Ala zosta³a usuniêta z WKPL 3 lata temu. Nie mamy z ni± ¿adnego kontaktu.
2 godz. temu · Lubiê to!
Ja - Dziêkujê za informacje, bêdê szuka³a dalej...
2 godz. temu · Lubiê to!
- prze¶lê Ci w prywatnej wiadomo¶ci telefony do niej.
Osobi¶cie jako ówczesny skarbnik WKPLu wykre¶la³am j± z listy naszych cz³onków m.in. z powodu zaleg³o¶ci finansowych... Niestety przekrêty tego typu sta³y siê dla niej norm±... Zalega nadal ze strojami zamówionymi i op³aconymi z 2 lata temu co najmniej, nie wypisuj±c ju¿ innych rzeczy.
Jak pisa³am - podam Ci na ni± namiary na privie.
2 godz. temu · Nie lubiê · 1
Ja - No to widzê, ¿e naprawdê mam mega pecha
2 godz. temu · Lubiê to!
- Nie obcinaj sie, zglo¶ sprawê na Policjê, a pozatym napisz na freha.pl w w±tku "uwaga nieuczciwi ludzie" i tam popros o radê. Wiele spraw uda³o siê w ten sposób rozwi±zaæ.
Zatem piszê i proszê o rady, z góry dziêkujê.
Magda z Dzia³dowa (od Boczka)