Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Feldmutze
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Jan Gradoñ
Witam!

Jaki¶ czas temu mo¿na by³o na allegro kupiæ kopie czapek polowych (feldmutze) SS i Wehrmachtu, tyle, ¿e bez emblematów... Czy kto¶ wie, kto takie czapki szyje, albo gdzie i za ile mo¿na je kupiæ. Teraz na allegro s± repliki (i orygina³y), ale maj± naszywki, a ja wola³bym bez mad.gif

Chodzi mi o czapkê tego typu: http://allegro.pl/show_item.php?item=21090629, czyhttp://allegro.pl/show_item.php?item=21320507

Dziêki za info.
Horhe
Mam dwie i zchêci± siê ich pozbêdê smile.gif Jedna jest w kamufla¿ "deszczyk",druga za¶ z zielonkawej we³ny z oryginalnymi guziolami.Jakby co¶ to kontakt na meil.
Fallschirmjager
Je mogê za³atwiæ uszycie takiej czapki zgodnej z modelem drugowojennym a nie z zdenazyfikowanym BGSem lub inn± czapk± powojenn±. Materia³ to sukno lub drelich zielony, tropik lub dowolny kamufla¿.
Jan Gradoñ
Dziêkujê, ale ju¿ nieaktualne...
Fallschirmjager
bêdê spawdza³ daty postów szczerba.gif
Zbigniew Tomicki
Aby odswirzyc watek
chodzi mi o niemiecka furazerke (tez Feldmutze) wermachtu.
Chcialbym sie dowiedziec kto je nosil i kiedy, czy to byla taka zwykla czapeczka ktora sie zakladalo jak sie nie nosilo np. chelmu. Jaka jest kolorystyka do poszczegolnych oddzialow, czy sie zmienial kroj.
I kto mi taka uszyje i za ile. cool.gif
Chialbym swoja rekonstrukcje zaczac od tego elementu bum.gif
Fallschirmjager
To jest fura¿erka wzór 34. Symbol kampani wrzesniowej. Noszono ja kiedy nie zak³adano he³mu. By³a u¿ywana przez ca³± wojnê chod¼ po wprowadzeniu Feldmutze wz 43 by³a stopniowo przez ni± wypierana. Rodzaj broni okre¶la³ ten ^ nad b±czkiem i by³ kolorystycznie zgodny z waffenfarbe. Chodzi Ci o wej¶cie w posiadanie takiej repliki?
Zbigniew Tomicki
Dzieki za info.
Jak najbardziej chcialbym wejsc w posiadanie.
Tylko chcialbym dowiedziec wpierw o cene takiej rekonstrukcji.
Fallschirmjager
cena 75 z³otych, dostêpne rozmiary to 58 i 60
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.