Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: S³owianie Po³udniowi
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Gloria z Krakowa
Czy kto¶ mo¿e mia³ kontakt z ksi±¿k± o tym tytule wydan± niedawno przez wyd. Bellona (autor... ¿ebym to pamiêta³a i ¿eby chcia³o mi siê sprawdzaæ cool.gif )? Przez moment mia³am to co¶ w rêkach i odnios³am raczej wra¿enie weso³ej "popularnonaukowo¶ci" spotêgowane przez du¿± ilo¶æ kolorowych, niedoskona³ych technicznie obrazków. Ale mo¿e siê mylê... W "Mówi± Wieki" natkn±æ siê mo¿na na pochlebn± recenzjê, jednak tu¿ obok widniej± superlatywy na temat "Rycerzy i rycersko¶ci" Jeana Flori (to z ugniataniem miêkkiej kolczugi). Nie wiem, czy warto wydawaæ 60 z³, chocia¿ z drugiej strony wydawnictwo uznane... dunno.gif
Piotr Niemir Kotowicz
To kolejne dzie³o Pana Micha³ka (podejrzewam ze dwie trzecie ksia¿ki stanowi± skopiowane informqacje z jego poprzednich dzie³). Nie mo¿na z nim dyskutowaæ gdy¿ nie posiada nawet szcz±tkowej bibliografii. Wszystkie jego pozycje s± jak dla mnie niewiarygodne, ze wzglêdu w³±¶nie na szafowanie w³±snymi opiniami, które niekeidy s± do¶æ ryzykowne. A rysunki - koszmarki smile.gif

Niemir
(zeby nie by³o w±tpliwo¶ci)
Gloria z Krakowa
Dziêki za opiniê smile.gif Pieni±¿ki zostan± przy mnie... ciekawe na jak d³ugo smile.gif
Ksi±¿e Wszebor
Zgadzam siê Micha³ek to prawdziwy "Mito³og" jak mawia³ Bruckner. W "S³owianach Po³udniowych" w¶ród wielu klejnotów b³yszczy zw³aszcza per³a wstêpu. No i te antysemickie wstawki to tu to tam nie s± juz nawet smieszne.
jasmin
CYTAT(Ksi±¿e Wszebor)
Zgadzam siê Micha³ek to prawdziwy "Mito³og" jak mawia³ Bruckner. W "S³owianach Po³udniowych" w¶ród wielu klejnotów b³yszczy zw³aszcza per³a wstêpu. No i te antysemickie wstawki to tu to tam nie s± juz nawet smieszne.

Jestem w polowie ksiazki. Wstawek antysemickich nie znalazlem. Za to sa antyklerykalne.
Jesli ktos popiera jedyna sluszna wizje chrystianizacji, to beda dla niego faktycznie bluzniercze.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.