Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XVI Ogólnopolski Turniej Rycerski o Miecz Kasztelana Zamku Ogrodzienieckiego
> Inne > Kalendarium 2013
JediNight
Czo³em!
Z przyjemno¶ci± informujemy, i¿ otwieramy listy zg³oszeniowe do Turnieju w Ogorodzieñcu.
Zg³oszenia proszê przesy³aæ na brzo1999@gmail.com a w zg³oszeniu proszê wpisaæ nazwê dru¿yny, liczbê uczestników oraz ile osób startuje do danej konkurencji (konkurencje jak co roku)

Z wa¿niejszych informacji: (w kwestii wy¿ywienia) w tym roku ze wzglêdów finansowych najprawdopodobniej na turnieju zapewniona bêdzie tylko biesiada, ale do³o¿ymy wszelkich starañ by ta by³a niezapomniana co do jedzenia, picia, jak i zabawy :D

Nocleg na zamku w historykach lub te¿ w szkole.

Mo¿liwy przyjazd ju¿ w pi±tek, a w sobotê imprezê zaczynamy parad± z pod szko³y na zamek (obecno¶æ obowi±zkowa)

Dok³adniejsze inf w najbli¿szym czasie.

ManekenPix
¦KN chêtnie siê zjawi w ilo¶ci bli¿ej nie okre¶lonej a konkurencji zamierzamy skosztowaæ wszystkich z uczt± w pierwszej kolejno¶ci.
tediee
Bractwo Rycerskie Herbu Lis zg³asza sie mocarnie na turniej.W Ogrodzieñcu co roku jest ¶wietna zabawa!!;) liczba osob i szczegó³y w mailu zg³oszeniowym.

pozdrawiam tedi
MKlein
Witam
Bractwo z Zabrza te¿ siê stawi smile.gif
aanyaa
Andegaweñski Poczet Najemny w du¿ej liczbie osób te¿ siê zjawi icon_wink.gif
Marek z Myslowic
Sielec równie¿ ;)
yasha
Dobrzyncy tez
Kichigai
Japonia te¿ przybêdzie smile.gif
keritt
Keritt i £ysy z Wolnej Kompanii Czarnego Or³a tez siê stawi± je¶li nas przygarniecie smile.gif
Nika19911
poczet szlachecki herbu Rabe te¿ siê zglasza i szczegó³y zosta³y wys³ane na emaila
Jack
Bractwo Rycerskie Kruk Starostwa Rabsztyñskiego wpadnie jak co roku w liczbie pewnie oko³o 10 osób (:.

Listê do¶lemy w bli¿szym terminie (:
sqr
NBR sie zjawi smile.gif

do kiedy sa zg³oszenia i czy sa przewidziane mailowe odpowiedzi ( bo takiej nie dosta³em) ?
Macko
..z P³ocka te¿ siê parê osób zg³osi..do kiedy s³aæ zg³oszenie?
Sebastian Pala
Dru¿yna Rycerska Czarny Kruk z Czêstochowy pojawi siê smile.gif
Kane
Rozmawiali¶my ju¿, ale tutaj oficjalnie... smile.gif

Grodziecki Oddzia³ Zbrojny w liczbie 5 osób.
Piotr Kriger
Bractwo Rycerskie ¦wietego Szturmu Jerusalem zjawi siê z pewno¶ci±
Maria Canes Furiosi
Konfraternia Canes Furiosi z Opola te¿ siê zjawi. W liczbie prawdopodobnie piêciu osób. Mo¿e sze¶ciu:-) By³y ju¿ zreszt± maile na ten temat, wiêc ja tylko zostawiam tu ¶lad smile.gif
Jack
Z naszej strony w³a¶nie posz³o potwierdzenie zg³oszenia wraz z dok³adn± ilo¶ci± osób (:.

Pozdro!
aanyaa
Do kiedy i gdzie kierowaæ zg³oszenia??
Snorlax
Chor±giew ¯ywiecka równie¿ przybêdzie smile.gif
MKlein
Wiadomo co¶ w temacie wy¿ywienia?
Abbadon
Witam, czy mo¿na prosiæ organizatorów o plan imprezy? Kiedy i w jakich godzinach jakie konkurencje.
Lucek
W tym miejscu chcia³em oficjalnie podziêkowaæ za organizacjê i przeprowadzenie turnieju ³uczniczego w Ogrodzieñcu w 2013 roku Rosomakowi. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e jak za organizacjê turnieju ³uczniczego nie bierze siê Rosomak to jest czasem lipa! Nie jestem wyborowym ³ucznikiem raczej pasjonatem - amatorem, lecz konkurencje jakie zrobi³ na Ogrodzieñcu (i innych turniejach w tym roku) Rosi i ich zró¿nicowanie by³o naprawdê ciekawe i zachêcaj±ce do rywalizacji smile.gif Wiêc nie krytykujcie a siê bawcie ludziska i cieszcie bo ¿ycie szybko mija i szkoda czasu na stêkania i ci±g³e narzekania:-)
Tomko Konopczyc
Ja szczególne podziekowania i szacun dla dziewczyn za turniej bojowy kobiet. Pokaza³y ogromny hart ducha, kondycje i naprawdê niez³e umiejêtnosci. Rzadko odbywaja sie turnieje kobiet i z regu³y traktowane one sa z przymruzeniem oka i s³abo obsadzone. A tu .. Szaleñstwo. Ogromnie cieszy, ze Panie podeszty do tego w tak profesjonalny sposób. Dla tych, którzy nie wiedz± powiem, ze chcia³y stoczyæ po turnieju pomiêdzy soba walke 3 vs 3, ale niestety czas nie pozwoli³.

Wiem jedno, ¿e na turniejach wchodz±cych w sk³ad ligi BHP takie zmagania bed± mia³y miejsce i sam bêd±c kiedys prze¶miewc± damskiej bojówki zamieni³em sie po tym turnieju w gor±cego zwolennika. Zawodniczki zdecydowanie chca walczyæ takze na innych turniejach i oby tak dalej.
Dominik Szlosarczyk
W imieniu GRHC dziêkuje wszystkim za ¶wietny turniej smile.gif Bawili¶my siê wy¶mienicie. Bojówka kobiet okaza³a siê najlepsz± konkurencja bigsmile2.gif
Z mniej przyjemnych rzeczy: W pi±tek ok 20-23 z miejsca gdzie le¿a³y nasze tarcze i broñ zosta³ skradziony nasz tasak. Je¶li kto¶ co¶ widzia³ proszê o info. Broñ produkcji Tomka Gomo³y, wiêc bardzo charakterystyczna. W³a¶ciciel rozpozna z zamkniêtymi oczami smile.gif Nagroda za pomoc nie ominie smile.gif
Robert Szatecki
A ile kobiet bra³o udzia³?
Slavu
dok³adnie 10 Pañ
warto w tym miejscu powiedzieæ, ¿e Panie swoim uzbrojeniem prezentowa³y sie lepiej od niejednego Pana bior±cego udzia³ w turnieju a ilo¶æ ciosów by³a niejednokrotnie wy¿sza ni¿ w niektorych walkach "zwyk³ej" bojówki. Panie dzielnie znosi³y walkê przy temperaturze 30 kilku stopni.

ponadto Lo¿a Mê¿ów powinna byæ sta³ym elementem tych turniejów.
Pawel herbu Jastrzebiec
Gej lo¿a :P
matrix
Mi³o czytaæ wasze wypowiedzi na tema damskiego turnieju bojowego, jako uczestniczka cieszê siê z tego bardzo. Mam nadziejê, ¿e na tym jednym razie siê nie skoñczy i panie bêd± mog³y pokazywaæ swoje umiejêtno¶ci na innych imprezach. Dla organizatorów damskich staræ mam jeszcze jedn± propozycjê- damski turniej joustu, joustuj±cych pañ te¿ jest w polsce coraz wiêcej. Ja ze swojej strony obiecujê za rok pokazaæ jeszcze wy¿szy poziom umiejêtno¶ci oraz uzbrojenia, w turniejach bojowych pieszych oraz konnych ! pozdrawiam.
Lupus z Kruków
Witam!
Mam pytanie: czy kto¶ nie znalaz³ po pierwszym dniu turnieju miecza i tarczy jednego na³okietnika z li¶ciem, zabezpieczonego od ¶rodka br±zow± farb±? Na znalazce czeka nagroda :D
Pozdrawiam
Natan
Olkuskie Kruki chyba bawi³y siê zbyt dobrze, gdy¿ dopiero niedawno zauwa¿y³em brak mojej jaki herbowej- niebieska z naniesionymi na ni± jastrzêbcami smile.gif Ostatni raz widziana by³a w okolicach szrank/wiaty podczas turnieju bojowego na miecz i tarczê w niedzielê ;p Jestem do niej przywi±zany emocjonalnie, wiêc zale¿y mi na jej odnalezieniu XD

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.