Mam takie ma³e pytanko...
Czy Ductia by³a w dawnych czasach tañczona czy by³a to tylko muzyka do s³uchania? Bo bardzo mi siê jedna spodoba³a i jestem ciekawa czy s± do tego jakie¶ kroki...
Monika_b_k
O lie wiem kroki siê nie zachowa³y. A która ductia ci siê tak spodoba³a ?
Ukasz Spode £ba
Ductia?? Czy ja tu o Ductii s³yszê?? W wykonaniu Corvus Corax jest najlepsza
Marek Hany¿ewski
Corvus Corax? To chyba nie s³ysza³e¶ w wykonaniu Drolls'ów.
pozdrawiam...
Ukasz Spode £ba
Marku, no fakt, nie s³ysza³em ... Czy mo¿esz mnie naprowadziæ linkiem na ten utwór?
wykonianiu Drollsów jest ciut za szybka ja wolê wolniejsz± wersje ductii
Ukasz Spode £ba
No, kawa³ek niez³y,szybki, melodia jest ca³kiem inna, ni¿ u Corvus Corax. I tak wykonanie Corvusów, szczególnie koncertowe uwa¿am za lepsze Co do kroków do Ductii nie spotka³em siê z tym.
Johanna Carola
Yhm, naprawdê rêczne szycie skraca ¿ycie? Oj, szkoda. Mi na szczêscie to nie grozi -kiedys to tak, ale teraz moge byc spokojna
100krotka
nie pamietam utworu granego przez drollsow, a corvusa jeszcze chyba nie slyszalam.
wiem,ze nagrane s± jakie¶ 2 ductie
w zal±czniku jest ta o krot± mi chodzi³o
Halldis(Naamah)
Z tego co mi wiadomo, to sami Drolsi w³a¶nie maj± dwie wersje tego utworu, a macie linka do wykonania Corvus Corax, bo równierz chêtnie bym pos³ucha³a...
pozdrawiam
D±brówka
Jejku, ale to dawny temat:) Ducita to nie tytu³ a typ utworu, owszem, tañczonego, podobno tylko przez kobiety Zachowa³y siê bodaj¿e trzy, wiêc nic dziwnego, ¿e ró¿ni wykonawcy graj± ró¿ne melodie.
Pos³uchajcie ducity nr 1 w wykonaniu Capella Antiqua Bambergensis:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.