Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: D.£uszczyñski
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Jaksar
arathorn-warrior@o2.pl
Damian £uszczyñski
22-400 Zamo¶æ
---------------------------------------
http://platnerstwo.onuse.pl/
---------------------------------------
Witam, czy zna kto¶ tê firmê lub cz³owieka ? Zamówi³em u niego jeden produkt przez Allegro oraz drugi bezpo¶rednoo wp³acaj±c mu nale¿no¶æ ju¿ miesi±c temu.
Po kilku nieudanych próbach skontaktowania siê w koñcu oddzwoni³ i usprawiedliwia siê, ¿e "zamówione przedmioty (mimo tego, ¿e by³y wystawione na allegro na sprzeda¿) nie zd±¿y³ wykoñczyæ ale teraz (2 tyg temu) ju¿ si± upora³ z poprzednimi zamówieniami i wysy³a paczkê"...
Dziwi mnie trochê, ¿e kto¶ wystawia na allegro produkt na sprzeda¿ który jakoby nie jest jeszcze wykoñczony ! Co radzicie mi w tej sytuacji robiæ?
Opinie na Allegro s± pozytywne, wiêc dziwi mnie to zbywanie i krêcenie !

Morgoth
zamawia³em klingê do no¿a, tyle ¿e d³ugo¶ci ok 80cm, do walki, wszystko by³o spoko i w terminie.
Jaksar
CYTAT(Morgoth @ 21:45 12.05.2013) *
zamawia³em klingê do no¿a, tyle ¿e d³ugo¶ci ok 80cm, do walki, wszystko by³o spoko i w terminie.

No to niewiem co jest grane i dlaczego to trwa tyle czasu. Mo¿e nie bierze na powa¿nie osób daleko mieszkaj±cych ;) Na Allegro nie widzia³em negatywnych opini a i strona internetowa wydaje siê byæ profesjonalna...
Faktem jest, ¿e na moje maile nie odpowiada a jedynie jak zadzwoniê to s³yszê tylko usprawiedliwienia i obiecanki a towaru jak nie ma tak nie ma ... angsad.gif Mam nadziejê, ¿e nie wpakowa³em prawie 250,00zl w bagno ;)
Aga Jurys
Witam, niestety mam ten sam problem z panem £uszczyñskim..... Zamawiali¶my od niego nie raz ale zawsze wczesniej czy pó¼niej rzeczy dochodzi³y, problemu nie by³o. Ostatnio by³ zamawiany miecz, który mia³ byæ gotowy na lato, pan zadzwoni³ w lipcu ¿e miecz jest gotowy i chcia³ by go wys³aæ, dogadali¶my sprawê, miecz mia³ przyj¶æ i mia³am zap³aciæ. Miecz niestety nie przyszed³. £uszczyñski zadzwoni³ w sierpniu ¿e by³ chory i miecz zaraz wy¶le, znowu nic... Potem by³ telefon ¿e wys³a³ by ale potrzebuje kasy (???) koniec koñców dogadali¶my ¿e on wysy³a, ja przelewam 500z³, w koñcu nie raz ju¿ rozliczali¶my siê w ten sposób i by³o ok. Znowu nic..... Zdenerwowa³am sie nieco bo kasy nie ma miecza nie ma sezon w pe³ni ale jak tu cokolwiek za³atwiæ jak pan szanowny przesta³ utrzymywaæ ze mn± kontakt. Na szczê¶cie w domu i w pracy telefonów du¿o- na który¶ zawsze mo¿na siê daæ z³apaæ i tu zaczyna siê opowie¶æ o nieuczciwym bracie pijaku, chorobach które cudem nie wys³a³y pana w za¶wiaty i wszelkich innych przeciwno¶ciach. Miecz mia³ zostac wys³any i... nic anger.gif . Tydzieñ temu uda³o sie dodzwoniæ w sprawie miecza - ustali³am ¿e miecza juz nie chce , chce zwrot kasy do piatku 30 sierpnia bo inaczej wstêpujê na drogê formaln± no i oczywi¶cie moje 500 z³ nie dotar³o.
Dla mnie dziecinada, krêcenie, zbywanie i oszustwo. Ja nie jestem m¶ciwa, jak mi kto¶ powie nie mam , bêdê mia³ za miesi±c albo: nie mam miecza sprzeda³em komu innemu, spoko. ale nie lubiê jak kto¶ próbuje ze mnie zrobiæ nie powiem co to ¼le siê to koñczy.
ODRADZAM!!! JAKIKOLWIEK KONTAKT Z £USZCZYÑSKIM I KU¬NI¡ WELANDA!!!!
Ps - sprawa idzie na policjê i do izby skarbowej

Maciej Szpitalnik
Dziwne bo sporo moich znajomych u niego zamawia³o i s± zadowoleni. Faktem jest to, ¿e ma czasem opó¼nienia ale to chyba nie jest grzech ¶miertelny. Dogadaæ te¿ siê z tym kowalem da.

Jedynie wiem, ¿e ostatnio wróci³y mu problemy z kolanem na które mia³ jedn± czy dwie operacje. Mo¿e dlatego tak wysz³o z opó¼nieniami, hmm oszustem bym go nie nazwa³. smile.gif

Spróbuje siê do niego dodzwoniæ i mu powiedzieæ o nagonce, bo mam od niego parê solidnych rzeczy i chcê dalej zamawiaæ a widzê mo¿e byæ nieprzyjemnie.

Pozdrawiam
Indar
CYTAT(Maciej Szpitalnik @ 16:26 03.09.2013) *
Spróbuje siê do niego dodzwoniæ i mu powiedzieæ o nagonce, bo mam od niego parê solidnych rzeczy i chcê dalej zamawiaæ a widzê mo¿e byæ nieprzyjemnie.

Opisywanie problemów z rzemie¶lnikiem nie jest nagonk±.
Weland
CYTAT(Aga Jurys @ 11:01 01.09.2013) *
Witam, niestety mam ten sam problem z panem £uszczyñskim..... Zamawiali¶my od niego nie raz ale zawsze wczesniej czy pó¼niej rzeczy dochodzi³y, problemu nie by³o. Ostatnio by³ zamawiany miecz, który mia³ byæ gotowy na lato, pan zadzwoni³ w lipcu ¿e miecz jest gotowy i chcia³ by go wys³aæ, dogadali¶my sprawê, miecz mia³ przyj¶æ i mia³am zap³aciæ. Miecz niestety nie przyszed³. £uszczyñski zadzwoni³ w sierpniu ¿e by³ chory i miecz zaraz wy¶le, znowu nic... Potem by³ telefon ¿e wys³a³ by ale potrzebuje kasy (???) koniec koñców dogadali¶my ¿e on wysy³a, ja przelewam 500z³, w koñcu nie raz ju¿ rozliczali¶my siê w ten sposób i by³o ok. Znowu nic..... Zdenerwowa³am sie nieco bo kasy nie ma miecza nie ma sezon w pe³ni ale jak tu cokolwiek za³atwiæ jak pan szanowny przesta³ utrzymywaæ ze mn± kontakt. Na szczê¶cie w domu i w pracy telefonów du¿o- na który¶ zawsze mo¿na siê daæ z³apaæ i tu zaczyna siê opowie¶æ o nieuczciwym bracie pijaku, chorobach które cudem nie wys³a³y pana w za¶wiaty i wszelkich innych przeciwno¶ciach. Miecz mia³ zostac wys³any i... nic anger.gif . Tydzieñ temu uda³o sie dodzwoniæ w sprawie miecza - ustali³am ¿e miecza juz nie chce , chce zwrot kasy do piatku 30 sierpnia bo inaczej wstêpujê na drogê formaln± no i oczywi¶cie moje 500 z³ nie dotar³o.
Dla mnie dziecinada, krêcenie, zbywanie i oszustwo. Ja nie jestem m¶ciwa, jak mi kto¶ powie nie mam , bêdê mia³ za miesi±c albo: nie mam miecza sprzeda³em komu innemu, spoko. ale nie lubiê jak kto¶ próbuje ze mnie zrobiæ nie powiem co to ¼le siê to koñczy.
ODRADZAM!!! JAKIKOLWIEK KONTAKT Z £USZCZYÑSKIM I KU¬NI¡ WELANDA!!!!
Ps - sprawa idzie na policjê i do izby skarbowej

Witam

Sprawa nie do koñca wyglada tak jak pani Sobie tworzy... Wysy³a³em rzeczy do Pani bractwa nawet bez p³atnosci.. Za jedn± z nich jeszcze nie otrzyma³em zap³aty ale spokojnie to z mojej winy równie¿( za co siê nie gniewam) Pieniadze Pani dostanie spokojnie jest telefon mo¿na dzwonic osobiscie... O tym ze bedzie Pani chcia³a pieniadze zamist miecza dowiedzia³em siê równie¿ nie od Pani ( Za opu¼nienie chcia³em dorobiæ gratis) ... Dziwne ale prawdziwe mia³em s³aæ paczke ale my¶le zadzwonie skoro takie Mnie wie¶ci dochodz±, ok nie chce Pani.. Mówie ze mam problemy to nie chce Pani nawet s³uchaæ (przykre)... Dokumentacji medycznej s³aæ Pani nie bedê bo nie musze i nawet bym nie chcia³... Chyba ze bym musia³... Miecz trafi³ na aukcje Mam nadzieje ze trafi w rêce Godne go dzier¿yæsmile.gif. Gotówka notomiast do Pani... Wyzywanie i oczernianie bez kontaktu we w³asnym biznesie jest poprostu ¦wiñskie.. Gro¿enie Chamskie... No ale ka¿dy jest cz³owiekiem i ma Prawo do w³asnego zdania i zachowañ... czasem wystarczy rozmowa i troche wyrozumia³o¶ci... W Sumie Swego wypadku ¿a³uje ale ciesze siê ¿e chodze, czasem lepiej czasem gorzej Robi±c czesto po 12godzin raz z u¶miechem a raz z bólem... Czasem nie wyrabiam taka prawda ale Cia³a nie zmienie... Medycyna pomaga ale cudów nie ma:( Mo¿e w przyszlo¶ci z zawodu zrezygnowaæ bede musia³ albo dziêki ludzkiej ¿yczliwo¶ci szukaæ Sobie przydroznego drzewa:)

Ps Pan na górze oczywi¶cie Paczkê otrzyma³ i by³ zadowolony:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.