Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Proszê o pomoc w identyfikacji
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie - ogólnie
Seraphinus
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Witam, mo¿e kto¶ z was zna ten obraz i odpowied¼ bêdzie prosta, niemniej nie znam autora, ale z tego co rozpoznajê (kirys kryty, glewia, klappenvisier, barbuta) datowa³bym przedstawione postaci na 1450-1470?
Indar
eee...
Fresk z Bazyliki ¶w. Antoniego w Padwie, autorstwa Aldighiero. Datowane na 1378 - (+/- 5 lat)
Seraphinus
Panowie jeste¶cie perfekcyjni, zw³aszcza na tle mojej ignorancji smile.gif dziêkujê smile.gif
Seraphinus
CYTAT(Seraphinus @ 12:57 03.05.2013) *
Panowie jeste¶cie perfekcyjni, zw³aszcza na tle mojej ignorancji smile.gif dziêkujê smile.gif

Zgadzacie siê, co do rozpoznanych elementów?
Wilk ze Wchodu
Witam znalaz³em co¶ takiego na strychu kto¶ mo¿e mi powiedzieæ co to mo¿e byæ bo nie mam pojêcia????

Indar
Cepelia, dobra na jakiego¶ larpa - o ile wpuszcz± z czym¶ takim.
Viator
Jednym s³owem, co¶, co kto¶ kiedy¶ zrobi³ ¿eby siê mia³ z czego po¶miaæ, a my razem z nim. icon_wink.gif Na pewno nie by³a to u¿ytkowa broñ. Napis "India" wskazuje niedwuznacznie na tandetn± pami±tkê dla niewybrednych turystów. Aczkolwiek nawi±zuje toto kszta³tem do licznych g³owni indyjskich i indochiñskich, które jak na nasz gust miewa³y bardzo nieortodoksyjne i powydziwiane kszta³ty.
Mila S
Witajcie, czy mo¿e mi kto¶ podpowiedzieæ jaki kowal sygnuje swoje wyroby tak± koniczynk±?

dunno.gif Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.