Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bicia na werbel ok 1812
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
kasikb
Witam serdecznie,
poszukujê pomocy na temat sygna³ów (biæ) werblowych u¿ywanych podczas kampanii napoleoñskich przez jednostki polskiej piechoty.
Mieszkam obecnie w Anglii i nale¿ê do grupy "multi period". Staramy siê podnosiæ ¶wiadomo¶æ historii Polski na ziemi angielskiej. Jest to g³ówny powód naszej nauki gry na werblach. Nie mam jednak pojêcia gdzie mogê zdobyæ materia³y tego typu. Potrzebujê b±d¼ nagrania, b±d¼ zapisy... A najlepiej i jedno i drugie... cool.gif

Je¶li ktokolwiek ma jakie¶ linki - proszê o pomoc!

Dziêki.
Ka¶ka B
Grenadier
CYTAT(kasikb @ 00:32 03.05.2013) *
Witam serdecznie,
poszukujê pomocy na temat sygna³ów (biæ) werblowych u¿ywanych podczas kampanii napoleoñskich przez jednostki polskiej piechoty.
Mieszkam obecnie w Anglii i nale¿ê do grupy "multi period". Staramy siê podnosiæ ¶wiadomo¶æ historii Polski na ziemi angielskiej. Jest to g³ówny powód naszej nauki gry na werblach. Nie mam jednak pojêcia gdzie mogê zdobyæ materia³y tego typu. Potrzebujê b±d¼ nagrania, b±d¼ zapisy... A najlepiej i jedno i drugie... cool.gif

Dziêki.
Ka¶ka B

Z t± ¶wadomo¶ci± to wiele nie zdzia³asz bo sygna³y s± takie jak francuskie ;)
kasikb
CYTAT(Grenadier @ 13:18 03.05.2013) *
CYTAT(kasikb @ 00:32 03.05.2013) *
Witam serdecznie,

Dziêki.
Ka¶ka B

Z t± ¶wadomo¶ci± to wiele nie zdzia³asz bo sygna³y s± takie jak francuskie ;)

A jak to nie! To ju¿ jest du¿a pomoc! Przynajmniej wiem teraz czego szukam... smile.gif
kasikb
CYTAT(Grenadier @ 17:18 03.05.2013) *

Super! Jeszcze raz dziêkuje:)
Grenadier
Gdyby¶cie chcieli wej¶æ g³êbiej w okres napoleoñski to pisz na pw. Powodzenia!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.