Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: p³aszcz we³niany z futrzan± podszewk±
> Ubiór i dodatki > Ubiory wczesno¶redniowieczne > Inne ubiory wczesno¶redniowieczne
brat grucha:)
Witam, od dawna interesuje mnie wykonanie p³aszcza z 1/2 b±d¼ 3/4 ko³a. P³aszcz ma byæ we³niany i podszyty skóra z futrem. Chcia³bym poznaæ opinie kogo¶ w temacie co o takim p³aszczu my¶li? Jaka skóra by³a by najlepsza? Czy s± jakie¶ konkretne sposoby wszywania skóry?
Ketill
Mo¿e podszewkê ogóln± zrobisz we³nian±, a futrem obszyjesz tylko czê¶c, np. czê¶æ która okrywa ramiona. P³aszcz bêdzie siê dobrze uk³ada³ i zachowa wiêkszo¶æ zalet 'futerka'. P³aszcz w ca³o¶ci podszyty skór±, szczególnie wiêkszy ni¿ po³ówka, bêdzie wa¿y³ bardzo du¿o.
CYTAT(Ketill @ 21:02 02.05.2013) *
Mo¿e podszewkê ogóln± zrobisz we³nian±, a futrem obszyjesz tylko czê¶c, np. czê¶æ która okrywa ramiona. P³aszcz bêdzie siê dobrze uk³ada³ i zachowa wiêkszo¶æ zalet 'futerka'. P³aszcz w ca³o¶ci podszyty skór±, szczególnie wiêkszy ni¿ po³ówka, bêdzie wa¿y³ bardzo du¿o.

To, ¿e bêdzie wa¿y³ du¿o nie przeszkadza, chodziæ w tym za du¿o nie mam zamiaru.

Obszycie tylko pewnych elementów mnie nie satysfakcjonuje. Pomo¿e mi kto¶ ze ¼ród³ami z takimi p³aszczami? Ciê¿ko by³o mi co¶ znale¼æ.
kublika
CYTAT(brat grucha:) @ 23:03 02.05.2013) *

To, ¿e bêdzie wa¿y³ du¿o nie przeszkadza, chodziæ w tym za du¿o nie mam zamiaru.

Obszycie tylko pewnych elementów mnie nie satysfakcjonuje. Pomo¿e mi kto¶ ze ¼ród³ami z takimi p³aszczami? Ciê¿ko by³o mi co¶ znale¼æ.

Pampeliszka, znaczy Libu¹e, ma taki cudny puchaty od ¶rodka mniêciutki cieplutki omatkokochana zajebisty ¿e nie wiem co ;)
Wcale nie jest za ciê¿ki, tytlko za ciep³y na lato.....
A jak ma tylko wygl±daæ, to dó³ trzeba obszyæ.
CYTAT(kublika @ 22:12 05.05.2013) *
CYTAT(brat grucha:) @ 23:03 02.05.2013) *

Pampeliszka, znaczy Libu¹e, ma taki cudny puchaty od ¶rodka mniêciutki cieplutki omatkokochana zajebisty ¿e nie wiem co ;)
Wcale nie jest za ciê¿ki, tytlko za ciep³y na lato.....
A jak ma tylko wygl±daæ, to dó³ trzeba obszyæ.

Chcia³bym ca³y obszyæ.
Proszê niech kto¶ mi poradzi jaka skóra by³a by najlepsza? Jakiego zwierza trza polowaæsmile.gif

Jak kto¶ ma jakie¶ ciekawe ¼ród³a w tym temacie to z chêci± siê "przykolegujê".
Owka
Mo¿e tchórzofretki udaj±ce tchórze? Tylko wtedy bêdziesz "tchórzem podszyty" bigsmile2.gif .
CYTAT(Owka @ 09:15 06.05.2013) *
Mo¿e tchórzofretki udaj±ce tchórze? Tylko wtedy bêdziesz "tchórzem podszyty" bigsmile2.gif .

Szukam czego¶ co traci ma³o w³osa. Tchórzów to ja bym potrzebowa³ z 30, jakie¶ wiêksze zwierzaki by³y by chyba lepsze:)
Libu¹e
Ma³a poprawka-p³aszcz mia³am, zmieni³ w³a¶ciciela ale rozwa¿am uszycie nastêpnego. Ten, który mia³am jest podszyty futrem lisim, ubranie "ob³azi³o" w granicach rozs±dku, grzeje fantastycznie, równie¿ chroni przed wilgoci± w³a¶ciwie w 100%. Ponadto skóra jest miêkka wiêc ³atwo by³o ten p³aszcz "skompresowaæ". Je¿eli p³aszcz mia³by s³u¿yæ tylko do chodzenia, to nie ma sensu podszywaæ ca³o¶ci, tylko tê c¿ê¶æ, która przylega do cia³a, natomiast podszyty ca³y jest rewelacyjny jako ko³dra smile.gif
zbiór obrazków z ubraniami podszytymi futrem
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.