Witam. Jaki¶ czas juz temu wypatrzy³em sobie zbroje w typie zachodnim , która szalenie mi siê spodoba³a. Niestyty akurat ten "egzemplarz" w którym siê zakocha³em nie jest do kupienia (zreszt± i tak by³by za du¿y i nie ma naplecznika :P ) , dlatego te¿ poszukuje kogo¶ kto by móg³ j± wykonaæ dla mnie. Znale¶æ p³atnerza jest nietrudno i wujek google w niespe³na sekunde poleci kilku , ale nie powie który jest przyzwoity jako¶ciowo , ale i cenowo. Wiem ,¿e Pan Tomala z Lublina robi ¶wietne zbroje, lecz ceny te¿ ma niema³e. Pozatym Pan Tomala wykuwa zbroje z jednego kawa³ka blachy , co niewatliwie dowodzi wielkich umiejêtno¶ci , lecz moim zdaniem jest to zbêdny trud , kótry znacznie podnosi cenê. Poszukujê p³atnerza ,który wykonuje przyzwoite zbroje ,najlepiej z 2 lub wiêcej kaw³ków blachy( spód i tak zamierzam wykleiæ skór± , tak¿e ³±czenia i tak nie bêdzie widaæ). Wydaje mi siê ¿e w tym temacie wiêcej bd mieli do powiedzenia panowie ze ¶redniowiecza :D , ale jako ¿e zbroja ma byæ reko zbroji z XVIIw. to umieszczam temat w tym dziale ,licz±c ¿e osoby znaj±ce siê na p³atnerzach s± te¿ w XVIIw. no i ¿e nie tylko one tu zajrz± . Przy okazji je¿eli kto¶ by³by w stanie poleciæ jakiego¶ p³atnerza wdziêczny bym by³ gdyby poda³ przy okzaji (przynajmniej orientacyjn±) cenê napier¶nika wraz z naplecznikiem (mo¿e kto¶ zamawia³ akurat )
Pozdrawiam