Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: "DAWNE SZEWSTWO"
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Andrzej Siejeñski
Witam
Na Allegro kto¶ sprzedaje niemal hurtowo tak± oto ksi±¿eczkê "DAWNE SZEWSTWO". Czy kto¶ j± kiedy¶ widzia³ i mo¿e siê na jej temat wypowiedzieæ? Po ostatniej katastrofie "szewskiej" postanowi³em jestem na tyle zdesperowany aby samemu sobie co¶ zrobiæ.
Pozdrawiam
Nataniel
Argail
Do³±czam siê do pytania, bo ja na allegro wszed³em o 10 rano i ju¿ ksi±¿eczek nie by³o face4.gif
Ania
Chodzi zapewne o " Dawne szewstwo" Henryka Wiklaka? Jest to publikacja Muzeum Archeologicznego w Gdañsku. Ot, taka cieniutka (26 stron), popularno naukowa broszurka.Czego¶ ciekawego mo¿na siê zapewne z niej dowiedzieæ, ale zasadniczo jest napisana do¶æ pobie¿nie, bez zbytniego zg³êbiania tematu. Swego czasu mo¿na by³o j± kupiæ w Muzeum Archeologicznym w Gdañsku.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Nadal mo¿na. Pozdrawiam
Gwyn
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
Chodzi zapewne o " Dawne szewstwo" Henryka Wiklaka

Dziêki za odpowied¼, to w³a¶nie ta ksi±¿ka.

Mam jeszcze jedno pytanie. W opisie na Allegro jest napisane, ¿e mo¿na w niej przeczytaæ jak wykonywano obuwie, cyt. „z jakiej skóry, jak j± garbowano i czym, jakimi pos³ugiwano siê narzêdziami /te¿ s± rysunki/, sposoby i kolejno¶æ szycia, rodzaj szwów”. Czy od biedy mo¿na potraktowaæ t± ksi±¿eczkê jako poradnik szewstwa?
Pozdrawiam
Nataniel
Ania
Co¶ tam pisz±, ale czy to wystarczy na poradnik szewstwa? Radzi³abym siê dodatkowo szerzej rozejrzeæ w literaturze.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.