CYTAT(£ucznik @ 22:20 18.06.2013)
Efendi nie ca³kiem siê zrozumieli¶my. Mówi±c o braku regulaminu poda³em przyk³ad z ostatniego turnieju z Byczyny a nie na ostatnim Grunwaldzie. To tam by³y te wszystkie opisane przeze mnie przypadki. Na Grunwaldzie te¿ by³em wiêc wiem jak jest.
Proszê przyk³ady ja moim zdaniem powinien wygl±daæ dobrze zaplanowany turniej na jasnych zasadach i konkurencjach.
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=27862http://www.freha.pl/index.php?showtopic=27343&st=20Oczywi¶cie jako organizator Ty okre¶lasz zasady, niemniej brak jasnych zasad zniechêca wielu ³uczników do uczestnictwa. Gdzie¿ te turnieje w Byczynie na ponad setkê ³uczników z Czambulikiem, Swobod±, Jackowskim, Krup± itd? Efendi proszê nie my¶l, ¿e walê z pretensjami bo lubiê zadymê. Absolutnie nie, szanuje Twój wk³ad w RR i tak jak ju¿ kiedy¶ wspomina³em, zwracam uwagê na to jak pewne sytuacje widz± uczestnicy/³ucznicy i o czym szumi± strza³y.
Witaj!
I ja szanuje Twoje zdanie, ale nie wiem czy zauwa¿y³e¶, na Byczynie jest i bywa po 70-110 ³uczników zawsze, w dodatku z co najmniej kilku krajów. I nie wszyscy s± z "górnej "pó³ki. A tak nawiasem, to chyba Tadek Krupa z synem ,rozpoczêli swoja prawdziw± przygodê z ³ukiem w Byczynie :-). Chyba ¿e siê mylê?
Nie uzurpuje sobie prawa do robienia "wypa¶nych" turniejów. Je¿eli chodzi o Grunwald,zasady okre¶lam ja i nagrody w 90% sa moje prywatne. Chcê ¿eby wszyscy, ci co strzelaj± b.dobrze i ci co siê chc± uczyæ, mogli w nich startowaæ i konfrontowaæ swoje umiejêtno¶ci.
Czasami okazuje siê , ¿e tym sposobem trafi siê diament. Tak wiêc niech turniej wg zasad przedstawionych przez Ciebie organizuj± ci co chc±, a ci z kolei którzy polubili turniej na polu bitwy, niech stana w szranki i niech wygra najlepszy.
Jak startowa³e¶ to wiesz, ¿e do tej pory brali w nich udzia³ ³ucznicy z kilku krajów, a nie tylko ci, którzy przyje¿d¿aj± na turnieje zwyciêzaæ. W koncu to jest zabawa.Tak , czy nie ?
Nawiasem, nosze siê z zamiarem zorganizowania otwartego pucharu (Polski,Europy,¦wiata???), jak zwa³, tak zwa³, w Byczynie. Suma nagród ok 40.000 z³. Ale on tak¿e odbêdzie sie wg zasad które ³ucznicy poznaj± na miejscu.Wolna wola, kto chce , wystartuje. Moje zdanie jest takie: trenuj i b±d¼ najlepszym w ka¿dych warunkach, a wygrasz.
Serdecznie pozdrawiam
efendi
bêdê na Grunwie od 6.07. zapraszam do obozu,pogadamy:-)