Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Turniej Eliminacyjny do Bitwy Narodów
> Inne > Kalendarium 2013
Stron: 1, 2
£ukasz P³aza
Mi³o mi zaprosiæ was na kolejny turniej eliminacyjny - tym razem Dolny ¦l±sk, a konkretnie Jelcz-Laskowice. Data turnieju to 16.II.2013

Sala do walki mie¶ci siê w Zespole Szkó³ Ponadgimnazjalnych ul Techników 26 Jelcz-Laskowice. Startujemy o 11.00 turniejem miecza sportowego dla chêtnych, turniej bêdzie otwarty tak¿e dla zg³oszonych osób z poza ruchu rymcerskiego (kilka osób z lokalnych klubów SW chcia³o by spróbowaæ). Je¿eli bêd± chêtni zaczniemy od turnieju dla niepe³noletnich (konkrety apropo miecza sportowego napiszê pó¼niej). O 15.00 startujemy z turniejem 5vs5.

Spaæ bêdziemy w sali o¶rodka "Jutrzenka" przy ul O³awskiej. Przyje¿d¿aæ mo¿na od pi±tku wieczór i oczywi¶cie zostaæ do niedzieli. ¦pimy na osobnej sali (trzeba mieæ swoje materace i ¶piwory), natomiast na parterze przygotujemy salê na wieczorn± imprezê. Postaramy siê o sto³y, muzykê i jakie¶ miejsce do tañczenia, tak¿e zabieraæ swoje lepsze po³owy i szykowaæ siê na srogi spi¿ wieczorem - stroje wieczorowe nie s± wymagane, ale wskazane by by³o nie ¶mierdzieæ przeszywk± szczerba.gif (nie chce nawet s³yszeæ ¿e kto¶ wyje¿d¿a po turnieju devil.gif )

Sk³adka na turniej to 10z³ od osoby - za te pieni±dze zapewniamy obiad po walkach a wieczorem zimne przek±ski i wodê ognist± bigsmile2.gif ¿eby siê lepiej trawi³o.
Grzegorz £
Fajnie smile.gif
Ps. zwracam uwagê na ortografie prawid³owo pisze siê zpisz nie spi¿ bigsmile2.gif
Smolares
Wiem, ¿e jeszcze daleko. Ale napisz P³azik gdzie siê zg³aszaæ.
A.Fran
znów dzieñ w poci±gu ale trzeba byæ smile.gif
McCloud
Witam,

zg³oszenia proszê wysy³aæ na adres cienski@gmail.com
W mailu podaæ nazwê grupy ilo¶æ osób i ilo¶æ walcz±cych.

W tytule przelewu koniecznie podaæ nazwê grupy.

Kontakt ze mn± najlepiej przez facebooka.

Pozdrawiam,
Kuba Cieñski
Kogut
Zapowiada siê bardzo ciekawie smile.gif
Na pewno siê zjawimy :D
Le Cram Ixweinam

Odno¶nie tego turnieju dla nieletnich, to jakie wymagania s±. ( ubiór, wiek itd )????
Mighty Gacek
No P³azik,takich starañ nie wypada nie doceniæ,w zwi±zku z tym ju¿ dzi¶ za³atwi³em sobie wolne na ten weekend wiec bedzie mo¿na kulturalnie sie na¿³opaæ,poje¶c i potañcowaæ i nie muszê siê nigdzie spieszyæ do roboty

Oczywi¶cie Excailbur sie stawia dzielnie w Jelczu na walki a po walkach wyzywamy wszystkich na straszliwe chlanie i Zpiszowanie...potem wy¶lê zg³oszenie oficjalnie na maila
ua
CYTAT(Mighty Gacek @ 18:26 17.01.2013) *
No P³azik,takich starañ nie wypada nie doceniæ,w zwi±zku z tym ju¿ dzi¶ za³atwi³em sobie wolne na ten weekend wiec bedzie mo¿na kulturalnie sie na¿³opaæ,poje¶c i potañcowaæ i nie muszê siê nigdzie spieszyæ do roboty

Oczywi¶cie Excailbur sie stawia dzielnie w Jelczu na walki a po walkach wyzywamy wszystkich na straszliwe chlanie i Zpiszowanie...potem wy¶lê zg³oszenie oficjalnie na maila

Bêd± tañce bêdzie dico
bêdzie srogo i to wszystko

Emil z Gi¿ycka
Ten jak zarzuci³.
Mighty Gacek
Ada¶ cie zdetronizowa³,od dzi¶ to on jest pierwszym freestyle'owcem ruchu rycerskiego...

Przegra³e¶ Emilo,takiego pojazdu na wolnym nikt nie ma prawa wygraæ...

A mo¿e P³az zorganizuj mikrofon i urz±dzimy hip-hopow± bitwê na Jelczu? I tak ju¿ s³ysza³em ¿e Lewa chce zrobiæ rycersk± Zumbê wiêc bitwa na rymy te¿ bêdzie na miejscu a Emilo bedzie mia³ szansê na riposte :D

Pojedynek wieczoru:

ALI ADAM i ba¶nie 1001 nocy vs. EMIL G
Bzyku
Ja tam bêdê!!! :D

Z wierciochem jedziemy ze Szklarskiej porêby 15 lutego. Je¿eli kto¶ nie ma transportu na tym odcinku to mo¿emy podwie¶æ. Przejazd tylko w jedn± stronê. Z eliminacji wracamy do W-wy.

Bêdzie alko bêdzie disco tam siê mo¿e zdarzyæ wszystko!
Bêdzie ogieñ bêdzie w±s bo dziewczyny lubi± br±z! --> to nie moje, ale siê podzielê :D

Pzdr
Pscó³a

Ps. P³aziku Grubasku Kochany, jak nie bêdzie disco to choæ twa tusza wielka to Ciê nie ochroni przed gniewem pijaków smile.gif
Krzysiek Boroñ
Chcia³em powiedzieæ, ¿e przyjaciele z górnego ¦l±ska i Twojego ulubionego "czerwonego Zag³êbia" te¿ przybêd± ;)
W koñcu "densy"!
Szykuje siê powtórka z Nidzicy? Chyba Rycerek.pl powinien siê zainteresowaæ i zainstalowaæ stawiska paparazzi ju¿ dwa dni wcze¶niej.
"Bêdzie alko, bêdzie disco tam siê mo¿e zdarzyæ wszystko!" - oficjalnym has³em melan¿u!
Walka, zumba, rapowanie moi drodzy czas na baniê!
Jurcy¶
Salve!

Kto¶ siê wybiera z Krakowa lub po drodze kogo¶ zebraæ?

Mam kilka wolnych miejsc w samochodzie, w zasadzie ca³y samochód, poza miejscem kierowcy.

McCloud
Przypominam o zg³oszeniach i wp³atach.

Ostateczny termin to poniedzia³ek 11.02.2013r.

Zg³oszenia (nazwa, ilo¶æ osób, ilo¶æ walcz±cych) proszê wysy³aæ na cienski@gmail.com
£ukasz P³aza
Zasady miecza sportowego:
1. Walka:
-walka odbywa siê na dystansie 1 rundy trwaj±cej 2 minuty. Zwyciêzc± walki zostaje osoba która w ci±gu rundy zdobêdzie wiêksz± liczbê punktów. Walka jest sêdziowana przez trzech sêdziów punktowych, którzy licz± obu zawodników i pod koniec walki wskazuj± zwyciêskiego zawodnika, poprzez podniesienie rêki.
- punkty zdobywa siê za: celny i mocny cios broni± w pole punktowane (ca³e cia³o z wyj±tkiem d³oni i stóp) 1pkt, obalenie przeciwnika, pod warunkiem ¿e samemu usta³o siê na nogach 3pkt, upadek zawodnika b±d¼ utrata broni -1pkt.
- kopniêcia i odpychanie p³ask± powierzchni± tarczy s± dozwolone jednak niepunktowane
- w sytuacji gdy zawodnik nie mo¿e kontynuowaæ walki jest ona przerywa, a zawodnik liczony do 9, je¿eli nie mo¿e kontynuowaæ walki w dalszym ci±gu uznawany jest za wyeliminowanego przez knockout. Ka¿de liczenie to utrata 3pkt
- akcje zabronione to pchniêcia broni±, atakowanie piê¶ciami g³owy, ataki ³okciami, atakowanie kolanem g³owy, zadawanie uderzeñ kantem tarczy, atakowanie krocza, stóp, d³oni i karku w jakikolwiek sposób, uderzenia g³ow±. W przypadku wykonania akcji zabronionej zawodnik otrzymuje -3 pkt, w przypadku drugiej akcji zabronionej nastêpuje eliminacja zawodnika z turnieju.
- w przypadku przed³u¿aj±cego siê klinczu sêdzia ringowy rozdzieli walcz±cych po umownych 3s i rozpocznie walkê od ¶rodka

2. Sprzêt ochronny i uzbrojenie
- walkê toczy siê za pomoc± symulatora miecza i tarczy które dostarczaj± organizatorzy turnieju. Powierzchnia tarczy jest wy³±czona z punktowania i s³u¿y do odbijania ciosów
- zawodnicy stawiaj± siê do walki w ubraniu z d³ugimi rêkawami i nogawkami oraz w obuwiu sportowym, wymagane jest posiadanie os³ony krocza.
- organizatorzy zapewniaj± os³onê g³owy w postaci kasku sportowego oraz os³onê d³oni
- wskazane, aczkolwiek nie wymagane jest posiadanie os³on stawów oraz piszczeli i przedramion

Odno¶nie turnieju nieletnich - odbêdzie siê je¿eli bêdzie przynajmniej 3 chêtnych, a ró¿nica w zasadach bêdzie taka ¿e zabronione zostan± kopniêcia i zapasy - pozostaje wy³±cznie walka broni±.
jarzyn
P³azik nie powinno byæ kopniêæ i u¿ywania tarczy do ofensywy. Bior±c pod uwagê brak opancerzenia to kontuzjogenne. Przemy¶lcie to proszê.
Marcin Waszkielis
choæ koncepcja jest wybitnie glupia, to jednak jestem ciekawy jak to bedzie wyglada³o. Zw³aszcza jak jakis szczypiorek wyjdzie pomachaæ piankowym mieczem a dostanie kose po nogach od kogos kilkadziesi±t kg ciê¿szego.
Hub
wezmê kumpla co wa¿y 105 kg i trenuje od kilku lat kopane sztuki walki, po¿yczê mu stalowe ³ydki ¿eby by³o wiêcej fanu i za³o¿ê siê o gruby hajs ¿e nie bêdzie musia³ zadaæ ani jednego ciosu piankowym mieczem ¿eby wygraæ ten turniej :D tylko nie wiem czy karetki bêd± nad±¿aæ z kursami do szpitala.. P³az, pls.
Artur Brzychcy
Bardziej ni¿ trochê powi±zany temat smile.gif

Zapraszam

http://www.freha.pl/index.php?showtopic=27383
£ukasz P³aza
Przesadzacie, wzi±³em osobi¶cie udzia³ w kilku zawodach kopanych bez opancerzenia i jako¶ ci±gle ¿yje, a kopali mnie ludzie ciê¿si ni¿ 105 kg. Karetki te¿ nie mia³y wiele pracy. Zdajecie sobie sprawê ¿e kopanie siê w sztukach walki to norma od jakich¶ 50 lat? Zobaczymy jak to wyjdzie, jak siê nie sprawdzi to wiêcej takich zasad nie bêdzie, ale jako osoba maj±ca by³o nie by³o jakie¶ tam do¶wiadczenie w kopanych sztukach walki nie s±dzê by da³o siê wygraæ te zawody kopaniem - wiecie, za to nie ma punktów a uzyskanie knockoutu to nie jest prosta sprawa kiedy walcz± do¶wiadczeni zawodnicy.
Jasiek - Wawa
Tak P³azik, ale miecz sportowy mia³ byæ adresowany w³a¶nie do tych mniej zaawansowanych i "kalekich" którzy aktualnie nie mog± walczyæ w 5. Tak przynajmniej ja odbiera³em ideê istnienia tej konkurencji. W tej chwili bardzo rozwa¿am w ogóle swoje wyj¶cie bo nie wiem czy kto¶ mi kolan nie rozwali (do tej pory by³a to dla mnie bezpieczna konkurencja, ju¿ nie jest).
Tomko Konopczyc
Dok³adnie tak jak pisze Jasiek. My te¿ wystawiamy m³odziaków, ¿eby powalczyli technicznie i sie pobawili. W tej sytuacji????
Szymon z Gdañska vel. ¦wiñski Ksi±¿e
Niestety zgadzam siê z przedmówcami P³azik.
Marek Hilgendorf
A ja mam inne pytanie (jako, ¿e kwestie "udzia³owo-merytoryczne" mnie nie dotycz±). Macie jaki¶ patent na tarcze "treningowe", ¿eby go-nowy siê nie ³ama³y?
Chodzi mi g³ównie o to, czy robicie jakie¶ specjalne tarcze, czy np obijacie g±bk± zwyk³e?
Hoorn
Mam pytanie?

Jest jakie¶ po³±czenie z Wroc³awia do Jeelcz-Laskowic busem,tranwajem czy mpk/mzk
Grzegorz £
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 18:03 12.02.2013) *
A ja mam inne pytanie (jako, ¿e kwestie "udzia³owo-merytoryczne" mnie nie dotycz±). Macie jaki¶ patent na tarcze "treningowe", ¿eby go-nowy siê nie ³ama³y?
Chodzi mi g³ównie o to, czy robicie jakie¶ specjalne tarcze, czy np obijacie g±bk± zwyk³e?

Sklejka 4 mm na rantach pianka co najmniej 40mm grubo¶ci . Problem w tym ¿e rant sklejki po pewnym czasie (u¿ywane intensywnie) przecina piankê . Mam ju¿ chyba rozwi±zanie ale jeszcze nie przetestowane.
Le Cram Ixweinam
Czyli rozumiem, jak jestem ¿ó³todziobem i nigdy wcze¶niej nie walczy³em mieczem to mam uszykowaæ siê na wpier.. na sportowym ? :D
spoczko
£ukasz P³aza
Ok vox populi vox dei smile.gif Tyle osób mnie mêczy z tym kopaniem ¿e nie zostaje mi nic innego jak siê przychyliæ (chocia¿ ca³y czas uwa¿am ¿e panikujecie crazy.gif ). W takim razie kopanie zabronione, zostawi³ bym tylko front kick jako akcjê szermiercz± ¶ci¶le zwi±zan± z walk± mieczem (nawet w traktatach jest) a przy okazji bezpieczn±. Mo¿e tak byæ?
Le Cram Ixweinam
lepszy rydz ni¿ go³±b na dachu.
£ukasz P³aza
Ok to gar¶æ informacji technicznych. Przyje¿d¿aæ mo¿na w pi±tek od 17.00 - nale¿y siê kierowaæ do o¶rodka gminnego "Jutrzenka" ul. O³awska 253, tam ju¿ kto¶ bêdzie i siê wami zaopiekuje.

Co do samego turnieju to szykuje siê bardzo ostry - zg³osi³o siê 13 dru¿yn i parê osób wolnych a to nam w sumie daje 36 walk w grupach. ¯eby posz³o sprawnie ka¿dy kapitan dostanie rozpiskê walk z kolejno¶ci±, ponadto cztery najbli¿sze walki bêd± na tablicy nad stolikiem sêdziowskim. Trzeba siê bêdzie sprê¿aæ. smile.gif

Z mieczem sportowym wystartujemy o 11.00 - tu drobna ró¿nica co do plakatu. Odprawê kapitanów przed turniejem robimy o 13.00 potem rozgrzewka i o 14.00 bezwzglêdnie startujemy z turniejem.
Grupy u³o¿y³em wed³ug rankingu, na szczê¶cie tabela siê nieco zmieni³a wiêc bêd± pewne zmiany. Tu gdzie by³a równa liczba punktów wylosowa³em dru¿ynê do grupy. Na dzieñ dzisiejszy wygl±da to tak:
grupa 1:
Cannabis Dei
Silesia 1 (von Reihl po³udnie)
Fabryka ¦wiñ
£AN 2
BHP 1
IBR

grupa 2:
£AN 1
Silesia 2 (Raubritter)
Excalibur
Sierotki
von Massow
BHP 2
Rota Pana Gyrossa bigsmile2.gif (piesza Bocke)

Co do wolnych strzelców, a jest ich trochê, to zrobimy tak - przed turniejem zwo³am wszystkich i kapitanowie dru¿yn z brakami w sk³adzie bêd± kolejno dobieraæ po jednym, wed³ug starszeñstwa w tabeli. Tak bêdzie sprawiedliwie.
bombastik
CYTAT(Hoorn @ 21:21 12.02.2013) *
Mam pytanie?

Jest jakie¶ po³±czenie z Wroc³awia do Jeelcz-Laskowic busem,tranwajem czy mpk/mzk

Ja osobi¶cie jadê poci±giem
http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=...afasScrollDir=1
£ukasz P³aza
Pamiêtajcie ¿eby zabraæ ciep³e rzeczy do spania - w o¶rodku gdzie ¶pimy okna pochodz± z g³êbokiego PRL-u wiêc jest ch³odno. Za to sala do imprezowania ¶wietna - bêdzie balet smile.gif
PSWR
Pragniemy zawiadomiæ wszystkich, ¿e na nastêpny turniej ligowy, bêd±cy jednocze¶nie ostatnim turniejem eliminacyjnym do Reprezentacji Polski, zapraszamy w SOBOTÊ 23 marca 2013 do Warszawy. Wkrótce pojawi± siê szczegó³owe informacje na temat tego wydarzenia.

Tymczasem jeste¶my po V eliminacjach w Jelczu - Laskowicach. Turniej sta³ na wysokim poziomie sportowym, ma³e szranki wymog³y na zawodnikach du¿o walki broni±, co podnosi³o bardzo widowiskowo¶æ staræ. Ostatecznie do turnieju wysz³o 10 ekip, i o ile sk³ad pierwszej trójki nie powinien nikogo dziwiæ, to jednak kolejno¶æ na podium daje du¿o do my¶lenia i na pewno wp³ynie na bardzo zaciêt± rywalizacjê na ostatnim turnieju halowym w Warszawie.

1 miejsce - KS SIERADZ (£AN 1)
2 miejsce - RKS SILESIA (vR)
3 miejsce - Cannabis Dei (CD)
4 miejsce - RKS SILESIA 2 (TIR)
................................................

pozosta³e miejsca zamie¶cimy po przeliczeniu wszystkich punktów, uaktualnimy wtedy te¿ ranking.

Miecz sportowy tak¿e przyniós³ wiele emocji. Szczególnie ciekawe by³y walki "rycerzy" z amatorami tej dyscypliny z lokalnego klubu sztuk walk. Ale ostatecznie i w tym przypadku nie by³o wielkiego zaskoczenia - wygra³ t± konkurencje Marcin Waszkielis (WAM), drugie miejsce zaj±³ zawodnik trenuj±cy tak¿e w Warszawie, Janek Radzikowski.

Gratulujemy wszystkim zwyciêzcom!
Robert Szatecki
CYTAT(PSWR @ 02:52 18.02.2013) *
Tymczasem jeste¶my po V eliminacjach w Jelczu - Laskowicach. Turniej sta³ na wysokim poziomie sportowym, ma³e szranki wymog³y na zawodnikach du¿o walki broni±, co podnosi³o bardzo widowiskowo¶æ staræ. Ostatecznie do turnieju wysz³o 10 ekip, i o ile sk³ad pierwszej trójki nie powinien nikogo dziwiæ, to jednak kolejno¶æ na podium daje du¿o do my¶lenia i na pewno wp³ynie na bardzo zaciêt± rywalizacjê na ostatnim turnieju halowym w Warszawie.

Te¿ sie zgadzam, ¿e ma³e szranki bardzo dobrze wp³ynê³y na turniej. Powinni¶my czê¶ciej taki wymiar robiæ na naszych eliminacjach, dziêki czemu nabierzemy do¶wiadczenia w typowych dla wschodnich ekip walk tu¿ przy barierkach. P³azik mo¿esz napisaæ jakie by³y dok³adne wymiary tych szranek?
ua
CYTAT(Robert Szatecki @ 08:57 18.02.2013) *
CYTAT(PSWR @ 02:52 18.02.2013) *

Te¿ sie zgadzam, ¿e ma³e szranki bardzo dobrze wp³ynê³y na turniej. Powinni¶my czê¶ciej taki wymiar robiæ na naszych eliminacjach, dziêki czemu nabierzemy do¶wiadczenia w typowych dla wschodnich ekip walk tu¿ przy barierkach. P³azik mo¿esz napisaæ jakie by³y dok³adne wymiary tych szranek?

Zgadzam siê z przedmówcami

poprzednia BN udowodni³a ¿e bieganie i tramwaje maj± sens ale jednak si³a i brutalno¶æ zwyciê¿y³y - jak chcemy z nimi wygraæ musimy zrobiæ miejsce tym biegaj±cym czyli mówi±c krótko byæ silniejsi i bardziej brutalni ni¿ oni - zdominowaæ pole
£ukasz P³aza
Dok³adnych wymiarów nie pamiêtam ale sala mia³a szeroko¶æ 15m wiêc wymiary to by³o jakie¶ 13x13m tak my¶lê. Trzeba koniecznie przeæwiczyæ walkê przy szrankach bo rosjanie bed± do tego d±¿yæ. Inna sprawa to to ¿e my z kolei powinni¶my ich wci±gaæ na pole.
Bolo
Dziêki wszystkim za kolejne wspania³e eliminacje. Ma³e szranki by³y pozytywnym zaskoczeniem, my¶lê ¿e dziêki temu uniknêli¶my 'czajenia siê' na pocz±tku staræ.

No i muszê przyznaæ, ¿e takiego spi¿u to jeszcze na oczy nie widzia³em. Do zobaczenia w Wawie.
Tomko Konopczyc
Ma³e szranki rzeczywiscie spowodowa³y wyj±tkow± soczysto¶æ tych eliminacji. Mnie osobi¶cie odpowiada to bardziej ni¿ ganianie sie po wielkim placu. Te¿ jestem za tym,¿eby zacz±æ stosowaæ mniejsze.

Dziêki wszystkim za super turniej.

Przy okazji w mieczu sportowym III miejsce zdoby³ Przemek Osmólski z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin trenujacy w BHP, prawdê mówi±c trenuj±cy od bardzo niedawna, wiêc cieszy nas, ¿e znalaz³ siê zaraz za takimi zawodnikami.

My¶lê, ¿e w Wawie pojawimy sie jeszcze liczniej.
Hoorn
Eliminacje które zostan± w pamiêci, du¿o walk, trzeba by³o roz³o¿yæ si³y na ca³y dzieñ ,ale dziêki mojej dru¿ynie ani nie jestem obity ani nie mam zakwasów, dos³ownie jeden wielki siniak na ³opatce i wiem od kogo smile.gif(TIR), zazwyczaj w tak ma³ych szrankach jestem strasznie obity i nastêpnego dnia umieram i nie mogê sie ruszyæ. Tym razem nie.
Ma³e szranki tak tez jestem zwolennikiem ma³ych powierzchni, ale przychylam sie do pogl±du P³azika, si³a polskich pi±tek le¿y moim zdaniem jednak w szybko¶ci, jest ju¿ za ma³o czasu ¿eby¶my nagle nauczyli siê walki przy szrankach na takim poziomie jak oni lepiej ich wyci±gaæ na ¶rodek i tam szybcy sk³adaj±cy zawodnicy pozamiataj±, no plus jeden tank do przytrzymania smile.gif
Niezapomniane eliminacje dla mnie bo wreszcie pierwszy raz wygra³em ze swoj± dru¿yn±, tez wa¿ne ze przez wszystkie walki tych eliminacji le¿a³em tylko jeden raz przez wszystkie walki to jest dla mnie sukces (oczywi¶cie ja usta³em bo inni pozamiatali smile.gif)
No i wiadomo niezapomniany spisz, jeszcze dochodzê do siebie smile.gif dobre jedzonko dziki ,gulasze i inne ma³e co nieco, trochê zimno by³o ale poradzili¶my z tym sobie

minusik dla mnie to ci±gi komunikacyjne dla wchodz±cych w pole turniejowe, wiem ¿e ma³a sala ale mo¿na o tym pomy¶leæ przy nastêpnych eliminacjach ¿eby nie by³o przepychania sie i potykania o cudzy sprzêt pod nogami

ps. przepraszam ¿e trochê naba³agani³em, posprz±ta³bym po sobie ale by³em jeszcze niedysponowany smile.gif delikatnie mówi±c
Mateusz z Grójca
kto¶ ma zdjêcia? filmiki?
Jasiek - Wawa
filmy z miecza sportowego pls :D
Jakub £adyñski
Cos takiego znalaz³em http://www.youtube.com/watch?v=1E2qySMXZn0
£ukasz P³aza
Wszystko piêknie ale nasz skarbnik w³a¶nie przypomnia³ ¿e nie wszyscy zap³acili 10z³ sk³adki. Ta suma nie jest powalaj±ca, ale jak siê to po³±czy to trochê kasy wychodzi i t± kasê niestety wyk³adali¶my wiêc.... Konto Kuby dalej dzia³a, a ja prosi³ bym kapitanów by solidnie kopnêli zawodników (zw³aszcza ekipy £anu i BHP ale pojedynczy ludzie z innych ekip te¿). Przypominam ¿e cywilów te¿ sk³adka dotyczy³a - pr±d, wodê i ubezpieczenie liczono na wszystkich smile.gif
Mighty Gacek
No to rzuæ nazwiskami to bêdzie wiadomo kogo ¶cigaæ

Co do szranek-uwa¿am ¿e nie mo¿emy sie ¶ciskaæ jesli nie musimy bo np.dru¿yny bazuj±ce na satelitach nie mog± pokazaæ wszystkich atutów i nic im nie wychodzi...a potem pojedziemy na BN a tam szranki jak byk...i po co trenowaæ w ciasnocie jak docelowo bêda to wieksze szranki?
£ukasz P³aza
http://www.youtube.com/watch?v=1E2qySMXZn0

5.26s - mo¿ecie mi wyt³umaczyæ gdzie tu jest do jasnej cholery duszenie??
Solo
Alo.

P³azik, nigdzie. smile.gif W 5.26 nic takiego nie widaæ. Tak samo jak nie widaæ, co siê dzieje pó¼niej, bo jeste¶ ca³kowicie zas³oniêty... Przyda³oby siê ujêcie z kamery, któr± krêci³ Niuniek, On powinien by³ Ciê uchwyciæ od frontu w koñcowej fazie tej akcji i bêdzie mo¿na oceniæ, czy Twój chwyt przeszed³ w duszenie czy nie.
Bo jak na razie, to na filmie nie ma duszenia, ale nie ma te¿ reakcji sêdziego wy³±czaj±cego Ciê z walki, wiêc o co kaman?

Pozdrawiam,

Solo
£ukasz P³aza
Bo po raz kolejny wywalono mnie z wa¿nej walki za to ¿e ³apie kogo¶ za g³owê - co zreszt± bardzo dobrze tu widaæ. Naprawdê mnie to zaczyna z³o¶ciæ, strach w ogóle walczyæ bo zaraz mnie który¶ sêdzia sadza nie wiadomo za co. dunno.gif To siê dla mnie robi problem, nie wiem czy jest sens trenowaæ w ogóle ¿uty skoro 50% z nich koñczy siê czerwon± kartk± za nic anger.gif .
Grzegorz £
CYTAT(£ukasz P³aza @ 23:09 19.02.2013) *
Bo po raz kolejny wywalono mnie z wa¿nej walki za to ¿e ³apie kogo¶ za g³owê - co zreszt± bardzo dobrze tu widaæ. Naprawdê mnie to zaczyna z³o¶ciæ, strach w ogóle walczyæ bo zaraz mnie który¶ sêdzia sadza nie wiadomo za co. dunno.gif To siê dla mnie robi problem, nie wiem czy jest sens trenowaæ w ogóle ¿uty skoro 50% z nich koñczy siê czerwon± kartk± za nic anger.gif .

P³az nie obra¼ siê ale jak na razie tylko Ty masz z tym problem. Nie zauwa¿y³em ¿eby ktokolwiek inny narzeka³ na ten przepis.
Jasiek - Wawa
P³az, nikt nie twierdzi ¿e te faule s± wykonane z premedytacj±. Musisz jednak, szczególnie jako kapitan dru¿yny umieæ dostosowaæ siê do decyzji sêdziego. Je¶li ten widzia³ faul to po prostu ma racjê i ju¿.
To co napisa³ Mordi te¿ jest trochê prawd±. Je¶li co turniej jest dyskusja z Tob± dotycz±ca tej w³a¶nie techniki to mo¿e znak, ¿e po prostu robisz co¶ ¼le i trzeba nad tym popracowaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.