Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Grupa, Bractwo, Zakon-okolice Wroc³awia
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
zwiadowca
Witam!
Chcia³bym znale¼æ jakie¶ Bractwo, Grupê, Zakon czy co¶ w tym stylu, w okolicy Wroc³awia.
Mam 14 lat wiêc jestem trochê za ma³y na za³o¿enie w³asnego ( pac.gif ), a bardzo intersujê siê ¶redniowieczem i trochê po nim.
A mo¿e jestem za ma³y na takie "rekrutowanie"?
Z góry dziêkujê za odpowiedzi!
Pozdrawiam,
zwiadowca
Hubert z Poznania
Polecam:
pomocna stronka
zwiadowca
Dziêkujê bardzo. read.gif
Z szacunkiem do Pana Piotra Parucha. smile.gif
brat grucha:)
Poszukaj na stronie Roberta Bagrita w spisie bractw, napisz tutaj jaki dok³adnie okres Ciebie interesuje, ¶redniowiecze ca³e to bardzo du¿o czasu:) Niech Ciebie nikt nie zwodzi, ¿e maj±c 14 lat nic nie mo¿esz robic, wrêcz przeciwnie, ³atwo jeste¶ w stanie siebie teraz nakierunkowaæ na to co tak naprawde chcesz robic i sukcesynie do tego d±¿yæ.
Z mojej strony mogê Ci jedynie s³u¿yæ ewentualn± porad± jak stawiaæ 1 kroki, wys³ac jakies ¼ród³a itd itd. W±tpie by interesowa³a Cie moja grupa 200km od Wroc³awia, ale zawsze mo¿esz pisaæ i pytaæ o to czego nie wiesz, z chêci± pomogê osobi¶cie b±d¼ przy pomocy kogo¶ bardziej zaanga¿olwanego w danym zagadnieniu. Chcesz to pisz w pw:)
zwiadowca
Dziêkujê za odpowied¼ i mi³e s³owa. smile.gif
Pozdrawiam,
zwiadowca
zwiadowca
http://www.bagrit.pl/bractwa/bractwa.php?l...opis&id=608
"posiadamy paru rzemie¶lników"
A co tacy rzemie¶lnicy w Chor±gwi robi±?
CYTAT(zwiadowca @ 22:03 16.02.2013) *
http://www.bagrit.pl/bractwa/bractwa.php?l...opis&id=608
"posiadamy paru rzemie¶lników"
A co tacy rzemie¶lnicy w Chor±gwi robi±?

Wiem, ¿e to nie poprawne ale odpowiem pytaniem na pytanie:
a co niby rzemie¶lnicy robili kiedy¶?

Wytwarzali przedmioty - to samo robi± wspó³cze¶ni rzemie¶lnicy- to chyba logiczne.
zwiadowca
Witam.
Ano tak.
Ale czy to potem sprzedaj±?
A raczej czy to sprzedaj± w swojej dru¿ynie? icon_rolleyes.gif
Szary Pielgrzym
CYTAT(zwiadowca @ 12:18 18.02.2013) *
Witam.
Ano tak.
Ale czy to potem sprzedaj±?
A raczej czy to sprzedaj± w swojej dru¿ynie? icon_rolleyes.gif

Z czego¶ trza ¿yæ nie? Wzglêdnie dorobiæ sobie, to w koñcu nie takie tanie hobby...
zwiadowca
A u "takich" jest zazwyczaj taniej ni¿ u firm produkuj±cej (np. tarcze) ta¶mowo?
Czy mo¿e dro¿ej, bo rêcznie robione?
CYTAT(zwiadowca @ 14:16 18.02.2013) *
A u "takich" jest zazwyczaj taniej ni¿ u firm produkuj±cej (np. tarcze) ta¶mowo?
Czy mo¿e dro¿ej, bo rêcznie robione?

Z jakiej planety ty bierzesz te pytania? Na ogó³ wszystko co mo¿emy zamówiæ robi± wy¿ej wspomniane osoby. Nie s³ysza³em by istnia³o co¶ takiego jak fabryka wytwarzaj±ca przedmioty do rekonstrukcji...

Staram siê byæ wyrozumia³y i pomagaæ nowym osobom w temacie, ale Twoje pytania mnie rozk³adaj± na ³opatki...

"Jakiego koloru jest czerwony maluch?"
Adrian £uczak
http://zakon.rzeszow.pl/nos.html

Zajrzyj pod has³o - Komturia Wroc³awska.
zwiadowca
Dziêkujê! bigsmile2.gif
zwiadowca
Mo¿e to trochê nie na temat...
Chcia³bym za³o¿yæ stowarzyszenie. Mam co najmniej 6 przyjació³ i maaaasê kolegów o podobnych zainteresowaniach.
No ale... nie wiem czy to dobry pomys³. Po:
1.Nie wiem czy nie jestem za m³ody (mam 14 lat, koledzy tyle samo)
2.Czy to aby nie upadnie za szybko (co¶ w stylu p³omiany zapa³ val.gif )
Czy mo¿e poprzestaæ na spotkaniach i walce na bokeny?
Pochodzê z Wroc³awia, dok³adniej- Sobótka.
Proszê o wyrozumia³o¶æ thanx.gif
Adrian £uczak
Z³y pomys³ z powodów:
1. Brak osoby do¶wiadczonej z ¶rodowiskiem Ruchu Rycerskiego
2. Brak osoby pe³noletniej w grupie
3. Brak jakiekolwiek sprzêtu na start, rozwój i wyjazdów grupy (np. namiot)
4. Brak obycia w walce na stal (a niech kto¶ komu¶ przez przypadek wbije sztych w walce)

Osoba która ma prowadziæ takie stowarzyszenie MUSI! byæ pe³noletnia i mieæ jakie¶ do¶wiadczenie z ¶rodowiskiem rekonstrukcyjnym. Najlepiej do³±czyæ do ju¿ istniej±cej oraz w miarê rozpoznawalnej grupy z dobr± renom± w¶ród rekonstruktorów. Du¿o siê nauczysz, nakierunkuj±, zakupisz sobie sprzet itd.
A zapa³ u m³odych zazwyczaj jest do czasu, a¿ przyjdzie temat za³atwienia sobie w³asnego sprzetu za w³asne pieni±dze lub jego zrobienia (czêsto my¶l±, ¿e zbrojê typu "Full Metal P³yta" mo¿na kupiæ za 200 PLN lub dobry miecz od razu do walki mo¿na wykuæ za pierwszym razem maj±c m³otek w rêce [jak w "Gothicu"]).

Maj±c 14 lat do³±czy³em do Bractwa ¦w. Marcina w Bydgoszczy i szczerze powiem, ¿e to by³ dobry wybór (wiele sie nauczy³em). Zak³adanie w³asnej grupy zachowaj do czasu a¿ zdobêdziesz w³asny sprzêt, do¶wiadczenie i pe³noletno¶æ.
zwiadowca
Dziêkujê za szczer± odpowied¼ yes.gif bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.