Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Kontaktowy Lekkozbrojnych
> Inne > Kalendarium 2013 > Grunwald 2013
Vronec
A turniej i tak siê odbêdzie!!!

szczegó³y wkrótce smile.gif
Józef
To potrzebna Ci pewnie cebula ? bigsmile2.gif
¯yczê powodzenia smile.gif

"W imieniu organizatorów imprezy Grunwaldzkiej , jak równie¿ jej uczestników
pragnê serdecznie podziêkowaæ :
Ryszardowi i W³odzimierzowi Ku¶mierowskim za deklaracjê wsparcia nagrod±
II Turnieju Kontaktowego Lekkozbrojnych o z³ot± cebulê G - 2013
http://www.dominus.info.pl/bombardy.html

Przypomnê , ¿e w zesz³ym roku by³a to wspania³a i warto¶ciowa bombarda smile.gif "

pozdrawiam
Lutobor ze Swarska
W tym roku bêdzie to zapewne o³owiana cebula )
Józef
Wiadomo¶æ z ostatniej chwili:
Nagrod± II Turnieju Kontaktowego Lekkozbrojnych o z³ot± cebulê G - 2013
bêdzie mo¼dzierz widoczny na ostatnich zdjêciach
pozdrawiam smile.gif

Vronec
CYTAT(Józef @ 17:26 31.01.2013) *
Wiadomo¶æ z ostatniej chwili:
Nagrod± II Turnieju Kontaktowego Lekkozbrojnych o z³ot± cebulê G - 2013
bêdzie mo¼dzierz widoczny na ostatnich zdjêciach
pozdrawiam smile.gif

³o³ dziekujemy Ku¶nierowskim.

trwaja ostre prace nad regulaminem.
i wytrenowaniem sedziów
sczegó³y juz wkrótce
Emil P.
Proponujê ograniczyæ ilo¶æ os³on zbrojnikowych/p³ytowych bo z lekkozbrojnych czêsto robili siê rok temu spieszeni rycerze bez zas³on. Miecze te¿ ra¿±. Mamy przecie¿ masê toporków, kordów, tasaków, baselardów i innego ¿elazawa je¶li kto¶ koniecznie chce pawê¿/tarczê.
robert w. Wielki
S± jakie¶ nowe info..?
Józef
Tak - Rysiu Ku¶mierowski zrobi³ ju¿ mo¼dzierz na nagrodê.
;)
Vronec
s± s±,

na czersku testowa³em pewne zmiany w zasadach. jeszcze musimy je przedyskutowaæ w gronie organizatorskim. jeszcze z tydzieñ cierpliwo¶ci poproszê.

Ku¶mierowscy zuchy ch³opaki!
Yan
Wiadomo ju¿ mo¿e co i jak w tym roku ? Chcieli¶my wystawiæ 6 najpodlejszych ludzi królestwa i przyda³yby siê wytyczne sprzêtowo - taktyczne ; )
Vronec
CYTAT(Yan @ 21:06 20.06.2013) *
Wiadomo ju¿ mo¿e co i jak w tym roku ? Chcieli¶my wystawiæ 6 najpodlejszych ludzi królestwa i przyda³yby siê wytyczne sprzêtowo - taktyczne ; )

wymagania sprzêtowe pozostaj± na poziomie zesz³orocznym. póki nie bêdê mieæ co najmniej 4 dru¿yn spe³niaj±cych wymogi nie bêdê dokrêcaæ ¶ruby. Poluzowaæ tak¿e nie zamierzam.

Jedyna ró¿nica to dopuszczam pikowane nogawice 3/4 bez dodatkowych wzmocnieñ.

Formula zmieni siê lekko. dru¿yny bêd± 6 osobowe gdzie jeden to kapitan. kapitan ma 3 HP reszta po 2. Z tym ze musza to byc 2 ciosy w krótkim odstêpie czasu
¶mieræ kapitana przerywa walkê.

wybaczcie powsci±gliwo¶æ w temacie.
nadal se wazy moja obecnosc na grunwie w tym roku wiec w przypadku mojej nieobecno¶ci turniej ogarnie Lutobor ze Svarska z pomoca Smoczej i reszty Podolskiej.
Józef
CYTAT(Vronec @ 22:30 20.06.2013) *
nadal siê wa¿y moja obecno¶æ na grunwie w tym roku , wiec w przypadku mojej nieobecno¶ci turniej ogarnie Lutobor ze Svarska z pomoc± Smoczej i reszty Podolskiej.

Skontaktujcie siê ze mn± : 600 945 969
pozdrawiam
Edit.
Kontakt nawi±zany smile.gif
Lutobor ze Swarska
Mimo przeszkód stawianych nam przez warunki atmosferyczne turniej odby³ siê i przebieg³ sprawnie, choæ nie obesz³o siê bez kontuzji. Wystawiono 4 pe³ne dru¿yny:
BHP - Holenderscy Sternicy
Projekt Volk 1
Projekt Volk 2
Chorwaci
W takiej te¿ kolejno¶ci wypad³a ilo¶æ wygranych walk na dru¿ynê. Mo¼dzierz autorstwa braci Ku¶mierowskich powêdrowa³ w rêce zwyciêskiej BHP.
Dziêki z tego miejsca wszystkim za udzia³, Smoczej Kompanii za wspó³organizacjê i sêdziowanie, gratulacje dla zwyciêskiej BHP i zapraszam za rok.
Olenolen
Brawo przede wszystkim dla Volk, który tak t³umnie stawi³ siê na polu.
Wielki szacun.
Dziêkujê te¿ Chorwatom za mê¿ne stawienie siê dwie godziny po tym jak ich zwerbowali¶my
przy ¶niadaniu.
Thanks guys! (Pro¶ba do kolegów z Chor±gwi by przekazali podziêkowania)
Szkoda ¿e Wê¿y zabrak³o w tym roku...

Uwa¿am, ¿e by³o kulturalnie i grzecznie ale zawsze bêd± b³êdy graczy, dru¿yn i sêdziów.
Mam nadziejê, ¿e siê wszystkim podoba³o. Jak bêd± chêtni to my zawsze chêtnie posêdziujemy.
Mimo nêdznej pogody tury¶ci byli i wspólnie dali¶my im jedyn± rozrywkê tego ranka.
Bardzo wszystkim dziêkujê - zw³aszcza sponsorom:

http://www.dominus.info.pl/index.php

Maciek - dziêki za wszystko, mi³o siê z Tob± pracowa³o.

Oczywi¶cie te¿ podziêkowania dla Saszy i Jarka ze Smoczej Kompanii za pomoc.

Pozdrawiam,

Olen

Yan
W imieniu Holenderskich Sterników, a.k.a. Sze¶ciu Najpodlejszych Ludzi Królestwa dziêkujê zarówno organizatorom za fantastyczn± zabawê w niespotykanej konwencji jak i naszym przeciwnikom za mo¿liwo¶æ sprawdzenia siê w nowej formule : ) Widzimy siê za rok !
Jack
Dziêki za ¶wietny turniej i chêæ organizacji mimo powodzi :D. Dziêki dla wszystkich walcz±cych, mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie nas wiêcej (:!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.