Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej Bardów V
> Inne > Kalendarium 2013
Artur Brzychcy
Witajcie

W Piasecznie w 02.02.2013 przy ul.Ko¶ciuszki 49 w Centrum Kultury
obêdzie siê ju¿ pi±ta edycja Turnieju Bardów.
W tym roku sporo atrakcji, pokaz doskona³ego filmu Patryka Vegi oraz krótka rozmowa z re¿yserem, oraz wystawa fotografii wspania³ego fotografa Andrzeja Wiktora, tego samego,, który od kilku lat robi fotografiê wielu z nas. On te¿ osobi¶cie opowie o swoim niecodziennym projekcie.

Wieczorem po Turnieju spotykamy siê w lokalu Szara Eminencja gdzie oprócz imprezy czeka nas dodatkowa atrakcja koncert zespo³u folkowego £ysa Góra w którym jedn± z wokalistek jest moja piêkna ¿onka smile.gif

Wiêcej szczegó³ów wkrótce.

Zapraszamy wykonawców oraz s³uchaczy.
Lady Draconia
Czeka³am na to og³oszenie, w koñcu zimowy TB w Piasecznie to ju¿ tradycja... smile.gif Z rado¶ci± przyjdê pos³uchaæ naszych drogich Muzyków:)
Pozdrawiam.
Roar
I ja z pewno¶ci± wpadnê
Dziêki za informacje Artur
Piotr Abdul Vihuelista
Zg³aszam chêæ przyjechania na Turniej, z tym ¿e od razu zapowiadam ¿e wystêpujê solowo z autorskim programem, ¿adnych zespo³ów, ¿adnych duetów wokalno-instrumentalnych, za ma³o czasu na dobre przygotowanie jest smile.gif Tym bardziej ¿e póki co siedzê w psychiatryku bigsmile2.gif

Pozdrawiam,
Archanio³ Piotr aniol.gif
Artur Brzychcy
Witajcie

Z ostatniej chwili.
Andrzej Wiktor zgodzi³ siê na zrobienie fotografii artystycznej która bêdzie promowaæ V edycjê Turnieju Bardów.
Misia
Hej.
Ja mam takie ma³e pytanie organizacyjne. Co prawda turniej jest jednodniowy, ale jednak atrakcje trwaj± do pó¼na ;) Czy w zwi±zku z tym jest mo¿e przewidziane jakie¶ miejsce noclegowe dla uczestników (widzów :p), czy trzeba siê zainteresowaæ tym we w³asnym zakresie?

Pozdrawiam,
Misia
Artur Brzychcy
ZASADY ZIMOWEGO TURNIEJU BARDÓW - CZYTAJCIE smile.gif

ZIMOWY TURNIEJ BARDÓW PIASECZNO LUTY 2013

WARUNKI UCZESTNICTWA I ZASADY TURNIEJU:
1. KATEGORIA : BARD z INSTRUMENTEM
2. KATEGORIA – ZESPÓ£

ZASADY OGÓLNE :
Utwory konkursowe :

Nale¿y przygotowaæ w programie od 1 do 3 autentycznych pie¶ni dawnych (datowanie – ¶redniowiecze - do koñca XVIII w) lub autorskich wspó³czesnych o czynach tera¼niejszego rycerza , wydarzeniu lub o charakterze karczemno - obozowym, ale w ¿adnej z pie¶ni nie mog± wystêpowaæ wyra¿enia nie cenzuralne.
Pojedynczy utwór nie mo¿e trwaæ krócej ni¿ 1 minutê, ani d³u¿ej ni¿ 4 minuty. Pie¶ni autorskie bêd± wyzej punktowane przez sêdziów.
Do turnieju NIE MOG¡ byæ zg³aszane utwory wy³±cznie instrumentalne oraz recytacje tekstów bez melodii.
Bardowie (oraz zespo³y) wystêpuj± w strojach spójnych historycznie (z jednej epoki) !
Instrumenty - akustyczne, nie wymagaj±ce zasilania elektrycznego (mile widziane instrumenty ¶redniowieczne , ale mog± byæ te¿ wspó³czesne np. gitary , flety, mandoliny, lutnie itp. ) Ze wzglêdu na termin Turnieju i warunki pogodowe bêdzie dostêpne zamykane pomieszczenie w O¶rodku Kultury w Piasecznie specjalnie przygotowane na instrumenty muzyczne, aby unikn±æ gwa³townych zmian temperatury i wilgotno¶ci.

Pytania techniczne :
1. Ile mikrofonów i statywów bêdzie potrzebnych do wystêpu ?
2. Czy bêd± potrzebne ods³uchy?
3. Czy bêd± potrzebne krzes³a i w jakiej ilo¶ci?
4. Ile ³±cznie trwa wystêp Barda ( ³±czny czas wszystkich 3 utworów ) ?
5. Prosimy o nades³anie imion i nazwisk wykonawców tzn. Bard lub Zespó³ , oraz tytu³ów wykonywanych utworów z nazwiskami autorów tekstów i muzyki.
6. Je¿eli Bard posiada w³asn± p³ytê , Organizatorzy prosz± o 1 egzemplarz dla promocji Imprezy.
TURNIEJ BARDÓW JEST TURNIEJEM DLA AMATORÓW
ZAROBKUJ¡CYM ZAWODOWCOM SERDECZNIE DZIÊKUJEMY
Artur Brzychcy
CYTAT(Misia @ 19:09 29.12.2012) *
Hej.
Ja mam takie ma³e pytanie organizacyjne. Co prawda turniej jest jednodniowy, ale jednak atrakcje trwaj± do pó¼na ;) Czy w zwi±zku z tym jest mo¿e przewidziane jakie¶ miejsce noclegowe dla uczestników (widzów :p), czy trzeba siê zainteresowaæ tym we w³asnym zakresie?

Witaj

Jak co roku mamy dla Was nocleg w szkole po 20 PLN od osoby. Trzeba wzi±æ ¶piwór, ³ó¿eczko (prycza) jest na miejscu.
Artur Brzychcy
PLAN TURNIEJU

14.00 - Rozpoczêcie imprezy. Otwarcie wystawy fotograficznej Andrzeja Wiktora.
14.30 - Przedstawienie sêdziów i rozpoczêcie turnieju.
15.30 - Dlaczego o powsta³ Turniej Bardów?
15.40 - Kontynuacja Turnieju
17.00 - Zakoñczenie turnieju.
17.10 - Aukcja na cele charytatywne
17.40 - Pokaz Filmu Patryka Vegi " Bitwa pod Grunwaldem" z przedmow± autora
19.10 - Og³oszenie wyników turnieju bardów.
19.30 - Zakoñczenie imprezy.
20.00 - Pocz±tek imprezy w restauracji Szara Eminencja
21.00 - Koncert Zespo³u "£ysa Góra" w Szarej Eminencji.
Pawe³ Lipnicki
Witajcie!

Po przeczytaniu w±tku - ze szczególnym naciskiem na post 7- proszê o zg³oszenia do mnie na adres :
lipnicki@post.pl i do³aczenie do zg³oszenia odpowiedzi na punkty 1-5 ;)

pozdrawiam
Argyll
RDO
Artur Brzychcy
Oto plakat zbli¿aj±cej siê V edycji Turnieju Bardów.
Fotografia Andrzej Wiktor
Model Micha³ Drzewiecki
Grafika Dorota Filipczak - Brzychcy
Piotr Abdul Vihuelista
Nie dam rady siê przygotowaæ i przyjechaæ na turniej bardów. Odwo³ujê swój wcze¶niejszy post.
BoskiMisza
Buahahaha!!!

Poeta - romantyk! smile.gif
Bard W³óczykij(yaqbick)
I do tego tancerz irlandzki
Mufasa
Chcemy dodaæ, ¿e z ka¿d± edycj± Turnieju pojawiaj± siê coraz bogatsze nagrody smile.gif

W tym roku nasi sponsorzy przekazali dla bardów takie oto nagrody:

- Spes - Medieval Market - bon na zakupy w sklepie oraz szklane puchary,
- Gabriela Glinianowicz - bon na szycie strojów w Pracowni Rekonstrukcji Historycznych AMICTUS,
- Rita - bon na wyrób bi¿uterii ¶redniowiecznej prezentowanej na blogu moraine-medievalia.blogspot.com ,
- Andrzej Ginter (Misiek) - torba skórzana w³asnej produkcji,
- Krzysztof £obos - bon na tkaniny naturalne,
- Dominus - kocio³ek o pojemno¶ci 5L,
- Termy Uniejowskie - zaproszenie na k±piel w balii czekoladowej,

oraz wiele innych (w tym ksi±¿ki, gry fantasy i inne przyjemno¶ci smile.gif ).
Kakofonix
CYTAT(Mufasa @ 11:52 19.01.2013) *
Chcemy dodaæ, ¿e z ka¿d± edycj± Turnieju pojawiaj± siê coraz bogatsze nagrody smile.gif

(....) i inne przyjemno¶ci smile.gif ).

Na to ostatnie ja siê piszê smile.gif . Tylko kto zrealizuje te przyjemno¶ci???
Artur Brzychcy
Poniewa¿ nie wiedzieæ czemu nie mogê edytowaæ maili to wklejam na nowo

Sponsorami naszej imprezy s± :

Gmina Piaseczno,
Centrum Kultury w Piasecznie
Spes - Medieval Market
Pracownia Rekonstrukcji Historycznych AMICTUS,
Rita - moraine-medievalia.blogspot.com ,
Andrzej Ginter (Misiek)
Maras
Krzysztof £obos -
Dominus
Termy Uniejowskie
Wydawnictwo Jaguar
Restauracja Szara Eminencja,
Drukarnia CANDO,

Patronat medialny obj±³ Kurier Po³udniowy
Artur Brzychcy
Plakat ze sponsorami ;)
Bel
CYTAT(Artur Brzychcy @ 22:41 21.01.2013) *
Plakat ze sponsorami ;)

Witam. Gdzie wp³acaæ pieniadze za nocleg?
Artur Brzychcy
Pieni±dze zbieramy na miejscu
Roar
tak tu¿ przed turniejem mo¿na by siê udaæ do starego buwu na uw i pos³uchaæ "Carmina Burana"
http://wawalove.pl/Za-darmo-Carmina-Burana-na-UW-a8020
Artur Brzychcy
WOW!!!
Kakofonix
Pierwszy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=dAkoirFecaw
Viator
Dawajcie wyniki! Musia³em wyjechaæ przed ich og³oszeniem...

Muszê powiedzieæ ¿e jestem pod ogromnym wra¿eniem. Napiszê wiêc od siebie parê s³ów dla tych którzy nie mogli dotrzeæ.

Z jednej strony, jak siê mo¿na by³o spodziewaæ, poziom by³ bardzo zró¿nicowany, od zupe³nie amatorskiego i nawet nie bardzo regulaminowego (solo plus ¶ladowy akompaniament w postaci dzwoneczków albo repertuar z³o¿ony z jednego utworu - nie bêdê wymienia³ po imieniu) przez naprêdce sklecone improwizacje (tu brylowa³ Czak/Chuck z bratem) po ca³kiem profesjonalny wystêp (fina³owe Trobairiz). Czasem temat by³ potraktowany na serio a wrêcz powa¿nie - jak kilka w³asnych pie¶ni o wyprawach krzy¿owych, a czasem ca³kiem do ¶miechu jak kabaretowa wersja chanson o rycerzu Arthurze i damie Dorotei oraz facecje na temat znanej kwestii rêkawic klepsydrowych w Grunwaldzkim Turnieju Miecza D³ugiego i doskona³e panegiryki na cze¶æ Artura Brzychcego i Marcina "Jarzyna" i bardzo amatorska wersja wykonania Pastorelli Marcabru w klasycznym ju¿ przek³adzie Jacka Kowalskiego.

Ale zarazem przekrój prezentowanej muzyki w sensie geograficznym zaskoczy³ mnie. Mieli¶my okazjê us³yszeæ Guilleaume de Machaut i jego kolegów po fachu w oryginale (okcytañscy trubadurzy z XIII wieku). Pojawi³a siê ¶redniowieczna ¿ydowska pie¶ñ drogi. Najbardziej nietypowo zaprezentowali siê Piotr Bieñkowski, Emilia Bardan i Ma³usza - w dwóch duetach przedstawili tradycyjne pie¶ni narodów Syberii, Bia³orusi, Ukrainy (Rusi), w³±cznie z u¿yciem egzotycznego instrumentarium, ¶piewu krtaniowego i tym podobnych pere³ek. By³a jeszcze okazja zobaczyæ w akcji lirê korbow± i kilka historycznych instrumentów dêtych (bo poza tym wiêkszo¶æ akompaniowa³a sobie na gitarach).

Jednym s³owem naprawdê ciekawy przegl±d i trudno siê by³o nudziæ, a jurorzy - bardzo utytu³owane gremium - mieli naprawdê trudny orzech do zgryzienia.

Jedyne za¶ co mnie zdziwi³o i zmartwi³o to jednak bardzo ma³a publiczno¶æ. Widownia i foyer razem mie¶ci³o oko³o 150 osób i na pewno nie by³o wiêcej, a odliczywszy organizatorów, obs³ugê i wykonawców samych widzów by³o nie wiêcej ni¿ setka. A naprawdê szkoda. ¯a³ujcie, nie wiecie co¶cie stracili. ¯adne nagranie nie zast±pi koncertu i atmosfery na sali...

Jak na Allegro: dziêkujê za udan± trans...eee...imprezê i zdecydowanie polecam!!!
Roar
Olbrzymie podziêkowania dla organizatorów imprezy oraz dla wszystkich wykonawców i ¶wietn± zabawê. Przy czym szczególnie chcia³em wymieniæ Poczet trubadura Kakofonixa którego osobi¶cie uwa¿am ¿e by³ wisienk± na ciastku ca³ej imprezy , oraz chcia³em jeszcze raz olbrzymie gratulacje z³o¿yæ dla mojego serdecznego przyjaciela Huberta Bojarskiego któremu uda³o siê zaj±æ 1 miejsce w konkurencji solo.
Impreza ta przypomina ¿e rozpoczêcie sezonu 2013 jest coraz bli¿ej.
Kto wie mo¿e w przysz³ym roku i ja jako¶ wyst±piê :P
Lady Draconia
Có¿, w zasadzie wszystko co chcia³am napisaæ, doskonale ju¿ uj±³ Viator:) Poziom bardzo zró¿nicowany, i w wiêkszo¶ci przypadków, naprawdê wysoki. Prowadzili jak zawsze: Orszak Trubadura Kakofonixa, oraz legendarne ju¿ Trobairitz (które zreszt± otrzyma³y pierwsz± nagrodê w kategorii "Zespó³". Nagrodê zupe³nie zas³u¿on±smile.gif).
Nie sposób te¿ nie wspomnieæ o Natalii "Bajce" Zaorskiej, która ca³kowicie i nieodwo³alnie podbi³a moje serce swym g³osem:) O ile dobrze pamiêtam, zdoby³a drugie miejsce w kategorii "Soli¶ci", choæ moim skromnym zdaniem, zas³ugiwa³a na najwy¿sze noty. Z równ± przyjemno¶ci± s³ucha³am ¶piewu Ma³uszy, która porz±dnie zaskoczy³a mnie swoim mocnym g³osem. Powiedzia³am to tam, powiem i tu: Ma³uszko kochana, Tobie nawet mikrofon niepotrzebny - doskonale radzi³aby¶ sobie i bez niego smile.gif
Podsumowuj±c: 99 % tego wystêpu by³o prawdziw± uczt± dla uszu. To wspania³e ¿e w ¶rodku zimy odbywa siê taka impreza, bo pozwala nie tylko spotkaæ znajomych i poczuæ klimat turnieju, ale te¿... jakby to powiedzieæ... obudziæ siê z zimowego snu i zacz±æ my¶leæ o przygotowaniach do zbli¿aj±cego siê sezonu:)

Pozdrawiam i dziêkujê za ¶wietn± zabawêsmile.gif

Joanna.
Kakofonix
Orszak trubadura Kakofonixa serdecznie dziêkujê za wspania³± imprezê: organizatorom, znakomitym wspó³uczestnikom turnieju, jak i przyby³ej braci rycerskiej, której nie odstarszy³a mêtna pogoda i odleg³o¶æ.
Wyst±pili¶my w sk³adzie: Andrzej "Kakofonix", Ania "Matka spowiedniczka" Monika "Akina Bellrogia", Ja¶mina, Artur, Micha³ "W³óczykij".
A tu link do Pie¶ni o Grunwaldzie, tekst anon. XVII-XVIIIw. melodia autorstwa naszej Moniki:
http://www.youtube.com/watch?v=ZNid17ZCMcQ
Józef
CYTAT(Viator @ 12:47 03.02.2013) *
..oraz facecje na temat znanej kwestii rêkawic klepsydrowych w Grunwaldzkim Turnieju Miecza D³ugiego i doskona³e panegiryki na cze¶æ Artura Brzychcego i Marcina "Jarzyna" i bardzo amatorska wersja wykonania Pastorelli Marcabru w klasycznym ju¿ przek³adzie Jacka Kowalskiego...

No to wrzuæcie te filmiki - proszê smile.gif
pozdrawiam
Bard W³óczykij(yaqbick)
Impreza wysz³a wybornie! Naprawdê wielki szacun dla RDO i innych zas³u¿onych w organizacji- z roku na rok turniej wypada coraz lepiej i rozpala w¶ród rekonstruktorów zami³owanie do tworzenia w³asnych pie¶ni. To, co robicie jest wielk± zas³ug± dla ruchu rycerskiego- tak¿e chwa³a wam za to!

Osobne podziêkowania i gratulacje dla wszystkich uczestników. W szczególno¶ci dla naszych go¶ci ze wschodnich rubie¿y, którym ju¿ od samego pocz±tku ¿yczy³em pierwszego miejsca i naszym misiaczkom z Trobairitz- z roku na rok robicie naprawdê wielki postêp. Gratulujê równie¿ Hubertowi wspania³ego wystêpu solowego. Poza tym winszujê Orszakowi Trubadura Kakofoniksa. Wystêp by³ bardzo barwny i jak co roku- jedyny w swoim rodzaju. Cieszê siê, ¿e mog³em wyst±piæ z wami tak¿e na pi±tej edycji.

Wszystkim pozosta³ym, w tym Czakowi, który tradycyjnie mnie rozwali³, wyrazy uznania za to ¿e przyje¿d¿acie z najdalszych rubie¿y aby wspólnie tworzyæ legendy o wspó³czesnych rycerzach. Jeste¶cie nadziej±, ¿e epoka "whiskey" i "morskich opowie¶ci" nareszcie siê skoñczy.

I jeszcze ma³e sprostowanie
CYTAT(Viator @ 12:47 03.02.2013) *
By³a jeszcze okazja zobaczyæ w akcji lirê korbow± i kilka historycznych instrumentów dêtych (bo poza tym wiêkszo¶æ akompaniowa³a sobie na gitarach).

Prócz wymienionych by³y jeszcze m.in oud, gê¶le, kantele,(Orszak) lutnia i bêben(Trobairitz). Turniej pokaza³, ¿e replik instrumentów(nawet je¿eli nie s± one w pe³ni mediewalne) przybywa i jest to niebywale WIELKIE osi±gniêcie. I nale¿y to doceniæ. Nie muszê chyba przypominaæ ile gitar i bêbnów afrykañskich by³o na poprzednich edycjach.

Pozdrawiam
Ba¶ka z Koziegorynku
Kolejny Turniej Bardów za nami smile.gif. O tak, by³ zaskakuj±cy pod ka¿dym wzglêdem smile.gif. Nie liczy siê wygrana, tylko praca, a i tak nie zawsze rezultat odzwierciedla proces do niego prowadz±cy.
Krytycy... Có¿, ka¿dy ma prawo do swojego zdania. Viator zarzuca mi po³owiczn± nieregulaminowo¶æ - a co z ca³kowit±, która te¿ mia³a miejsce? Ten turniej to zabawa (a zreszt±, trzeba pamiêtaæ, ¿e kiedy¶ bardowie nie zawsze mieli porz±dny sprzêt, a jedne z moich dzwonków to rekonstrukcja najwcze¶niejszego etapu- na obrêcz tamborka nawinê³am w równych odstêpach dzwoneczki na rzemieniu...). Ja jestem bardzo zadowolona z uzasadnienia mojego wyró¿nienia, bo czy¿ dla artysty mo¿e byæ co¶ wa¿niejszego ni¿ docenienie jego indywidualnego stylu i tego, ¿e siê rozwija? ¯adna nagroda nie mo¿e siê z tym równaæ.
Najwa¿niejsze jest to, ¿e mogli¶my siê znowu spotkaæ, wyst±piæ, sprawdziæ. Mo¿e i na scenie trwa³a walka o nagrody, ale rywale za kurtyn± ¶wietnie siê razem bawili i to jest to, o co w tym wszystkim chodzi!
Teyrnon
CYTAT(Ba¶ka z Koziegorynku @ 16:23 04.02.2013) *
Mo¿e i na scenie trwa³a walka o nagrody, ale rywale za kurtyn± ¶wietnie siê razem bawili i to jest to, o co w tym wszystkim chodzi!

Co prawda to prawda. Bardzo dziêkujemy za super profesjonaln± organizacje tej imprezy- miejsce, dzwiêk, ¶wiat³o- mogli¶my siê przez ten wieczór poczuæ na prawdê wyj±tkowo. smile.gif
Dziêkujemy tak¿e wszystkim bardom za niesamowit± atmosferê za kulisami jak i podczas Jam Session- to by³ prawdziwy konkurs talentów ;) Z ca³± pewno¶ci± do zobaczenia za rok- nie wa¿ne czy na scenie czy na przeciw niej smile.gif
Viator
Ano, do zobaczenia za rok (oczywi¶cie z Tob± wcze¶niej!!!).
A Ty siê, Basiu, nie przejmuj... wcale nie tylko Ciebie mia³em na my¶li... zrezt± ja Ciê doceniam za zdrowy rozs±dek i poczucie humoru - gdyby w tym turnieju mieli startowaæ tylko ci, którzy licz± na pierwsze miejsce, toby na scenie by³o pusto i nudno, boby dwie trzecie z Was nie wysz³a na deski... dlatego bardzo fajnie, ¿e by³a¶. Trochê tylko s³abo by³o Ciê s³ychaæ z ty³u, zanim jury nie uciszy³o gadaj±cych w foyer - to mo¿e by³o jedyne o co mo¿na by mieæ minimaln± pretensjê do organizacji. Poza tym RDO odwali³o kawa³ Dobrej Roboty - mogliby siê równie dobrze nazwaæ RDR ;)
No, to pozdrawiam wszystkich i ju¿ znikam!
Etatowa gadu³a Frehy - Viator
Kakofonix
Kolejny film, "pie¶ñ ku chwale Brzychcego" - mel. i s³owa nasze Ania z Monik±

http://www.youtube.com/watch?v=hZKYul9eRb4
Lady Draconia
Pojawi³y siê fotki z imprezy:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.5...4789&type=1
Artur Brzychcy
Witajcie

Oto wyniki Turnieju Bardów.

Grand Prix - Emilia Bardan i Piotr Bieñkowski

ZESPO£Y:
I miejsce - zespó³ Trobairitz, w sk³adzie Kamila Jaworska, Anna i Katarzyna Nicewicz, Katarzyna Nieborek

II miejsce - zespó³ £ecka Kompania Najemna, w sk³adzie Jakub Zieliñski, Jakub Jakimiszyn, Anna Radziewicz, Bartosz Naumowicz, Karol D±browski

III miejsce - Katarzyny Bogusz i Piotra Bieñkowskiego

SOLI¦CI:
I miejsce - Hubert Bojarski

II miejsce - Natalia Zaorska

III miejsce ex aequo - Maciej Herrlein i Dariusz Krawczyk

W imieniu RDO chcia³em serdecznie podziêkowaæ wszystkim naszym wykonawcom. To dziêki Wam ta impreza tak fajnie siê rozwija.

Jeszcze raz chcia³em równie¿ podziêkowaæ Patrykowi Vedze i Andrzejowi Wiktorowi za to ¿e zechcieli nas wesprzeæ w w tym projekcie i ¿e jak zwykle okazali siê wspania³ymi lud¼mi.

No i oczywi¶cie wielkie dziêki dla tych o których czêsto zapominamy a bez kogo nie by³oby tak wspaniale - Bardzo dziêkujemy naszym sponsorom. W tym roku baarrrrdzzzzooooo nam pomogli¶cie.
Robert Szatecki
Hej, bêd± nagrania z turnieju dostêpne na YT tak jak z zesz³orocznego turnieju?
Artur Brzychcy
Bêd±, bêd± tylko cz³ek co nagrywa³ strasznie jest zarobiony, dlatego chwilê to trwa. Przepraszamy jak tylko siê pojawi± bêdziemy dawaæ znaæ.
jarzyn
Te¿ czekam, szczególnie na jedno nagranie aniol.gif
Kakofonix
No, ma³e co nieco ju¿ jest smile.gif
Lady Draconia
Nikt jeszcze tego nie wrzuca³, a szkoda, bo warte pokazania szerszej publiczno¶ci (tej która nie widzia³a na ¿ywo). Oto przed Pañstwem dziewczyna o bajkowym g³osie:

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=V9ybX0eK8QQ
Mufasa
Trochê czasu minê³o i wielkimi krokami zbli¿a siê kolejna edycja Turnieju Bardów
(1.02.2014 od godz.14 )

Na pobudzenie i zachêtê icon_wink.gif
zapraszamy na nasz kana³ na you tube
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.