Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: MIECZE ¦REDNIOWIECZNE .pl
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Maciej z Kluczborka
Witam wszystkie kole¿anki i kolegów! - jako nowy na forum (choæ czêsty bywalec i czytelnik).
serdecznie zapraszam na stronê mieczesredniowieczne.pl wszystkich zainteresowanych prawdziwymi mieczami, muzeami, ¼ród³ami historycznymi, typologiami, wspó³czesnymi producentami i tematami pokrewnymi.
Na stronie wci±¿ aktualizowane informacje - z nowo¶ci m.in. wywiad z Fulvio Del Tin - twórc± mieczy do filmów Braveheart i Robin Hood oraz mnóstwo ciekawych artyku³ów i spore zaplecze informacyjne - niemal¿e codziennie nowe aktualizacje.

Jednocze¶nie zachêcam wszystkich wytwórców do wziêcia udzia³u w pierwszej edycji Wielkiego Konkursu Optimus Gladius - konkursu na wykonanie repliki miecza z XIII w. z Muzeum Narodowego w Szczecinie. czekaj± atrakcyjne nagrody - jest ju¿ kilku zarejestrowanych uczestników (znani wytwórcy mieczy). ka¿dy bior±cy udzia³ zostanie nagrodzony. w komisji konkursu znane nazwiska (m.in. Peter Johnsson z firmy Albion).

Serdecznie zapraszam z nadziej± na zainteresowanie tematem!

Pozdrawiam!
Maciej z Kluczborka
Z najwiêksz± przyjemno¶ci± prezentujemy potwierdzon± listê uczestników pierwszej edycji Konkursu na wykonanie miecza, a tak¿e pe³ny sk³ad Jury.
- Strona z informacjami na temat konkursu
Na stronie równie¿ nowe wywiady oraz artyku³y tematyczne. Serdecznie zapraszam.
Marek Hilgendorf
Ekskjuzmi...
Czy w konkursie bêdzie badana te¿ jako¶æ metalurgiczna, czy tylko wygl±d?
Bjorn_
CYTAT(Maciej z Kluczborka @ 23:48 15.11.2012) *
... zachêcam wszystkich wytwórców do wziêcia udzia³u w pierwszej edycji Wielkiego Konkursu Optimus Gladius - konkursu na wykonanie repliki miecza z XIII w.

Pytania :

Czy miecze wykonujecie kute ? czy tylko co¶ co wygl±dem przypomina miecz a mieczem ze wzglêdu na brak zastosowania Nie jest ?

"Replika" Co w³a¶ciwie macie na my¶li, czy to tylko wygl±daj±ca kopia do powieszenia na ¶cianie ?

Jak siê ma rekonstrukcja mieczy do waszej oferty ?
http://mieczesredniowieczne.pl/repliki/
Shouryuu
Maciek zorganizowa³ konkurs na replikê miecza muzealnego. Jest opisany, wymierzony i zwa¿ony egzemplarz, zadaniem bêdzie jak najwierniejsze odtworzenie go. W stanie u¿ytkowym, jaki mia³ 500 lat temu. Czyli ostry, w pe³ni bojowy. Nie jaki¶ tam p³askownik jak w rr.

Z tego co mówi³, ofert± bêdzie kontakt do mieczników. Strona nie ma byæ sklepem internetowym.
efendi
Witam!
Co prawda mieszkam , a w zasadzie rezyduje k.Kluczborka od 8 lat,(gród),ale chyba nie mia³em okazji poznaæ. A szkoda:-) Mam nadziejê ¿e zostanie to nadrobione.
Proszê mi napisaæ czy jeste¶cie tego pewni?"...w walce nie ma prawa nic siê z nimi staæ. Nie odkszta³caj± siê, nie pêkaj± i nie szczerbi± siê.

Poproszê tak¿e jakies przyk³adowe ceny.
Kto¶ zwi±zany z , chyba? Japoni±, pisze post wczesniej "Nie jaki¶ tam p³askownik jak w rr.)
Mo¿e mi wyja¶ni o co mu chodzi? Czy o to ze u¿ywamy mieczy têpych, czy o to ¿e walczymy p³askownikami? Je¿eli tak, to gdzie? A tak¿e czy on(Japonia), u¿ywa katany ostrej czy têpej w walce full kontakt, a je¿eli ostrej, to kiedy, gdzie i o której godzinie, bo chêtnie zobaczê. Zreszt± pewnie nie tylko ja.
Serdecznie pozdrawiam i mam nadziejê do zobaczenia.
w dniach 1-4.05. w grodzie odbêdzie siê turniej, przyjedzie sporo ludzi z zagranicy,a tak¿e tych bogatszych z Polski. Chêtnie zobacz±, a mo¿e i kupi± co¶ dobrego
robert w. Wielki
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=22
Punkt 6
Pozdro. Miecze wygl±daj± ³adnie ;)
Maciej z Kluczborka
dziêkujê. umknê³o mi to wcze¶niej.
z chêci± skorzystam i wesprê forum w ten sposób.
Indar
To poproszê, bo trzymam palec na "usuñ temat", plus "bonusowe ostrze¿enie".
smile.gif
Lepiej?
Maciej z Kluczborka
CYTAT(Indar @ 21:24 03.03.2014) *
To poproszê, bo trzymam palec na "usuñ temat", plus "bonusowe ostrze¿enie".

... widzê ¿e nie wystarczy przeprosiæ za nieuwagê, podziêkowaæ za informacjê, wyraziæ chêæ wsparcia i uczciwie odpowiadaæ - trzeba jeszcze znie¶æ upokorzenie i straszenie na dok³adkê ?
tego nie ma raczej w regulaminie. wybacz ale traktuj cz³owieka z szacunkiem Indar, a nie jak trolla.
Indar
A wiesz co to znaczy ¿art? Trochê luzu, ¿ebym chcia³ Ci do³o¿yæ to bym nie pisa³ tylko kasowa³ jak leci. Czekaj, do³o¿ê u¶miech - mo¿e bêdzie lepiej.
Wszystkie informacje co zrobiæ ¿eby móc siê reklamowaæ znajdziesz w regulaminie, z którym winiene¶ siê zapoznaæ.
Maciej z Kluczborka
ok, ja czujê pe³ny luz i wiem gdzie jest ¿art a gdzie ironia która de facto styka³a siê z poni¿eniem, ale chyba nie Ty skoro ju¿ usun±³e¶ nasze posty smile.gif
Indar
Ukry³em, nie skasowa³em - do "odkrycia" po za³atwieniu sprawy. I przepraszam jak poczu³e¶ siê ura¿ony - nie mia³em takiego zamiaru. Trochê luzu, mniej spiny.
Co do ukrycia - sorry, taki mamy klimat, tfu, regulamin. To forum jest darmowe, nikt nie pobiera op³at za korzystanie z niego - a przypominam ¿e ponosimy koszty. Silnik forum jest p³atny (licencja odnawiana co roku), utrzymanie serwera równie¿ - do tego dochodzi pomoc techniczna. Sprawiedliwe jest wiêc w/g nas pobieranie op³at za mo¿liwo¶æ reklamowania swoich us³ug itd.
Ja wiem ¿e nikomu siê nie chce czytaæ regulaminów, ale w sumie siê powinno ¿eby nie by³o pó¼niej w±tpliwo¶ci.
Maciej z Kluczborka
dziêkujê Indar.
ja to doskonale rozumiem - sam pracujê m.in. przy tworzeniu stron internetowych, wiem jak jest z op³atami, itd. - jak ju¿ napisa³em wczesniej z chêci± siê dorzucê do tego forum bo je czytam od lat.
ej no, nie mam spiny (moi znajomi nie¼le by siê z tego u¶miali : ) po prostu chcia³em odpowiedzieæ ludziom którzy zainteresowali siê tym co robiê - i trochê dziwny wyda³ mi siê ten klimat który sie w pewnym momencie wytworzy³... ot, tyle ;)
efendi
CYTAT(Indar @ 22:11 03.03.2014) *
Ukry³em, nie skasowa³em - do "odkrycia" po za³atwieniu sprawy. I przepraszam jak poczu³e¶ siê ura¿ony - nie mia³em takiego zamiaru. Trochê luzu, mniej spiny.
Co do ukrycia - sorry, taki mamy klimat, tfu, regulamin. To forum jest darmowe, nikt nie pobiera op³at za korzystanie z niego - a przypominam ¿e ponosimy koszty. Silnik forum jest p³atny (licencja odnawiana co roku), utrzymanie serwera równie¿ - do tego dochodzi pomoc techniczna. Sprawiedliwe jest wiêc w/g nas pobieranie op³at za mo¿liwo¶æ reklamowania swoich us³ug itd.
Ja wiem ¿e nikomu siê nie chce czytaæ regulaminów, ale w sumie siê powinno ¿eby nie by³o pó¼niej w±tpliwo¶ci.

Witam!
Indar, napisa³em wczoraj do Macieja, w koñcu mieszka niedaleko, i jaki¶ cud czy co. Ani mojego posta, ani jego odpowiedzi nie widaæ, zniknê³y...
Czy to jest gdzie¶ schowane? czy o co chodzi, bo nie rozumiem...
Pozdrawiam
Indar
Ju¿ nie bêdê t³umaczy³ od pocz±tku - chodzi o to ¿e ukryte zosta³y posty o tre¶ci reklamowej. Musia³em tak zrobiæ bo tak robimy w ka¿dym stwierdzonym przypadku - przymkniêcie oka by³oby niesprawiedliwe w odniesieniu do innych sprzedawców. Mam nadziejê ¿e Maciej na dniach za³atwi formalno¶ci i wszystko przywrócê.
efendi
CYTAT(Indar @ 09:00 04.03.2014) *
Ju¿ nie bêdê t³umaczy³ od pocz±tku - chodzi o to ¿e ukryte zosta³y posty o tre¶ci reklamowej. Musia³em tak zrobiæ bo tak robimy w ka¿dym stwierdzonym przypadku - przymkniêcie oka by³oby niesprawiedliwe w odniesieniu do innych sprzedawców. Mam nadziejê ¿e Maciej na dniach za³atwi formalno¶ci i wszystko przywrócê.

Rozumiem, dziêki.
Pozdro.
efi
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.