Witam
Powstaj±ca grupa Grupa Rekonstrukcji Historycznej (jeszcze bez nazwy) w Olkuszu Bractwo Rycerskie prze³om XII / XIIIw
Zapraszam chêtnych w Olkuszu i Okolicach.
Poszukujê ludzi chêtnych do podjêcia inicjatywy utworzenia Grupy Rekonstrukcji Historycznej zajmuj±cej siê odtwórstwem kultury materialnej pocz±tku XIII w. I prze³omu XII / XIII w
Zapraszam wszystkich chêtnych w wieku od 16 lat wzwy¿.
Nabór skierowany jest zarówno do osób które mia³y ju¿ jaki¶ kontakt z rekonstrukcj±, jak równie¿ do ca³kowitych ¶wie¿aków.
Aby wst±piæ nie potrzebujesz ¿adnych strojów czy innego wyposa¿enia, ze wszystkim Ci pomo¿emy.
Czy chcia³e¶ kiedy¶ poczuæ zew ¶redniowiecznej bitwy, walczyæ mieczem, mieæ na sobie kolczugê, he³m?
Czy marzy³e¶ kiedy¶ by jak najlepsi ³ucznicy siaæ postrach i podziw swoimi umiejêtno¶ciami?
Chcia³e¶ kiedy¶ spróbowaæ ¿ycia takiego jakie wiedli ludzie przed wiekami?
Przenie¶ siê w ¶wiat naszych przodków w czasy ¶redniowiecza okresu Europejskich krucjat i rozbicia dzielnicowego w Polsce okresu koñca XII w. I pierwszej po³owy XIIIw.
Projekt Bractwa obejmuje siê:
- Sztuk± wojenn± ¶redniowiecza (æwiczenia kondycyjne, si³owe, walka, treningi)
- £ucznictwo tradycyjne
- Odtwórstwo ¿ycia jakie ludzie wiedli w ¶redniowieczu
- Wyjazdy Bractwa
- Tañce
- Rzemios³o
- (w pó¿niejszym terminie jazda konna)
Rekonstrukcja Historyczn± XIIIw zajmujê siê od kilku lat. Posiadam do¶wiadczenie i wiedzê pozwalaj±ce mi na stworzenie Bractwa Rycerskiego XIIIw. Jestem z ¿on± aktualnie cz³onkiem Bractwa w O¶wiêcimu, ale chcia³bym stworzyæ Bractwo na miejscu w Olkuszu. Bractwo ze wzglêdu na przyja¿ñ z grup± z O¶wiêcimia bêdzie z ni± wspó³pracowa³o i wspomaga³o siê nawzajem.
Jest juz pare osób chêtnych wiêc wszystko siê powoli rozkrêca- na be¿aco postaram siê aktualizowaæ ten temat.
Wystarcz± chêci - reszt± zajmiemy siê sami !
Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu.:
Mam na Imiê Marcin. Mam 32 lata.
tel. 662083043
mail. "szostakmarcin3@gmail.com"