Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Freha na Fejsbuku
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Indar
Id±c z duchem czasu postanowili¶my za³o¿yæ konto Frehy na Fejsie.
https://www.facebook.com/Frehapl

Mo¿ecie ju¿ klikaæ "lubie to" smile.gif
Fenrol
ROZKAZ !!! yes.gif
Bjorn_
Lubie to! smile.gif
Hubert z Poznania
CYTAT(Bjorn_ @ 18:18 28.10.2012) *
Lubie to! smile.gif

jak wy¿ej
Ten_Który_Mroczy
Belinks
CYTAT(Ten_Który_Mroczy @ 20:29 28.10.2012) *

j.w. smile.gif
Julko
ja akurat lubiê FREHA, ale nie lubiê Facebook-a...
A ten "duch czasu" za bardzo mi przypomina barani stadny pêd cool.gif
Indar
CYTAT(Julko @ 12:26 29.10.2012) *
ja akurat lubiê FREHA, ale nie lubiê Facebook-a...
A ten "duch czasu" za bardzo mi przypomina barani stadny pêd cool.gif

Po czê¶æi siê z Tob± zgadzam, nie mam konta na FB i nie planujê mieæ. Ale nie nazwa³bym tego baranim pêdem, cywilizacja siê rozwija i razem z ni± rozwijaj± sposoby komunikacji. Jest du¿e grono korzystaj±cych z "fejsa" wiêc wychodzimy in naprzeciw.
A moje pogl±dy na FB nie maj± tu nic do rzeczy.
K.
Viator
Fejsbuk jest potê¿nym narzêdziem jako miejsce powstawania masowych protestów typu niedawnego anty-ACTA i przekazywania informacji. Reklamy czy powielane niemal jak ulotki rysunki satyryczne rozchodz± siê dziêki niemu b³yskawicznie i bez mo¿liwo¶ci zablokowania. Jest na pewno antysystemowy.

Z drugiej strony, jest narzêdziem potwornie niestabilnym - informacje nieprawdziwe rozchodz± siê równie szybko i s± przyjmowane równie bezkrytycznie, emocje rozchodz± siê jeszcze szybciej ni¿ informacje, a ostatnio wrêcz coraz wiêcej jest szumu informacyjnego i za¶miecenia (np. kto¶ rzuca pytanie: "Podaj miasto bez litery A" i sto piêædziesi±t tysiêcy ludzi wypisuje nazwy wszystkich miast zamiast zg³osiæ go¶cia jako typowego trolla). Prawdopodobnie szum puszczaj± oprócz idiotów i trolli tak¿e "ludzie systemu" po to aby zdyskredytowaæ wiarygodno¶æ i czytelno¶æ tej platformy - i na to nie ma rady.

Moim zdaniem warto (ale tylko je¶li siê jest osob± znan± i uwiarygodnion± z innego miejsca) za³o¿yæ tak± stronê jak Frehowe fb, ale nie traktowaæ tego jako co¶ zamiast Frehy. Mo¿e siê natomiast przydaæ do szybkiego dotarcia z piln± informacj± (jak podczas ³azarzowej aukcji dla Daniela) czy jako awaryjny, zastêpczy kana³ informacji o tym co siê dzieje i o aktualno¶ciach itp. w razie kolejnego wysypania siê serwerów forum.
Teyrnon
nie da siê zast±piæ tak rozbudowanego forum facebookiem smile.gif natomiast je¶li chodzi o przechwycenie rekonstruktorów z ca³ego ¶wiata i reklamowanie np. imprez to jest to idealne ¼ród³o. warunkiem musz± byæ posty pisane w dwóch jêzykach .
Chaos666
Witam!

Zgadzam siê z Viatorem w pe³nej rozci±g³o¶ci, FB jest idealnym miejsce do chocia¿by powiadomienia ludzi w razie awarii Frehy, ot co. Za jego pomoc± mo¿na równie¿ zwracaæ uwagê na jakie¶ konkretne akcje, które s± prowadzone na Freszce, jednocze¶nie pamiêtaj±c o tym ¿e FB bêdzie zawsze narzêdziem pomocniczym, i nigdy nie zast±pi forum.
Po drugie, nie trzeba mieæ konta na FB aby ogl±daæ informacje zawarte na stronie fanpage'a smile.gif

Pozdro
Chaos
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.