Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Miêdzynarodowy projekt pañstw basenu Morza Ba³tyckiego
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Hub
Witajcie,

Odezwa³a siê do mnie dziewczyna z Litwy (Uniwersytet w Kownie), prosz±c bym powiadomi³ osoby w Polsce potencjalnie zainteresowane takim projektem.

Ogólnie rzecz bior±c chodzi o integracjê ludzi interesuj±cych siê histori± naszego regionu, basenu Morza Ba³tyckiego, pocz±wszy od czasów epoki br±zu a¿ po wieki ¶rednie.
W projekcie mieliby siê znale¼æ przedstawiciele wszystkich krajów Ba³tyckich. Spotykali by siê regularnie w ró¿nych pañstwach na konferencjach, warsztatach i spotkaniach integracyjnych, o tej tematyce.

Osobami najbardziej zainteresowanymi t± tematyk± s± historycy, antropolodzy i archeolodzy, ale w tym projekcie bardzo licz± tak¿e na osoby hobbystycznie zajmuj±ce siê histori± i jej odtwórstwem. Koszty zwi±zane ze wszystkimi wyjazdami by³by by w pe³ni refundowane, wiêc mo¿na poznaæ wiele fajnych ludzi i zg³êbiæ wiedzê o historii bez ponoszenia wiêkszych kosztów. Nie bêdzie to tylko sucha wiedza, w poprzedniej edycji podobnego projektu uczestnicy zbudowali ³ód¼ wikingów, wiêc tym razem pewnie te¿ co¶ ciekawego wymy¶l± smile.gif

Najlepiej kontaktujcie siê z dziewczyn± która siê do mnie w tej sprawie odezwa³a:

Rasa Kasperienė

info@webkuryba.lt
www.webkuryba.lt

https://www.facebook.com/kasperiene

a tu jej pierwsza wiadomo¶æ:

We are creating ES full funding project with Danish. We are looking clubs - partners to cooperate in our project. The project project main idea is to cooperate with several clubs from Baltic region (Estonia, Latvia, Lithuania, Poland and all Scandinavia). The main objective of the project is to improve communication among professional archaeologista, amateur archaeology - and historical reconstruction clubs from the countries around the Baltic Sea with focus on primarily prehistoric- and medieval times. The outset for practical cooperation will be primarily in prehistory (bronze age) but also the Medieval period will be included. As the program said, we will go for 5 days to each countries to study or change information, read lectures. And it will be full - funding from ES. If you will be interested, please let me know, I will resend all the program.

Roar
wielkie dziêki Hubercie pewnie skorzystam
naprawdê fanatyczna inicjatywa
zwa¿aj±c na fakt ¿e w br. uda³o mi siê sporo czasu spêdziæ na Litwie
Ryba
¦wietna inicjatywa.
Mo¿e na podstawie tego powstanie jaka¶ ciekawa publikacja.

A przy okazji mo¿na poznaæ i zintegrowaæ siê z ciekawymi lud¼mi.
Patryk
Fajna sprawa, z tego co s³ysza³em to tam powstaje jakie¶ nowe bractwo przy Muzeum Wojska w Kownie i przy wsparciu Uniwersytetu w Kownie.
Hub
ch³opaki, macie tam najbli¿ej, mo¿e warto z nimi pogadaæ?
Roar
Wiadomo co¶ na temat tego projektu bo wys³a³em maila i nie mam jak do tej pory odpowiedzi
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.