Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Spotkanie u Bo¿ogrobców w Che³mie
> Inne > Kalendarium 2013
Jarek Przyby³o
Jak w temacie. Na szczegó³y przyjdzie pora. Datowanie XIII w. tak jak dotychczas.
yasha
Szybka pi³ka:)jak zwykle sie piszemy i wtym roku postarmy sie o wiecej akcentów zakonnych.
Roar
niestety chyba ten termin mi nie dopisze ale wszystko siê jeszcze oka¿e
kriva
bigsmile2.gif - ¿e tak siê wielce elokwentnie wypowiem...
makKac
Ops, muszê odnale¼æ bar³o¿nicze rymowanki, spisane na zesz³oroczn± edycjê...
Rafa³ zwany Brakiem
czy chodzi o ten Che³m ko³o Zamo¶cia ?
Rafa³ zwany Brakiem
Dziêkowaæ smile.gif
Jarek Przyby³o
W tym roku obok "festiwalu bar³o¿enia" nasze spotkanie chcemy uatrakcyjniæ konkursem ¿ywych obrazów. Kiedy¶ bardzo modna zabawa w wy¿szych sferach (f±, f±, f±), dzi¶ wraca do ³ask. Na czym bêdzie polegaæ : grupa (ilo¶æ osób dowolna) wybiera sobie jak±¶ ikonografiê z XIII wieku przedstawiaj±c± scenê rodzajow±, bitwê, itp. Wybran± scenê w sposób mo¿liwie najwierniejszy orygina³owi osoby wchodz±ce w sk³ad grupy przedstawiaj± (odtwarzaj±) podczas konkursu. Oczywi¶cie nale¿y wykorzystaæ rekwizyty zbli¿one do tych z obrazka, przy czym organizatorzy nie zapewniaj± materia³ów do budowy zamków, murów itd icon_wink.gif. Podobieñstwo osób z grupy do tych na obrazku nie jest konieczne, aczkolwiek bêdzie wp³ywa³o na ocenê ¿ywego obrazu. Na czas ustawiania ¿ywego obrazu dopuszcza siê chwilowy transwestytyzm :-). Wskazane jest opatrzenie procesu ustawiania ¿ywego obrazu stosownym komentarzem, którego tre¶æ mo¿e byæ doceniona przez jury. Nale¿y siê liczyæ jednak, ¿e czas tworzenia ¿ywego obrazu (¿w) mo¿e byæ ograniczony np. do 10 minut. Z zakresu odtwarzania wykluczamy biblijne sceny z Raju oraz S±du Ostatecznego itp. gdzie tylko Pan Bóg posiada odzienie icon_wink.gif. Odtwarzan± scenê nale¿y w formie kolorowego wydruku przedstawiæ do dyspozycji jury przed rozpoczêciem pokazu. To tyle na razie co nasuwa mi siê w tym temacie. Poza tym bêdziemy bar³o¿yæ z przerw± na jak±¶ bitwê, strzelanie z ³uku itp. Tradycyjnie proszê o zg³aszanie osób, grup ilo¶ci namiotów. Je¶li wyklaruj± siê jakie¶ grupy ¿ywych obrazów to te¿ proszê zamie¶ciæ informacjê o tym fakcie.
Rafa³ zwany Brakiem
Je¶li nie jest za pó¼no na zg³oszenie to zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego z Rzeszowa przybêdzie w sile trzech osób
Piotr z Bêdzina
Ja równie¿ chcia³bym zg³osiæ 4 osoby smile.gif. Chêtnie staniemy do konkursu ¿ywych obrazów :P

pozdrawiam
Bandit
Micha³ z Wi¶nicza
Wiem, ¿e jestem z tym nudny, ale czy zrobimy jaki¶ turniej ³uczniczy?
Brat Bernard
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 07:56 14.05.2013) *
W tym roku obok "festiwalu bar³o¿enia" nasze spotkanie chcemy uatrakcyjniæ konkursem ¿ywych obrazów. Kiedy¶ bardzo modna zabawa w wy¿szych sferach (f±, f±, f±), dzi¶ wraca do ³ask. Na czym bêdzie polegaæ : grupa (ilo¶æ osób dowolna) wybiera sobie jak±¶ ikonografiê z XIII wieku przedstawiaj±c± scenê rodzajow±, bitwê, itp. Wybran± scenê w sposób mo¿liwie najwierniejszy orygina³owi osoby wchodz±ce w sk³ad grupy przedstawiaj± (odtwarzaj±) podczas konkursu. Oczywi¶cie nale¿y wykorzystaæ rekwizyty zbli¿one do tych z obrazka, przy czym organizatorzy nie zapewniaj± materia³ów do budowy zamków, murów itd icon_wink.gif. Podobieñstwo osób z grupy do tych na obrazku nie jest konieczne, aczkolwiek bêdzie wp³ywa³o na ocenê ¿ywego obrazu. Na czas ustawiania ¿ywego obrazu dopuszcza siê chwilowy transwestytyzm :-). Wskazane jest opatrzenie procesu ustawiania ¿ywego obrazu stosownym komentarzem, którego tre¶æ mo¿e byæ doceniona przez jury. Nale¿y siê liczyæ jednak, ¿e czas tworzenia ¿ywego obrazu (¿w) mo¿e byæ ograniczony np. do 10 minut. Z zakresu odtwarzania wykluczamy biblijne sceny z Raju oraz S±du Ostatecznego itp. gdzie tylko Pan Bóg posiada odzienie icon_wink.gif. Odtwarzan± scenê nale¿y w formie kolorowego wydruku przedstawiæ do dyspozycji jury przed rozpoczêciem pokazu. To tyle na razie co nasuwa mi siê w tym temacie. Poza tym bêdziemy bar³o¿yæ z przerw± na jak±¶ bitwê, strzelanie z ³uku itp. Tradycyjnie proszê o zg³aszanie osób, grup ilo¶ci namiotów. Je¶li wyklaruj± siê jakie¶ grupy ¿ywych obrazów to te¿ proszê zamie¶ciæ informacjê o tym fakcie.

Jarek Przyby³o
CYTAT(Micha³ z Wi¶nicza @ 10:04 13.06.2013) *
Wiem, ¿e jestem z tym nudny, ale czy zrobimy jaki¶ turniej ³uczniczy?

Zrobimy. Tylko nasza s³omianka ledwo zipie :-)

Jarek Przyby³o
No i co Bracie Bernardzie w zwi±zku z tym cytatem ? Podoba siê pomys³ ? :-)
Micha³ z Wi¶nicza
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 22:08 16.06.2013) *
Zrobimy. Tylko nasza s³omianka ledwo zipie :-)

To siê akurat da za³atwiæ. Zabierzemy jedn± z naszych.
Jarek Przyby³o
Jakby kto¶ planowa³ (a s± ju¿ tacy) zawitaæ w pi±tek, to my ju¿ tam bêdziemy. No mo¿e nie skoro ¶wit ale kole po³ednia :-)
Jarek Przyby³o
Potrzebujê pilnie informacjê od Was o ilo¶ci uczestników. Zamawiam papu i s³omê. Kto siê nie zg³osi bêdzie ³owi³ ryby w Rabie i spa³ na klepisku.
Piotr z Bêdzina
Wielkie dziêki za mile spêdzony czas i doborowe towarzystwo. Jak zwykle by³o tak jak powinno byæ smile.gif.

pozdrawiam
Bandit
Rafa³ zwany Brakiem
Wielkie dziêki za go¶cinê i doborowe towarzystwo, pogoda jak na zamówienie smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.