Potrzebujê wykrojów, fotografii, rysunków, wszystkiego, co dotyczy mundurów i wyposa¿enia za³óg czo³gów, z naciskiem na dowódcê i ³±czno¶ciowego. Ponadto, co z broni±? MP40? Mausery?
Dziêki z góry.
Purvis
Co do uzbrojenia, to na wyposa¿eniu wiêkszo¶ci wozów bojowych by³ 1-2 MP-38 i granaty, oraz pistolety za³ogi. Gdzie¶ na DWS by³ fajny temat. Panzerfausty odpadaj±.
Teutomeruus
Na rozgrzewkê mo¿e byæ: Williamson - Panzer Crewman 1939 - 45. ( taa, wiem, Osprey :D ) Schiffer - Uniforms of the Panzer Troops 1917 to the Present -German Uniforms of the 20th Century. Krawczyk - Army Panzer uniforms: in colour photographs
Zale¿y jeszcze z której fazy stadium wojny ten pancerniak?
Jarl Ragnarr Thoresen
Po pierwsze, DZIÊKI!
CYTAT(Purvis @ 18:08 20.07.2012)
Panzerfausty odpadaj±.
Zniszczy³e¶ moje marzenia. Liczy³em na Panzershrecka przy pasie.
CYTAT(Teutomeruus @ 20:55 20.07.2012)
Zale¿y jeszcze z której fazy stadium wojny ten pancerniak?
Koñcówka, 44-45. Ponadto, czy SS mia³o jaki¶ inny krój? Bo patki to chyba na pewno. Najbardziej interesowa³by mnie Totenkopf Division.
Teutomeruus
No to najlepiej mundurek pancerniaka (przykrótka kurteczka) w kamufla¿u waln±æ - Erbsen mustertarnung (pea pattern, dot 44) lub Eichenlaub mustertarnung ( nadruk na siermiê¿nym drelichu - HBT), ewentualnie kombinacja z czarnymi pancerniackimi elementami munduru. Czo³gi¶ci SS u¿ywali tak¿e skórzanych kurtek. Warto równie¿ poprzegl±daæ fotki z zachodnich reko, tam to robi± na wypasie, w³±cznie z czo³gami .