Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mundur niemieckiego pancerniaka.
> Ubiór i dodatki > Ubiór w XX wieku
Jarl Ragnarr Thoresen
Witam.

Potrzebujê wykrojów, fotografii, rysunków, wszystkiego, co dotyczy mundurów i wyposa¿enia za³óg czo³gów, z naciskiem na dowódcê i ³±czno¶ciowego. Ponadto, co z broni±? MP40? Mausery?

Dziêki z góry.
Purvis
Co do uzbrojenia, to na wyposa¿eniu wiêkszo¶ci wozów bojowych by³ 1-2 MP-38 i granaty, oraz pistolety za³ogi. Gdzie¶ na DWS by³ fajny temat. Panzerfausty odpadaj±.
Teutomeruus
Na rozgrzewkê mo¿e byæ:
Williamson - Panzer Crewman 1939 - 45. ( taa, wiem, Osprey :D )
Schiffer - Uniforms of the Panzer Troops 1917 to the Present -German Uniforms of the 20th Century.
Krawczyk - Army Panzer uniforms: in colour photographs

forum

Zale¿y jeszcze z której fazy stadium wojny ten pancerniak?
Jarl Ragnarr Thoresen
Po pierwsze, DZIÊKI!

CYTAT(Purvis @ 18:08 20.07.2012) *
Panzerfausty odpadaj±.

Zniszczy³e¶ moje marzenia. icon_sad.gif Liczy³em na Panzershrecka przy pasie. icon_sad.gif

CYTAT(Teutomeruus @ 20:55 20.07.2012) *
Zale¿y jeszcze z której fazy stadium wojny ten pancerniak?

Koñcówka, 44-45. Ponadto, czy SS mia³o jaki¶ inny krój? Bo patki to chyba na pewno. Najbardziej interesowa³by mnie Totenkopf
Division.
Teutomeruus
No to najlepiej mundurek pancerniaka (przykrótka kurteczka) w kamufla¿u waln±æ - Erbsen mustertarnung (pea pattern, dot 44) lub Eichenlaub mustertarnung ( nadruk na siermiê¿nym drelichu - HBT), ewentualnie kombinacja z czarnymi pancerniackimi elementami munduru. Czo³gi¶ci SS u¿ywali tak¿e skórzanych kurtek. Warto równie¿ poprzegl±daæ fotki z zachodnich reko, tam to robi± na wypasie, w³±cznie z czo³gami bigsmile2.gif .

panzerjacke
erbsen + czarne spodnie
skórka
skórzane jajognioty
Jarl Ragnarr Thoresen
No w³a¶nie SS T.D. kojarzy³o mi siê zawsze z czarnymi mundurami al'a Algemeine. Co do czo³gów, tworzymy ma³e cudo. bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.