Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Podziêkowanie za ¶wietn± zabawê - "Grunwald 2012"
> Inne > Kalendarium 2012 > Grunwald 2012
Ryba
Z racji tego, ¿e wyjecha³em ciut wcze¶niej, dziêkujê wszystkim za ¶wietn± atmosferê na naszym Grunwie.
Wspaniale jest móc spotkac i pogadaæ starych znajomych, tak bardz warto¶ciowych i ciekawych ludzi, kolegów, przyjació³.
Ten nasz "przystanek" Grunwald jest czyms niepowtarzalnym nie tylko pod k±tem turniejów "rycerskich", odtórstwa historycznego, ale równie¿ ..a w sumie to g³ównie moim zdaniem odnosnie tworzenia tak wspania³ej spo³eczno¶ci pozytywnie zakreconych ludzi, którzy sie rozumiej±, szanuj± i ¶wietnia bawi± maj±c za nic ¶wiat badziewia.

Mam nadziejê, ¿e wygralismy bitwê w tym roku :P

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Viator
Ju¿ pojawi³y siê pierwsze doniesienia prasowe... no tak, mia³e¶ racjê - znów wygrali¶my. bigsmile2.gif
Ryba
To wspania³a nowina Viatorze! icon_wink.gif

Mam sporo do powiedzenia, ale nie jestem pewien, czy w tym temacie, a bez sensu jest te¿ tworzyæ ich zbyt wiele.
Zatem postaram siê wypo¶rodkowaæ z ich ilo¶ci±.

Zatem tutaj raz jeszcze dziêkujê wszystkim za wspóln± zabawê oraz:

1. Floridzie i Olkowi za wspólne "picie lodówki", któr± kopali¶my pó³ dnia i pozosta³a pusta do koñca icon_cool.gif Florida....ten Twój szklany siusiak to mistrzostwo ¶wiata, ostro daje w gard³o clap.gif
2. Czepiakowi i Rybeñce za dostarczenie prowiantu na biesiadê
3. Wszystkim ch³opakom, a szczególnie Mufasie za rozpalanie ognisk pod biesiadê w Podolu
4. Kuta¶nikom za zbudzenie mnie o 4 nad ranem oraz znalezienie ponêtnej Finki devil.gif
5. Brzartowi i Dorotce za jak zwykle coraz to lepsze zorganizowanie obozu
6. Mand¿urowi, ¿e mnie zainspirowa³ pewnym pomys³em bojowym, którego kulisy nied³ugo ods³onimy pewnie
7. Magdzie ze Srebrnego Li¶cia za mocn±, stawiaj±c± na nogi kawê w litrowym kubku icon_wink.gif
8. Gackowi i reszcie ch³opakom z chor±gwi za mo¿liwo¶æ "odpoczêcia" w ich obozie na ³awce tongue.gif
9. Organizatorom ca³ej Imprezy (Krzysiowi i Jackowi) za stworzenie okazji ponownego spotkania siê ze znajomymi
I wszystkim, którzy okazali siê przednimi kompanami w nocnych oraz dziennych "przygodach"

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok na patelni
Seraphinus
Dziêki Ryba, za brak ci¶nieñ i youtube na ¿ywo smile.gif
Dziêki Józef za dechy - bez nich by³oby ciê¿ko smile.gif
Ca³a Tczewska - za spokój i brak konieczno¶ci spinania siê smile.gif
radziuCCH
Dziêki dla Pomezanki. Wymieniaæ nie bêde BKBTW ... ka¿dy jak brat.

Diabe³ jest tylko jeden - dziêki Dowódco !!!
maeve
Mo¿e byæ i srebrny, choæ jak ostatnio sprawdza³am, to moje bractwo ma w nazwie Stalowy.... devil.gif Ale na kawê w wielkim kuflu zawsze mo¿esz liczyæ bigsmile2.gif
A.Fran
Dziêkujê Ramirezowi za Meteór

nastêpny spadnie za rok.
Szymon z Gdañska vel. ¦wiñski Ksi±¿e
A ja chcia³bym podziêkowaæ Panu Powy¿ej za poznanie mnie z nowym dialektem szczeciñskim:

ee e e eeeeeee eeee e e e e e e eeeeee e e e e

:D
Ryba
Faktycznie "Stalowy" devil.gif
Oj tam oj tam, ³ucznicy mi siê niestety bardziej kojarz± z elfami le¶nymi a nie z angielskimi ³ucznikami, st±d to "przejêzyczenie" ...i mo¿e za du¿o kawy i alko icon_cool.gif
Igor z Bêdzina
A ja chcia³bym podziêkowaæ za spieprzenie zakoñczenia Grunwaldu jednej z chor±gwi, która zatru³a biesiady dwóm chor±gwiom pseudo koncertem zag³uszaj±c wszystkich naoko³o.
Pseudo koncert rockowy by³ chwytem poni¿ej pasa i potraktowaniem wszystkich doko³a z buta, na zasadzie my siê bawimy a reszta niech siê p.... nie do¶æ z jednej strony syf z koncertu dla stonki, z drugiej strony szajs nazywaj±cy siê koncertem.
Zdecydowanie by³o to nie w porz±dku.
Dziêkujemy "inaczej".
Sowa
CYTAT(Igor z Bêdzina @ 18:42 01.08.2012) *
A ja chcia³bym podziêkowaæ za spieprzenie zakoñczenia Grunwaldu jednej z chor±gwi, która zatru³a biesiady dwóm chor±gwiom pseudo koncertem zag³uszaj±c wszystkich naoko³o.
Pseudo koncert rockowy by³ chwytem poni¿ej pasa i potraktowaniem wszystkich doko³a z buta, na zasadzie my siê bawimy a reszta niech siê p.... nie do¶æ z jednej strony syf z koncertu dla stonki, z drugiej strony szajs nazywaj±cy siê koncertem.
Zdecydowanie by³o to nie w porz±dku.
Dziêkujemy "inaczej".

Tak dok³adnie popieram. Dwa dni przygotowania biesiady by s³uchaæ przebojów disco polo z lat 60tych "cha³upy welcome to" i inne. Na naszej biesiadzie by³o tak g³o¶no, ¿e nie mo¿na by³o rozmawiaæ. Jest mi zwyczajnie przykro, ¿e psuje siê imprezê innym przez pryzmat "ja odbieram t± zabawê inaczej i dla mnie disco polo jest ok, wiêc maj± s³uchaæ tego wszyscy".
Nidhogg
CYTAT(Igor z Bêdzina @ 18:42 01.08.2012) *

CYTAT(Sowa @ 21:52 01.08.2012) *
Tak dok³adnie popieram. Dwa dni przygotowania biesiady by s³uchaæ przebojów disco polo z lat 60tych "cha³upy welcome to" i inne.

Od nas ju¿ siê komando z siekier± wybiera³o szukaæ kabla, bo dostawali¶my cholery. Najpierw przez parê lat koncerty i dyskoteki urz±dzali nam miejscowi rolnicy, to jak Organizatorzy wymusili brak dyskotek czy karuzeli przy obozie historycznym, to kto¶ musia³ zrobiæ nam to samo od ¶rodka. Mam nadziejê, ¿e dowódca wiadomej chor±gwi dopilnuje, ¿eby wiêcej nie by³o czego¶ takiego. Nawet trzoda ma swoje granice.
Rafa³
Bzyku
Ja tak¿e chcia³abym serdecznie podziêkowaæ wszystkim za wspóln± zabawê.
Koncert by³ genialny smile.gif Cieszymy siê, ¿e Wam te¿ siê podoba³o smile.gif
Specjalnie dla Was.
Prze¿yjmy to jeszcze raz :D

http://www.youtube.com/watch?v=yT0SMjWyuOk

Pozdrawiam
Pscó³a

Ps. Nie Cha³upy, a Haluny smile.gif
kara¶ - zly harcownik nr1
CYTAT
Od nas ju¿ siê komando z siekier± wybiera³o szukaæ kabla, bo dostawali¶my cholery. Najpierw przez parê lat koncerty i dyskoteki urz±dzali nam miejscowi rolnicy, to jak Organizatorzy wymusili brak dyskotek czy karuzeli przy obozie historycznym, to kto¶ musia³ zrobiæ nam to samo od ¶rodka. Mam nadziejê, ¿e dowódca wiadomej chor±gwi dopilnuje, ¿eby wiêcej nie by³o czego¶ takiego. Nawet trzoda ma swoje granice.
Rafa³

przykro nam, ze nasz kabel wam przeszkadzal. za rok wezmiemy agregat dunno.gif
Vardis
Agregat jest ca³kowicie zbêdny. ¦wietnie obeszliby¶cie siê bez nag³o¶nienia, bo na taki koncercik wcale nie by³o potrzebne. Przy okazji s±siaduj±ce chor±gwie, a i czê¶æ waszej, by³yby o niebo szczê¶liwsze. Ale je¶li funem dla was jest doprowadzenie do bia³ej gor±czki kilkuset osób, to gratulujê poziomu rozrywek. Nie widzicie nic poza czubkiem w³asnego nosa, ¶wietnie to o was ¶wiadczy dunno.gif
Bzyku
Pragne przypomnieæ, ¿e

Grunwald to NIE ALL INCLUSIVE W EGIPCIE

i nigdy wszyscy nie bêd± zadowoleni, wiêc nie lepiej zacz±æ siê bawiæ, ¶miaæ i tañczyæ

ni¿ pisaæ bzdety na freha?

Pozdrawiam
Bzzzz

Ps. To nie by³ przytyk to jakiej¶ konkretnej osoby jakby kto¶ pyta³ smile.gif
Mighty Gacek

Je¶li kto¶ chce mieæ spokój to niech zapisze siê do ¦l±skiej - tam w ciszy i w po³±czeniu z energi± kosmosu mo¿na siê oddawaæ kontemplacji rêcznych szwów i zasadno¶ci noszenia patynek i 3 warstw we³ny w upa³,niañczenia swoich niemowlaków i zakazie przeklinania.

Tymczasem w Pomezance by³a, jest i bedzie trzoda wiêc nie wchod¼my sobie w paradê...

Mo¿na zawsze napisaæ ¿e "jak siê nam zachciewa koncertów to spi***laæ na Woodstock"

Na takie zarzuty od razu odpowiadam "Sam spi**laj, jed¼ sobie do Ciechocinka, tam bêdziesz mia³ spokój i ciszê.

Pozdrawiam

Gacek
Beanshee
Napisa³e¶ "nie wchod¼my sobie w paradê".
Bardzo s³uszna uwaga. ¯yjmy i dajmy ¿yæ innym. Róbmy trzodê, ale w granicach normy i dobrego smaku. Nikt tu nie chce kontemplowaæ szwów rêcznych. Chcieli¶my tylko w ¶redniowiecznym klimacie spêdziæ kilka dni razem. Wy swoim egoizmem nam to uniemo¿liwili¶cie.
Smutne.
Mighty Gacek
CYTAT(Beanshee @ 13:38 20.08.2012) *
Róbmy trzodê, ale w granicach normy i dobrego smaku.

Przecie¿ to siê k³óci ze sob±, nieprawda¿?

Trzoda to trzoda.Kropka.
kublika
A to jaki¶ koncert by³?
nie s³ysza³am...
Szkoda, ¿e mnie ominê³o!

A tak poza tym - to przecie¿ Grunwald, jak kto¶ chce mie¶ fulwypa¶nie histerycznie, to jedzie do lasu i kopie se latryne, a nie fajda w toj-toiki podcieraj±c papierem w kwiatuszki...

nie da sie omin±æ w takim miejscu niehisteryczno¶ci, otacza nas wszedzie, co to za ró¿nica, czy jedni ¶piewaj± o halunach, czy inni dzwoni± do mamuni z komórki, jad± na zakupy do Lidla i p³ac± kart±, maj± frottowe rêczniczki i plastikowe mydelniczki...?

mnie na przyklad skrêca, jak widzê rusa³ki w giez³ach i klapkach japonkach w drodze do prysznica, albo zmywanie kot³a z ogniska g±beczk± i plynem PURekstra czy co¶ tam, ale nie wypisujê (tylko teraz, wyj±tkowo) o tym z pretensjami i fochem.
Mighty Gacek
CYTAT(kublika @ 19:04 20.08.2012) *
A to jaki¶ koncert by³?
nie s³ysza³am...
Szkoda, ¿e mnie ominê³o!

A tak poza tym - to przecie¿ Grunwald, jak kto¶ chce mie¶ fulwypa¶nie histerycznie, to jedzie do lasu i kopie se latryne, a nie fajda w toj-toiki podcieraj±c papierem w kwiatuszki...

nie da sie omin±æ w takim miejscu niehisteryczno¶ci, otacza nas wszedzie, co to za ró¿nica, czy jedni ¶piewaj± o halunach, czy inni dzwoni± do mamuni z komórki, jad± na zakupy do Lidla i p³ac± kart±, maj± frottowe rêczniczki i plastikowe mydelniczki...?

mnie na przyklad skrêca, jak widzê rusa³ki w giez³ach i klapkach japonkach w drodze do prysznica, albo zmywanie kot³a z ogniska g±beczk± i plynem PURekstra czy co¶ tam, ale nie wypisujê (tylko teraz, wyj±tkowo) o tym z pretensjami i fochem.

Brawo.Wreszcie jaka¶ konstruktywna wypowied¼ - A panu Igorowi z Bêdzina proponuje zluzowaæ trochê czosnek
Sowa
ten ca³y "koncert" zag³usza³ rozmowy w s±siednich chor±gwiach
nie mo¿na wszystkich zmusiæ do zaocznego uczestnictwa

u nas nie mo¿na by³o z powodu nag³o¶nienia s³owa zamieniæ
wiêc zosta³o albo muzyka przez p³ot, albo nic

to znaczy, ¿e ca³± chor±gwi± powinni¶my zabraæ nasze jedzenie ze sto³ów i szybko siê oddaliæ
lub konsumowaæ w milczeniu w rytm disco polo

nie wchodzenie sobie w paradê oznacza koncert bez nag³o¶nienia lub dyskusjê o szwach we w³asnym gronie

Nie interesuje mnie czy kto¶ wsadza sobie ciastka w ¿yæ, czy s³ucha Feela czy Slayera na Grunwaldzie. Interesuje mnie tylko to, dlaczego skoro nasze 200 osób dwa dni przygotowuje sobie biesiadê, kto¶ nam j± niszczy w imiê wolno¶ci zabawy i trzody. My ze swoimi przekonaniami nie zag³uszamy innym imprezy.

Historyczno¶æ nie ma nic do tego. Ich disco polo, ich gust. Wszystkich powinien byæ spokój. Koncert je¶li chce siê organizowaæ powinno siê to robiæ w ¶rodê. Ludzi z boku uprzedziæ i dogadaæ siê. My¶lê, ¿e nie by³o by ¿adnego problemu.
kublika
Rany, no nie chcê sie wym±drzaæ, bo ¿adnego koncertu nie s³ysza³am...

Ale - skoro go nie s³ysza³am - to mo¿e on a¿ taki g³o¶ny nie by³? icon_wink.gif

Grzyp
CYTAT
Ale - skoro go nie s³ysza³am - to mo¿e on a¿ taki g³o¶ny nie by³?

...albo nie mia³a¶ go bezpo¶rednio za p³otem, tylko, powiedzmy, dwa laski i ze 4 chor±gwie dalej.

Osobi¶cie nie widzê problemu, ¿e kto¶ chce sobie zrobiæ w obozie koncert, jak dla mnie mo¿e byæ to nawet brutalny death metal albo jakie¶ techno je¶li dowódca chor±gwi na to pozwala. Mnie naprawdê nie interesuje co robi± inne obozy do momentu, gdy nie zaczn± siê z tym narzucaæ wszystkim wokó³. A to by³a sytuacja przypominaj±ca delikwenta, który puszcza sobie muzykê w mieszkaniu na pe³en regulator, bo jemu to nie przeszkadza i ma w g³êbokim powa¿aniu swoich s±siadów.
Sranie w banie. na koncercie byly 2 (slownie: dwa) male glosniki. ja wyszedlem podczas koncertu na spacer z psem, przechodzilem kolo gonczej, bylem tez w mazowieckiej (czyli w obozach "za plotem"). bylo slychac, ale nie tak glosno, ze sie normalnie gadac nie dalo, wiec nie sciemniajcie - dopier**lacie sie, bo wam na pasi, ze przy corocznym zarciu zimnego kurczaka i paplaniu o pogodzie ktos wam puscil niehistoryczna muzyke. chcecie miec ultra turniej, to nie jedzcie na grunwald, tylko do lasu, tak jak kolezanka kublika juz slusznie zauwazyla.

mam nadzieje, ze za rok muzyka z pomezanki bedzie wam przeszkadzala tak samo, ale jeszcze bardziej, bo strasznie lubie czytac wasze wypociny smile.gif
a kublike zapraszamy do wspolnej zabawy smile.gif!
rvdy
Widzicie jak to jest dorównaæ poziomem do osoby z któr± siê rozmawia, zniszczy do¶wiadczeniem... Nie widzê sensu sprzeczki.. Po prostu na nastêpny raz PROSIMY bez g³o¶ników, albo w inny dzieñ. Po co robiæ sobie na z³o¶æ? I proszê nie mówcie ¿ê to nie przeszkadza³o. Tutaj popieram Grzypa. S± ró¿ne gatunki i nie ka¿dy musi lubiæ te, które Wy, wiêc, kolejny raz proszê, nie narzucajcie mi co mam s³uchaæ, tym bardziej na Grunwaldzie.

Pozdrawiam i mimo wszystko dziêkuje za ca³± imprezê.
Purvis
.... i ta wypowied¼ wyczerpuje temat "koncertu", który to temat uwa¿am za oficjalnie zamkniêty. Kolejne posty jego dotyczace bêdê usuwa³.

A teraz wracamy do podziêkowañ.
Mighty Gacek
Dziêkujê kapeli Bracia Soprano za spoko wyluzowany koncert w Pomezance.

Podobno za rok siê zapowiedzieli kolesie z £ydki Grubasa (www.youtube.pl), te¿ wpadne, bedê mia³ przez p³ot

Pozdrawiam
Misza
CYTAT(Mighty Gacek @ 23:56 22.08.2012) *
Dziêkujê kapeli Bracia Soprano za spoko wyluzowany koncert w Pomezance.

Podobno za rok siê zapowiedzieli kolesie z £ydki Grubasa (www.youtube.pl), te¿ wpadne, bedê mia³ przez p³ot

Pozdrawiam

Do³±czam siê do podziêkowañ dla obu kapel - mam nadziejê ¿e za rok nie bêdzie ciszej - bo s³uch mam s³aby.

Pozdrawiam równie¿ biedronkowych sa³atko¿erczych ultrasów i resztê wegetarian z s±siaduj±cych chor±gwi - rozumiem, ¿e po takim ¿arciu mo¿e ¶cisn±æ zwieracze.

Pozdrawiam równie¿ "bawi±cych siê inaczej" - oby oni z t± zabaw± tylko za p³ot swoich chor±gwi nie wychodzili - bo dopiero wtedy zacznê siê baæ bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Purvis
A ja chcia³em podziêkowaæ niesamowitej ekipie pijanych kolêdników spod znaku smalcu i sikorek.
By³o mi niezmiernie mi³o wpa¶æ w tak z³e towarzystwo smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.