Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wsparcie dla Tapatalk - aplikacji mobilnej dla forum
> Inne > Propozycje i uwagi
Sauron
Hej,

Czy jest szansa na aktywacje supportu dla w/w programu (Android/Chrome/Blackberry/iphone) - znacz±co u³atwia on komunikacje przez przeno¶ne urz±dzenia - ale wymaga osobnego protoko³u komunikacji (co by bylo optymalnie).
http://www.tapatalk.com/mobile.php

Sa przygotowane pluginy - w tym dla ipboard - wiec sadze ze powinno pój¶æ w miarê ³atwo smile.gif
http://www.tapatalk.com/activate_tapatalk.php?plugin=ipb
Indar
Zg³oszone do IBP, jak nasza wersja poci±gnie to zainstalujemy.
Indar
Czy obs³uga forum bez TapaTalku to wielki problem?
Jak bardzo jest to potrzebne u¿ytkownikom FREHY - mamy ma³y problem z instalacj±, st±d pytanie jak bardzo mamy siê staraæ.
Ja jestem dinozaurem u¿ywaj±cym symbianowej Nokii i nie wiem o co kaman z ob³ug± for przez bardziej zaawansowane sprzêty, dlatego nie potrafiê siê odnie¶æ do problemu.
brat Bule
na wp7,5 mango oraz wiêkszo¶ci smartfonow (android/iphone) mo¿na korzystaæ z niemobilnej wersji. Problemem mog± byæ tylko grafiki/bunnery. Wtedy nale¿y zmieniæ sobie wygl±d strony i bêdzie ¶migaæ bez grafik/flashy.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
CYTAT(Indar @ 09:36 09.07.2012) *
Czy obs³uga forum bez TapaTalku to wielki problem?

Spory. Nie chodzi o dedykowanego appsa, tylko (w moim przypadku) to ¿e macie w³±czon± wy³±czno¶æ logowania. Je¶li zalogujesz siê z komputera A, jeste¶ wylogowywany ze wszystkich innych. Czyli po u¿ywaniu frehy w domu kiedy chcesz j± przejrzeæ na telefonie albo tablecie musisz siê znowu z nich logowaæ. Klepanie loginów i hase³ na dotykowej klawiaturze jest ponure, zw³aszcza kiedy nie ma checkboxa "poka¿ has³o". Gdyby¶cie w³±czyli logowanie z kilku miejsc by³oby ³atwiej.
Indar
CYTAT(Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs) @ 10:49 09.07.2012) *
Czyli po u¿ywaniu frehy w domu kiedy chcesz j± przejrzeæ na telefonie albo tablecie musisz siê znowu z nich logowaæ. Klepanie loginów i hase³ na dotykowej klawiaturze jest ponure, zw³aszcza kiedy nie ma checkboxa "poka¿ has³o". Gdyby¶cie w³±czyli logowanie z kilku miejsc by³oby ³atwiej.

Czy instalacja owego pluginu/mo¿liwo¶æ obs³ugi forum przez TapaTalk rozwi±zuje wspomniany problem?
Nie, to jest zupe³nie co¶ innego. Pozwolenie na logowanie z wielu komputerów to jest co¶ co powinni¶cie mieæ po prostu w opcjach administracyjnych samego forum. Nie powinno byæ konieczno¶ci instalowania czegokolwiek.
Indar
To tak, zdajê sobie sprawê. Pytam w kontek¶cie urz±dzeñ mobilnych.
Co do sta³ego zalogowania na kilku platformach to uwa¿am ¿e powinno zostaæ jak jest, to nie problem wpisaæ has³o a jest chyba trochê bezpieczniej.
CYTAT(Indar @ 12:50 09.07.2012) *
To tak, zdajê sobie sprawê. Pytam w kontek¶cie urz±dzeñ mobilnych.
Co do sta³ego zalogowania na kilku platformach to uwa¿am ¿e powinno zostaæ jak jest, to nie problem wpisaæ has³o a jest chyba trochê bezpieczniej.

Ani to zwiêksza ani zmniejsza bezpieczeñstwo. Bez ¿adnej ró¿nicy. Jest po prostu w cholerê niewygodne, zw³aszcza na komórkach i tabletach. Na PC klepniêcie loginu i has³a to jest parê sekund, na komórce nie.
Jarl Ragnarr Thoresen
Na telefonie (Xperia X8, nie wiem jak w innych) mam wgran± Operê. W komputerze i na tablecie (te¿ Android) równie¿. Istnieje opcja synchronizacji ustawieñ, w tym loginów i hase³, wiêc nie trzeba siê podwójnie logowaæ. A dostêp z mobilnej Opery jest naprawdê wygodny, za plus dodam nisk± transfero¿erno¶æ. ¯eby by³o ¶miesznie, dodam, ¿e w³a¶nie piszê z tableta.
Sauron
Hej,

Przepraszam za brak odpowiedz - ale Grunwald smile.gif

Oczywi¶cie jest to dodatek u³atwiaj±cy (a nie umo¿liwiaj±cy) u¿ytkowanie forum. Jednak mimo ze u¿ywa³em tabletu przez rok, teraz g³ównie komórki (g³ównie Opera Mobile) dalej nie chce mi sie pisac na forum w ten sposób (czytam maila z powiadomieniem - odpisywanie zostawiam do czasu az bede przy komputerze) - tak jak teraz, bêd±c na wyje¼dzie.

TapaTalka u¿ywam z forum XDA (development ró¿nych mobilnych rzeczy) i bardzo sobie chwale - dlatego tez pomy¶la³em o FREHA.

Co tak naprawdê robi Tapatalk?
- formatuje tresc by latwo sie czyta³a, obcina wiêkszo¶æ podpisów, ¶ciska cytaty etc.
- pilnuje powiadomieñ (moga byc rozdzielne od ¶ledzenia w±tków na forum)
- transmisja jest okrojona (bo jest to plugin po stronie forum - a nie tylko klient) do tego co niezbedne i o ile mam transfer danych na komorce bez zadnych ograniczeñ - to w miejscach takich jak rzeczony grunwald (gdzie ledwo dziala transmisja glosowa czasami) - ma to znaczenie
- ostatecznie (dla mnie) sposob odpisywania na posty jest przyjazny (cala masa dodatkow w forumularzu FREHA nie ulatwia tego na malym ekranie)

To chyba tyle. Ciezko powiedziec na ile jest to "must have" - tym bardziej ze aplikacja jest dla klientow platna (jednak skoro jest to juz "standard" - sa tez darmowe alternatywy) - wydaje mi sie ze jest to po prostu kolejne, ewolucyjne rozszerzenie funckcjonalnosci forum.

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.