Witam
W tym temacie bêd± siê pojawiaæ wszelki informacje odno¶nie naszej imprezy.
Chcia³bym og³osiæ, ¿e impreza wczesno¶redniowieczna odbêdzie siê w ¦wiêtoch³owicach w terminie 7-9.09.2012 na terenie OSiR "Ska³ka". Nazwa to "Piastowy Gród" w ¦wiêtoch³owicach. Impreza jest organizowany przez Urz±d Miasta ¦wiêtoch³owice a wspó³organizatorem bêdzie Dru¿yna Wczesno¶redniowieczna Grom.
Jest to niejako powrót do korzeni, kilka lat temu na terenie "ska³ki" odbywa³a siê ju¿ taka impreza, pó¼niej przenie¶li¶my siê do Chudowa ("Stara Ba¶ñ" i "S³owianie i Wikingowie").
Imprezê chcemy zorganizowaæ na ok. 100 osób i sukcesywnie j± rozwijaæ, dlatego te¿ bêdzie to impreza czê¶ciowo na zaproszenia.
Je¿eli rzemieslnicy lub dru¿yny chcia³by siê u nas pojawiæ to proszê o przys³anie informacji/zg³oszenia/oferty - do wybranych osób wy¶lemy zaproszenie i pe³n± informacjê (tycz±c± siê min. ubezpieczenia).
Moje dane kontaktowe: corax_ater@op.pl, 537445484 (nowy numer) lub gg:3803127
Gar¶æ informacji:
Impreza bêdzie kontynuacj± naszych wcze¶niejszych do¶wiadczeñ i standardów. Uczestnicy pojawiaj± siê pi±tek i jest to dzieñ dla nas. Otwarta czê¶æ bêdzie w sobotê i niedzielê. Przygotowujemy dostêp do sanitariatów, pó³produkty i gotowe posi³ki. Jeszcze nie wiem w jakiej formie ale chcemy zbudowaæ bramê z ma³± cze¶cia palisady (mam nadziejê, ¿e ju¿ na 1 edycji siê uda) oraz odgrodzone obozowisko. W miare mo¿liwo¶ci chcemy rozdzieliæ obóz historyczny od cateringu czy straganów jarmarkowych.
PS: Impreza powinna siê nazywaæ "Najpó¼niej og³oszona" ale my¶lê, ¿e spokojnie ze wszystkich siê wyrobimy i bêdzie to pocz±tek piêknej historii.