poruszam tutaj t± kwestiê w nadziei na jak±¶ pomoc lub poradê.
Wspomniany kowal zosta³ mi polecony przez znajomego z RR, jako super okazja na tani zakup he³mów bo ów kowal wycofuje siê z bran¿y i robi ostatnie zlecenia po okazyjnej cenie. Po wp³aceniu zaliczki mieli¶my czekaæ do 19 kwietnia na realizacjê zamówienia. Po owym terminie pocz±³em upominaæ siê o zamówione he³my. Kowal upiera³ siê ¿e he³my wys³a³ przesy³k± kuriersk± i ¿e po sprawdzeniu numerów mia³o niby wyj¶æ ¿e posz³y w inny rejon Polski. Proszony o te numery przes³a³ mi, lecz jak siê okaza³o w firmie przez któr± nada³ te przesy³ki takich numerów nie znaleziono, a nawet ¿e takie numery nadawcze u nich nie istniej±. Gdy przedstawi³em owe fakty wspomnianemu kowalowi stwierdzi³ ¿e robiê problemy i ¿e zrywa umowê, a pieni±dze ode¶le.
Mimo dwukrotnego podania przeze mnie numeru konta oraz licznych upomnieñ i kilkukrotnego przek³adania terminów wp³aty(bo przed wyp³at±, bo z³ama³ nogê itp) do dzi¶ pieni±dze ani towar nie dotar³y do mnie. Czujê siê robiony w (***)
i przymuszony do powiadomienia o tym fakcie policji.
Chcia³bym wpierw upewniæ siê czy kto¶ jeszcze zna owego kowala i mia³ z nim styczno¶æ nim podejmê dalsze kroki. bardzo proszê o jakiekolwiek informacje na jego temat
A w ogóle jest kto¶ taki jak Mr B.B.? "Bulanda" to "Polska" w wymowie afro-arabskiej, pachnie mi na kilometr jakim¶ hochsztaplerem...
CYTAT(szaman1354 @ 23:42 26.06.2012)
Chcia³bym wpierw upewniæ siê czy kto¶ jeszcze zna owego kowala i mia³ z nim styczno¶æ nim podejmê dalsze kroki. bardzo proszê o jakiekolwiek informacje na jego temat
Masz jakie¶ wiadomo¶ci tekstowe / korespondencjê od tego kowala?
Je¶li tak , to wstaw je w tym temacie.
pozdrawiam
CYTAT(Viator @ 14:54 27.06.2012)
A w ogóle jest kto¶ taki jak Mr B.B.? "Bulanda" to "Polska" w wymowie afro-arabskiej, pachnie mi na kilometr jakim¶ hochsztaplerem...
Istnieje nazwisko "Bulanda", znam co najmniej jedn± osobê która je nosi (co nie wyklucza mo¿liwo¶ci ¿e B.B. to osoba wirtualna stworzona na potrzeby przekrêtu).
http://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/bulanda.html
wycofuje siê z biznesu i robi he³my po okazyjnej cenie?
co za bullshit.
jak bym siê wycofywa³ z interesu to bym wyceni³ za he³m jak za trzy. Conajmniej.
mam sporo korespondencji sms-owej niestety ¿adnych maili...na nie nie odpowiada³.
oto trzy z sms-.ów
"Rafa³,tak? Numer mi siê zapodzia³.Paczki s± w centrali w Lublinie- wêdrowa³y po 8 Kotowicach w Polsce, ale ju¿ poda³em, ¿e chodzi o D¦,wiêc powinny dotrzeæ jeszcze w tym tygodniu.Pozdrawiam"
po kilku sms-ach i braku przesy³ki-
"Wie Pan, nie do¶æ ¿e zrobi³em he³my za grosze, to jako jedyny robi pan problemy, zrywam umowê, pieni±dze oddam Micha³owi"
po miesi±cu szarpania o pieni±dze i ci±g³ym upominaniu o przelew odpisa³-
"Mam nogê z³amana a syna wolê nie wysy³aæ"
"¯ona pojecha³a na wycieczkê,Micha³ mieszka przecie¿ 300km ode mnie.Przez internet nie próbowa³em,zaraz w³±czê komputer. Co do Cedyni, wy¶lê na pewno wcze¶niej a na miejscu mo¿ecie obejrzeæ moje wyroby"
czy kto¶ wie jakie s± realne szanse na odzyskanie pieniêdzy po zg³oszeniu tego na policji? jako dowody oszustwa zbiera³em wszelkie sms-y od owego "kowala"
dodatkowo, ponoæ wcze¶niej przed wczesnym zajmowa³ siê uzbrojeniem barokowym
I znajomy ci kogo¶ takiego poleci³...? A¿ strach my¶leæ jakich Ty masz wrogów... Bo brzmi jak zwyk³e szlabierstwo i oszustwo
niestety, nie s±dzi³em do tej pory i¿ kto¶ kto z nami trenowa³, walczy w RR, i podaje sie za cz³onka szanowanej dru¿yny z tego ruch pod³o¿y mi tak± ¶winiê tzn. "kowala"
CYTAT
czy kto¶ wie jakie s± realne szanse na odzyskanie pieniêdzy po zg³oszeniu tego na policji? jako dowody oszustwa zbiera³em wszelkie sms-y od owego "kowala"
Du¿e. Id¿ z³o¿yæ zawiadomienie, zabierz ze sob± dowód wp³aty (b±d¿ pamiêtaj kiedy wp³aci³e¶, ew. zrób wydruk z systemu), numer i dane konta na który dokona³e¶ przelewu, numer telefonu owego Bulandy i dane kolegi który Ci podes³a³ rzemie¶lnika - pójdzie na ¶wiadka.
Nie daj siê przypadkiem sp³awiæ
A ten kolega co mówi na temat sprawy?
Salve Fratres!
Temat ogarniêty - je¿eli jest kot¶ poszkodowany przez Bartosza Bulandê to prosze o info na priw.
Pozdrawiam Grzegorz
Dzi¶ owemu Bulandzie jak i owemu znajomemu którym jest jegomo¶æ istniej±cy na Freha jako Jarl Ragnar Thoresen przes³a³em tak± wiadomo¶æ-
Witam.
W dniu 03.03.2012r. oko³o godziny 10.30 podczas treningu dru¿ynowego na
sali gimnastycznej w ZSE w G³ogowie, przekaza³em Micha³owi Walery¶
zaliczkê na 5 he³mów ¿ebrowych i 1 sz³om wielkopolski w wysoko¶ci
300z³. Pieni±dze te przekazaæ mia³ polecanemu przez siebie jako dobrego
znajomego i ¶wietnego kowala imieniem Bartosz Bulanda z Bytomia. Do dzi¶
,owe he³my ani zwrot wspomnianej zaliczki, do mnie nie dotar³y, mimo i¿
he³my wys³ano ponoæ 19.04.2012r. a termin zwrotu zaliczki przek³adany
by³ kilkakrotnie. W zwi±zku z tym ¿±dam zwrotu owych 300z³, lub
przes³anie zamówionych he³mów w terminie do dnia 27.08.2012r. w innym
przypadku poinformujê prokuraturê. czekam na szybk± odpowied¼.
nie polecam nikomu kto nie chce mieæ takich k³opotów jak ja owych znajomo¶ci ani z owym kowalem ani z Jarlem Ragnarem Thoresen. pozdrawiam
CYTAT(szaman1354 @ 20:47 15.08.2012)
Dzi¶ owemu Bulandzie jak i owemu znajomemu którym jest jegomo¶æ istniej±cy na Freha jako Jarl Ragnar Thoresen przes³a³em tak± wiadomo¶æ-
Witam.
W dniu 03.03.2012r. oko³o godziny 10.30 podczas treningu dru¿ynowego na
sali gimnastycznej w ZSE w G³ogowie, przekaza³em Micha³owi Walery¶
zaliczkê na 5 he³mów ¿ebrowych i 1 sz³om wielkopolski w wysoko¶ci
300z³. Pieni±dze te przekazaæ mia³ polecanemu przez siebie jako dobrego
znajomego i ¶wietnego kowala imieniem Bartosz Bulanda z Bytomia. Do dzi¶
,owe he³my ani zwrot wspomnianej zaliczki, do mnie nie dotar³y, mimo i¿
he³my wys³ano ponoæ 19.04.2012r. a termin zwrotu zaliczki przek³adany
by³ kilkakrotnie. W zwi±zku z tym ¿±dam zwrotu owych 300z³, lub
przes³anie zamówionych he³mów w terminie do dnia 27.08.2012r. w innym
przypadku poinformujê prokuraturê. czekam na szybk± odpowied¼.
nie polecam nikomu kto nie chce mieæ takich k³opotów jak ja owych znajomo¶ci ani z owym kowalem ani z Jarlem Ragnarem Thoresen. pozdrawiam
Witam.
Oficjalnie przyznajê racjê, wzi±³em 300 PLN jako zaliczkê na he³my dla mojego sta³ego dostawcy umb, grotów i toporów. Ale.
Nie ¿yczê sobie takich oszczerstw na mój temat. Chcia³em zrobiæ dobrze - za³atwi³em tañsze he³my z lito¶ci - przy piêcioletnim sta¿u, poziom rekonstrukcji tej¿e grupy by³ i jest zerowy. I co w zamian otrzymujê? Bezczelne oskar¿enia. Sam pad³em ofiar± tego oszusta, nie do¶æ, ¿e straci³em he³m garnczkowy wart 800z³ to jeszcze drugie tyle na jego ozdobienie.
Je¶li masz kontakt z Buland± przeka¿ mu, ¿e bêdzie wisia³ - ode mnie nie odbiera ani nie odpisuje.
Co do kwoty 300z³, to grosze, wiêc zwrócê j± osobi¶cie, gdy¿ to ja Wam go poleci³em, wpl±tuj±c w to szambo. W zamian oczekujê oficjalnych przeprosin i edytowania obra¼liwych postów. Je¶li nie, spotkamy siê na komendzie, gdy¿ bezpodstawne oskar¿enia podpadaj± pod art. 212 oraz 216 kodeksu karnego, gdy¿ jako rzemie¶lnika okrywasz mnie z³± s³aw±.
Z powa¿aniem,
Micha³ Walery¶.
Selekos znowu ujada... Freha stanie siê o wiele, wiele ciekawsza! Selekosie kochany - to siê nazywa amerykanizacja i makdonaldyzacja spo³eczeñstwa... Wg statystyk w Stanach ludzie pozywaj± siê co 5 miesiêcy, w Polsce co 3 lata (okres miêdzy z³o¿eniami pozwów jakichkolwiek b±d¼). Chyba bêdziemy to zmieniaæ. Niestety nikt nie liczy³ ilo¶ci pogró¿ek
Ale jarlu Ragnarrze - zwolnij ciutkê. Facet nie oskar¿y³ Ciê o nic, do czego sam siê nie przyzna³e¶. Wzi±³e¶ - wzi±³e¶. Czy przekaza³e¶ - nie jego ju¿ sprawa, wa¿ne gdzie pieni±dze powêdrowa³y od niego i jaka by³a umowa. To trochê jak g³uchy telefon. Poza tym napisa³, ¿e termin by³ przek³adany wiele razy, he³mów nie ma. Tak, jakby by³y problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Nie widzê tu oszczerstw ani niszczenia rzemie¶lniczej reputacji, je¶l ju¿ - to reputacji kole¿eñskiej. Kodeksem nie strasz, ka¿dy jêzykoznawca puknie Ci siê w g³owê :P Trochê za du¿o puszenia siê i wra¿liwo¶ci na punkcie swojej osoby. Nie zapominajmy kto w tej sprawie jest poszkodowanym.
Jednakowo¿ zachowanie ze zwrotem kasy bardzo ³adne (choæ ten dopisek "to grosze" bardzo brzydki i ewidentnie mia³ postawiæ sprawy w nieco innym ¶wietle, to ju¿ fe!). A skoro Ciebie pan B.B. tak¿e obu³, to po prostu przejd¼ na ciemn± stronê mocy (mamy ciasteczka) i dorzuæ swoje do oskar¿enia.
I pamiêtaj, ¿aden dobry uczynek nie pozostanie bez kary :P
No, chyba, ¿e post ju¿ zosta³ wydeytowany, ale wtedy wypada³oby o tym gdzie¶ wspomnieæ lub podpisaæ chocia¿...
Ty Czubku.
Widzia³e¶ Jego posty w innych tematach? Najzwyklej mówi±c, "je¿d¿±" po mnie. Pamiêtajmy, ¿e równie¿ jestem poszkodowany.
By³o tak. Ju¿ nie pamiêtam kto, ale kto¶ mi poleci³ Bulandê. Jakie¶ 2 lata temu. No to zacz±³em kupowaæ umba, sprz±czki i inne duperele (jestem zbyt leniwy, ¿eby zrobiæ to samemu.). Po pewnym czasie zacz±³em zamawiaæ wiêksze rzeczy, np. he³m normañski i Vendel 7. W tym czasie kilka razy byli¶my na piwie, wydawa³ siê dobrym cz³owiekiem. Powiedzia³, ¿e wycofuje siê z interesu i robi he³my za pó³ ceny. Da³em mu 300 z³ Szamana. Tydzieñ pó¼niej SAM zapyta³, czy chcê, aby za pó³ ceny oz³oci³ mi mosiê¿ny krzy¿ na he³mie garnku. Zgodzi³em siê i wys³a³em mu he³m i 1000 z³otówków. Kontakt zanik³. Po pewnym czasie zacz±³em go straszyæ - przela³ mi 200z³ na konto t³umacz±c siê problemami w rodzinie. Kontakt siê urwa³. Okaza³o siê, ¿e w Bytomiu jest dwóch Bartoszów Bulandów. Jeden by³ p³atnerzem, drugi oszustem, który siê pod niego podszywa³. Po rozmowie z tym prawdziwym doszli¶my do wniosku, ¿e kupowa³ rzeczy u innych, aby wzbudziæ zaufanie, okra¶æ i zwiaæ. I tyle mi po nim zosta³o. 800z³, he³m wart 850z³ i 300z³ za Szamana.
Heh.
Historia jak z PRLowskiego pitawalu- ukrad³ poz³acany he³m i uciek³.
CYTAT(Jarl Ragnarr Thoresen @ 19:20 16.08.2012)
Ty Czubku.
Widzia³e¶ Jego posty w innych tematach? Najzwyklej mówi±c, "je¿d¿±" po mnie. Pamiêtajmy, ¿e równie¿ jestem poszkodowany.
By³o tak. Ju¿ nie pamiêtam kto, ale kto¶ mi poleci³ Bulandê. Jakie¶ 2 lata temu. No to zacz±³em kupowaæ umba, sprz±czki i inne duperele (jestem zbyt leniwy, ¿eby zrobiæ to samemu.). Po pewnym czasie zacz±³em zamawiaæ wiêksze rzeczy, np. he³m normañski i Vendel 7. W tym czasie kilka razy byli¶my na piwie, wydawa³ siê dobrym cz³owiekiem. Powiedzia³, ¿e wycofuje siê z interesu i robi he³my za pó³ ceny. Da³em mu 300 z³ Szamana. Tydzieñ pó¼niej SAM zapyta³, czy chcê, aby za pó³ ceny oz³oci³ mi mosiê¿ny krzy¿ na he³mie garnku. Zgodzi³em siê i wys³a³em mu he³m i 1000 z³otówków. Kontakt zanik³. Po pewnym czasie zacz±³em go straszyæ - przela³ mi 200z³ na konto t³umacz±c siê problemami w rodzinie. Kontakt siê urwa³. Okaza³o siê, ¿e w Bytomiu jest dwóch Bartoszów Bulandów. Jeden by³ p³atnerzem, drugi oszustem, który siê pod niego podszywa³. Po rozmowie z tym prawdziwym doszli¶my do wniosku, ¿e kupowa³ rzeczy u innych, aby wzbudziæ zaufanie, okra¶æ i zwiaæ. I tyle mi po nim zosta³o. 800z³, he³m wart 850z³ i 300z³ za Szamana.
Wêszy³em , sprawdza³em, dzwoni³em i có¿...
Owszem w Bytomiu istnieje nie tylko dwóch ale a¿ siedmiu Bulanda,ale....co do rzemie¶lników w Bytomiu p³atnerstwem zajmowa³ tylko siê Pan Ryszard Bulanda,a teraz przej±³ to po nim jego m³odszy syn Wojciech a ten jak wcze¶niej ojciec , zajmuje siê wyrobem g³ównie szabli,a nie he³mów. Owszem Pan Ryszard ma syna Bartosza, ale ten nigdy nie by³ zwi±zany z rzemios³em swego ojca , a tym bardziej z wczesnym.
zg³upieæ idzie
st±d moje podejrzenia o oszustwo.
Witam
Oto moja korespondencja z Micha³em-
Ja-"Oto numer mojego konta ***************** czekam na przelew w wyznaczonym terminie, jak pieni±dze przyjd± wtedy uwierzê w Twoj± szczero¶æ i w to ¿e nie masz z tym nic wspólnego
z powa¿aniem Rafa³ Bilski"
Micha³-"Mo¿e byæ osobi¶cie? Nie chcê operowaæ pieniêdzmi na koncie bo skarbówka zaczê³a siê mn± interesowaæ a nie mam zarejestrowanej dzia³alno¶ci. Powiedzmy na pocz±tku przyszlego tygodnia".
Po czym po upomnieniu w zesz³y pi±tek, dopisa³-
"Witam.
Jutro z rana wy¶lê pien±dze, mia³em du¿o roboty i nie mia³em czasu zrobiæ przelewu."
Do dzi¶ jednak pieniêdzy nie otrzyma³em w zwi±zku z tym pozostaje mi skierowanie sprawy na komendzie.
Jak wcze¶niej wspomnia³em proszê o rozwagê i daleko id±c± ostro¿no¶æ w kontaktach z owym Panem, gdy¿ zbytnia ufno¶æ w stosunku do niego mo¿e przynie¶æ podobne problemy jak mi i mojej dru¿ynie. pozdrawiam i dziêkuje za wszelkie porady
CYTAT(szaman1354 @ 21:04 28.08.2012)
Witam
Oto moja korespondencja z Micha³em-
Ja-"Oto numer mojego konta ***************** czekam na przelew w wyznaczonym terminie, jak pieni±dze przyjd± wtedy uwierzê w Twoj± szczero¶æ i w to ¿e nie masz z tym nic wspólnego
z powa¿aniem Rafa³ Bilski"
Micha³-"Mo¿e byæ osobi¶cie? Nie chcê operowaæ pieniêdzmi na koncie bo skarbówka zaczê³a siê mn± interesowaæ a nie mam zarejestrowanej dzia³alno¶ci. Powiedzmy na pocz±tku przyszlego tygodnia".
Po czym po upomnieniu w zesz³y pi±tek, dopisa³-
"Witam.
Jutro z rana wy¶lê pien±dze, mia³em du¿o roboty i nie mia³em czasu zrobiæ przelewu."
Do dzi¶ jednak pieniêdzy nie otrzyma³em w zwi±zku z tym pozostaje mi skierowanie sprawy na komendzie.
Jak wcze¶niej wspomnia³em proszê o rozwagê i daleko id±c± ostro¿no¶æ w kontaktach z owym Panem, gdy¿ zbytnia ufno¶æ w stosunku do niego mo¿e przynie¶æ podobne problemy jak mi i mojej dru¿ynie. pozdrawiam i dziêkuje za wszelkie porady
Wczoraj pieni±dze zosta³y wys³ane.
Sprawa jest ciekawa, nie powiem. Dzi¶ rano na 1000% pan Rafa³ mia³ ju¿ pieni±dze, gdy¿ dzwoni³em na pocztê, ale nie raczy publicznie mnie przeprosiæ ani pozmieniaæ obra¼liwych postów, choæ o 22.49 by³ online. Brak s³ów. Chyba trudno przyznaæ siê do b³êdu.
Teraz moja kolej.
Jak my¶licie - dam radê odzyskaæ moje 1900 z³ od pana Bulandy?
Czy jest tu kto¶, kto zna siê na prawie? My¶lê nad z³o¿eniem odpowiednich zeznañ na komendzie Policji, ale nie oszukujmy, znamy polskie realia. Czy lepiej bêdzie i¶æ do prokuratury (nie jestem pewien czy co¶ takiego podpada pod oszustwo czy kradzie¿)?
Z tego, co wyczyta³em w internecie, pan Bulanda pope³ni³:
Przestêpstwo wy³udzenia\oszustwa - art. 286 k.k. - gro¿±ce kar± pozbawienia wolno¶ci od 6 miesiêcy do 8 lat
Przestêpstwo fa³szu materialnego - art. 270 § 1 k.k. - gro¿±ce kar± pozbawienia wolno¶ci od 3 miesiêcy do 5 lat
Przestêpstwo kradzie¿y - art. 119 § 1 k.w. - gro¿±ce aresztem, grzywn± lub kar± pozbawienia wolno¶ci
Przestêpstwo znies³awienia (chodzi o moj± osobê, choæby w tym temacie) - art. 212 § 1 k.k. - gro¿±ce grzywn±, kar± ograniczenia lub pozbawienia wolno¶ci do lat 3.
Czyli pan Bulanda sobie powa¿nie nagrabi³, zgadza siê?
Edit:
Post pod postem, przepraszam. Chcia³em od¶wie¿yæ.
CYTAT(Saren @ 07:40 30.08.2012)
Dowody.
Archiwum Gadu Gadu, jeden mail, dowód nadania paczki z he³mem i dwa bilety kolejowe Wroc³aw - Bytom? Czy tyle by wystarczy³o?
Je¿eli jeste¶ pewien z kim rozmawia³e¶ i potrafisz personalnie po³±czyæ je z t± w³a¶nie osob±...
Pos³ugiwa³ siê dowodem osobistym o danych Bartosza Bulandy.
Gdy na fejsbuku pogada³em z tym Bartoszem (tym od pana Ryszarda, od szabli) drugim, okaza³o siê, ¿e kiedy¶ gada³ z nim na naszej-klasie. Te¿ by³ podpisany jako Bartosz Bulanda. Poszpera³ i znalaz³ mi jego zdjêcie, I to w³a¶nie ten oszust.
Wiêc wychodzi na to, ¿e po prostu cudzy "dorobek artystyczny" sobie tylko przypisa³.
No i mam jeszcze bilingi telefoniczne.
mo¿esz wys³aæ do prokuratury w mie¶cie gdzie mieszka pan Bulanda. Po jakim¶ miesi±cu przyjdzie policja i przes³uchaj± Ciebie itp
W tym przypadku mo¿emy mówiæ tylko i wy³±cznie o art. 286§1kk - oszustwo.
Art 270 nie ma w tym przypadku zastosowania, art 119kw równie¿ - to kodeks wykroczeñ. Mia³by zastosowanie gdyby:
a) warto¶æ utraconego przedmiotu nie przekroczy³a 250 PLN
b) by³aby to faktycznie kradzie¿ - w tym przypadku nie, bowiem kasê da³e¶ mu dobrowolnie w zamian za obietnicê wykonania us³ugi.
Mamy tu klasyczny art 286§1kk - a w tym przypadku nie wchodzi w grê warto¶æ szkody.
Czy do Prokuratury czy Policji - od razu na Policjê. Prokurator nie prowadzi postêpowania przygotowawczego, jedynie je NADZORUJE. Formalnie ogranicza siê to do zatwierdzania postanowieñ, dokonanych ju¿ przeszukañ (NIE - policja NIE MUSI mieæ nakazu, to bzdura) itp. Skierowanie pisma do prokuratury skoñczy siê na tym ¿e i tak sprawa zostanie przekazana do prowadzenia Policji, i to policja Ciê wezwie. Najlepiej id¿ do najbli¿szej komendy i z³o¿ zawiadomienie - tak bêdzie najszybciej.
Co ze sob± zabraæ. Je¿eli wp³aca³e¶ na konto - numer konta na który wp³aca³e¶, dane na jakie wp³aca³e¶ itd. Je¿eli do rêki... Trochê gorzej, ale nie do koñca. Z pewno¶ci± masz jaki¶ adres itd.
Rozmowy na GG - o kant d. ot³uc na tym etapie postepowania. Zachowaj, mo¿e bêdzie potrzebne jak ch³opcy nie dojd± - wtedy BYÆ MO¯E pokusz± siê o sprawdzenie po numerze IP. Droga ¿mudna i nie zawsze skuteczna.
Aha, nie daj siê sp³awiæ. Jak trafisz do ma³ego komisariatu mog± Ciê próbowaæ pognaæ z lenistwa- nie daj siê. I pamiêtaj ¿e sk³adanie fa³szywego zawiadomienia to równie¿ przestêpstwo o czym zostajesz uprzedzony - art 233i 234 kk.
Witam. Pieni±dze owszem w koñcu dotar³y, ale dopiero po moim wpisie z dnia 28.08 a nie jak utrzymuje Pan Micha³ 27.08, nada³ je jako PZW(pocztowe zlecenie wyp³aty)29.08 o godz.8.49 wiem bo pracujê na owym urzêdzie pocztowym w G³ogowie jako listonosz. z tego wzglêdu i nie tylko nie czujê potrzeby przeprosin tego Pana gdy¿ twierdzê ¿e jedynym powodem oddania tych pieniêdzy by³ lêk przed policj± a nie dobra wola. Fakt faktem pieni±dze przes³a³ wiec to jako jedyne mogê potwierdziæ na jego korzy¶æ, reszta zbyt du¿o pozostawia do my¶lenia bym móg³ wycofaæ swoje opinie. sprawê Pana Bulandy osobi¶cie uwa¿am za zamkniêt±, choæ jeszcze raz podkre¶lam KOWAL O TYM IMIENIU I NAZWISKU NIE ISTNIEJE W BYTOMIU SZABLAMI ZAJMUJE SIÊ PAN WOJCIECH BULANDA A PRZED NIM JEGO OJCIEC PAN RYSZARD, Bartosz Bulanda drugi z synów Pana Ryszarda nigdy kowalstwem siê nie zajmowa³ i nie zajmuje...to tyle na temat. pozdrawiam wszystkich i dziêkuje za uzyskan± pomoc w odzyskaniu pieniêdzy. S³awa Wam!!
Tez zosta³am oszukana przez osobê, która pisze wczesniej tu w tym dziale to pan
Jarla Ragnarr Thoresen. zamówi³am toporek, zap³aci³am przez poczte a toporka jka nie ma tak nie ma. A gosc jak widac kreci swoje posty na freha bezkarnie.
napiszcie na priv co mam teraz zrobiæ.
Dziekujê za pomoc.
Anna
Witam, jestem przedstawicielem firmy bulanda_szable i prosimy o nie kojarzenie nas z wy¿ej wymienionym Bartoszem Bulanda, w Bytomiu s± dwie osoby o tym imieniu i nazwisku, mój starszy brat i wy¿ej wymieniony,
Pozdrawiam
Bulanda_szable
www.bulandaszable.pl
CYTAT(bulanda_szable @ 23:30 28.09.2012)
Witam, jestem przedstawicielem firmy bulanda_szable i prosimy o nie kojarzenie nas z wy¿ej wymienionym Bartoszem Bulanda, w Bytomiu s± dwie osoby o tym imieniu i nazwisku, mój starszy brat i wy¿ej wymieniony,
Pozdrawiam
Bulanda_szable
www.bulandaszable.pl
Potwierdzam ¿e sprawa nie dotyczy firmy Bulanda. Przypuszczam i¿ nazwisko Bulanda pos³u¿y³o tu tylko i wy³±cznie Panu Jarlowi Ragnarowi
do wy³udzenia pieniêdzy od naszej Dru¿yny i uwiarygodnienia opowiedzianej nam historii. Raz jeszcze ostrzegam przed kontaktem z owym "rzemie¶lnikiem"
Witam jestem Bartosz Bulanda z Bytomia . Znalaz³em ten niemily temat na googlach:-( .Jako druga osoba mieszkaj±ca w Bytomiu o tym samym imieniu i nazwisku chcia³bym potwierdziæ ze nie jestem w ¿aden sposób po³±czony z wy¿ej wymieniona sprawa. Od 9 lat mieszkam poza granicami kraju i nigdy nie interesowalem sie bia³a broni±.Z kolei z chêci± spotkalbym osobê ktora wyciera sie moim nazwiskiem i jesli ktokolwiek ma informacje gdzie ten gogus mieszka i jak wyglada prosilbym o kontakt na moje konto: arenapaint@poczta.fm
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.