Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: poszukujê s³owiañskiej dru¿yny w Poznaniu
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
zi00m
Witam,
od d³u¿szego czasu poszukujê wymarzonej dru¿yny s³owiañskiej okolic IX-X wieku. Faktycznie, wyszuka³em parê grup, ale nawet nie mog³em nawi±zaæ z nimi kontaktu. Niektórych dru¿yn miejsca spotkañ domy¶li³em siê i je¶li mam racjê to s± one w fatalnych z dojazdem dla mnie miejscach. Dlatego te¿, zwracam siê do osób zwi±zanych z poznañsk± scen± rekonstruktorsk±, czy istnieje jakakolwiek dru¿yna po zachodniej stronie Warty (najlepiej Grunwald, Je¿yce, Winogrady, albo nawet miejscowo¶ci gdzie mo¿na dojechaæ lini± 718)? Ciê¿ko mi te¿ zawsze wywnioskowaæ, która dru¿yna w ogóle jeszcze istnieje, a która nie, z racji ¿e ¿adna nie odpowiada na mejle.

Z góry bardzo dziêkujê za pomoc.
Jarl Ragnarr Thoresen
Trenowaæ mo¿esz z nami, ale tak jak mówi³em na gg, odtwarzamy tylko Skandynawów, wiêc na sta³e, to raczej odpada.
zi00m
Absolutnie nie powiedzia³em, ¿e odmawiam waszej propozycji, ale wola³bym siê mocno zastanowiæ czy to ma jaki¶ wiêkszy sens. My¶lê, ¿e jednak sam wyciêty trening z RR bardzo szybko okaza³by siê nudny. Tak czy inaczej do rzeczy, oczekujê od dru¿yny jednak zainteresowania i najmniejszych chêci odtwórstwa s³owiañszczyzny zachodniej jak i wschodniej, a Skandynawii, je¶li ju¿, dopiero na drugim miejscu.
Krzychu
Zawsze dobrze miæ z kim poæwiczyæ, i sam pewnie siê do was zg³oszê gdy ju¿ siê wyekwipujê, mimo ¿e odtwarzam 100% s³owianina...
Lubov Rybakov
W Poznaniu s± te¿ dru¿yny mieszane;) jednak ciê¿ko bêdzie Ci znale¼æ jak±kolwiek ekipê je¶li bêdziesz a¿ tak patrzy³ na dojazd, drugi koniec miasta to i tak nie jest ¼le, niektórzy doje¿d¿aj± do innych miast. Treningi nie s± codziennie, raz czy dwa razy w tygodniu mo¿esz chyba czas wygospodarowaæ. Poza tym trzeba siê te¿ umówiæ, ze trening to trening, nie przychodzi ca³a dru¿yna, nie rozstawiamy namiotów, nie przebieramy siê i nie bawimy siê wtedy w RR(oczywi¶cie w pewnym sensie faceci tak bo walcz±), takie spotkania bêd± organizowane osobno od czasu do czasu. Je¶li trening ma Ciê nudziæ to lepiej zastanów siê czy ta ca³a zabawa ma sens;) mimo to zapraszamy.

Pozdrawiam loki08.gif
Jarl Ragnarr Thoresen
Zapraszamy, Krzysiu. Na treningi to Ci kij i tarcza wystarczy. smile.gif

Co do Zi00ma... Zmieni³em zdanie, Ciebie nie zapraszamy.

(tekst wyciêty przez moderatora)

Wystarczy odrobina, powtarzam, ODROBINA, chêci i zapa³u, aby odpowiedzieæ na Twoje pytanie i znale¼æ dru¿yny w Posen.

www.kruki.org - pytaj o Jarka "Eldara" G.
www.wataha.com.pl
www.walhalla.com.pl

Edit by Selekos: proszê nie obra¿aæ innych u¿ytkowników, a osobi¶cie polecam nie wyci±gaæ z rêkawa tak daleko posuniêtych wniosków...
Krzychu
Nie trzeba mi bêdzie czego¶ na g³owê i rêkawic?

Bo je¿eli chodzi o paluszki, to o nie musze dbaæ, wybity czy st³uczony przez przypadek palec nie tylko uniemo¿liwi mi trening, ale bardzo utrodni pracê - jako miêdzy innymi programista muszê ¶migaæ paluszkami po klawiaturze i potrzebne mi s± wszystkie sprawne ;D

Jak bêdê ju¿ pewien, ¿e wyrabiam siê czasowo z now± prac±, odezwê siê przez GG i podpytam o to kiedy i gdzie s± treningi smile.gif
Jarl Ragnarr Thoresen
CYTAT(Krzychu @ 15:27 21.06.2012) *
Nie trzeba mi bêdzie czego¶ na g³owê i rêkawic?

Bo je¿eli chodzi o paluszki, to o nie musze dbaæ, wybity czy st³uczony przez przypadek palec nie tylko uniemo¿liwi mi trening, ale bardzo utrodni pracê - jako miêdzy innymi programista muszê ¶migaæ paluszkami po klawiaturze i potrzebne mi s± wszystkie sprawne ;D

Jak bêdê ju¿ pewien, ¿e wyrabiam siê czasowo z now± prac±, odezwê siê przez GG i podpytam o to kiedy i gdzie s± treningi smile.gif

Na g³owê mo¿na he³m, choæ tak bardzo mocno siê nie t³uczemy. Ja tam nawet podczas walki miecz - dun he³mu nie zak³adam bo po prostu nie lubiê.

Zreszt±, gdy bêdziesz mia³ kij to nie bêdziesz walczy³ przeciwko mieczowi a drewnem tak nie boli. bum.gif Zreszt±, po to Ci w³a¶nie tarcza potrzebna.

Co do ³apek, rêkawice s± pomocne. Na treningi wystarcz± takie grube spawalnicze z doszyt± g±bk± i skór±/grub± wyk³adzin±/filcem. Koszt to oko³o 20z³ (nie wiem ile rêkawice) a na treningi wystarcz±, swoich u¿ywam od 3 lat bo ¿al mi moich pokazowych ³uskowych.

Co do kontaktu,

http://www.freha.pl/index.php?showtopic=25738

Pozdrawiam!
R±czka
Zapraszam równie¿ do Grupy Historycznej "AUREA TEMPORA" z Poznania. Zajmujemy siê odtwarzaniem dru¿yny Mieszka I i Boles³awa Chrobrego.

Mo¿esz zajrzeæ na nasz± stronê www.aureatempora.eu tam równie¿ bêdzie kontakt do nas bezpo¶redni lub zapraszam na PW.
hurdygurdy
Witam Was bardzo serdecznie. Imiê moje Karolina, ale niestety taki nickname by³ ju¿ zajêty. Jestem ze Wschowy, liceum skoñczy³am w Lesznie i tam mia³am kilkoro znajomych w bractwie rycerskim. We Wschowie te¿ by³o bardzo przyjazne stowarzyszenie. Ko³o dwóch lat ju¿ przymierzam siê do przyst±pienia do bractwa rycerskiego, ale nie dotar³am narazie dalej ni¿ do pytania o miejsce spotkañ. Prawda jest taka ¿e jestem do¶æ... nie¶mia³a i nie mam zbyt du¿ego pola manewru tutaj w Poznaniu. Wprowadzi³am siê kilka dni temu i korzystaj±c z ostatniego miesi±ca wakacji chcia³am byæ mo¿e zacz±æ proces aklimatyzacji w grupie. Okaza³o siê, ¿e to wcale takie proste nie jest, prawda. W opisie w±tku by³o napisane o stawianiu tutaj pierwszych kroków, tak¿e w³a¶nie to robiê. Nie mam okre¶lonego celu (chodzi mi o naturê grupy, s³owianie, wikingowie, rok 1345 czy 1654 - moje zainteresowania siêgaj± wszystkich). Tak.
Czy kto¶ mnie przygarnie?
Lub da wskazówkê jak samemu siê przygarn±æ?
Mam nadziejê ¿e siê nie zb³a¼ni³am. Mówi±, ¿e kto pyta nie b³±dzi.
Pozdrawiam.
Marek Hilgendorf
A co by¶ chcia³a robiæ w "bractwie"?
hurdygurdy
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 12:26 06.09.2012) *
A co by¶ chcia³a robiæ w "bractwie"?

Có¿ no, du¿o zale¿y te¿ od tego czego oczekuje siê od kandydatów, adeptów, jak zwa³ tak zwa³. Mogê przedstawiæ w³asn± ofertê. Umiem ³adnie zagraæ, od fortepianu przez flety, piszcza³ki do saksofonu i liry korbowej, z szyciem te¿ nie mam wiêkszych problemów, chocia¿ krawcow± nie zostanê (byæ mo¿e po treningu? who knows). Z racji wieloletnich æwiczeñ na instrumentach rêce mam raczej bardzo ni¿ s³abo sprawne. Chcia³abym te¿ nauczyæ siê strzelaæ z ³uku, chocia¿ nie wiem czy moja wada wzroku na to pozwoli. Generalnie to zainteresowanie rekonstrukcj± starych czasów po g³owie chodzi³o mi zawsze, ale najsilniejszym bod¼cem by³o Oblê¿enie Klasztoru w Lubi±¿u, które ogl±da³am z oczami otwartymi jak piêæ z³otych.
R±czka
Zapraszam do odwiedzenia strony internetowej Aurea Tempora i do skontaktowania siê z przesow±, bardzo chêtnie poka¿emy czym siê zajmujemy i przyjmiemy w swoje szeregi. W raze pytañ mo¿na kierowaæ do mnie równie¿ PW.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.