Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sterownik do pieca do wypa³u gliny
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Rzemios³a i narzêdzia
marvin
Witam
Mam ma³y problem, przy ostatnim odpalaniu pieca do wypa³y gliny,co¶ posz³o nie tak. Z wska¼nika temperatury poszed³ dymek, i uk³ad roz³±czy³ zasilanie. Sterowniki pochodzi³y gdzie¶ z pocz±tków lat 80 ubieg³ego wieku i by³y ca³kowicie "analogowe". Wska¼nik temperatury to by³a wielka skrzynka z przeszklonym jednym bokiem gdzie znajdywa³a siê papierowa podzia³ka i ruchoma skazówka, i ma³e pokrêt³o do ustalanie temperatury maksymalnej przy której roz³±cza³ siê obwód.

Potrzebuje cyfrowego programatora, wraz z czujnikiem temperatury, pytanie gdzie mo¿na co¶ takiego zdobyæ?
Znalaz³em stronê na której s± dostêpne programatory, w których mo¿na by³o ustaliæ poszczególne temperatury na lini wypa³y, czas poszczególnych etapów itd. ale on kosztowa³ oko³o 2000 z³. Nie ukrywam ¿e chcia³bym na to wydaæ jak najmniej. Mi wystarczy taki by od³±cza³ obwód przy ustalonej warto¶ci temperatury. Ca³± reszta jak bezpieczniki, stycznik itd jestem w stanie zrobiæ.
Wie kto¶ mo¿e gdzie co¶ takiego mo¿na kupiæ? Mo¿e zna kto¶ jakie¶ forum internetowe zajmuj±ce siê takimi rzeczami.

Pozdrawiam
Jarl Ragnarr Thoresen
Witaj.

Mo¿e spróbuj na www.elektroda.pl
Jest tam naprawdê wielu fachowców, którzy prêdko Ci pomog±. Tutaj za¶ czêsto tematy le¿± i le¿± bez odzywu.

Pozdrawiam,
Ragnarr Thoresen

Piêæ minut szukania w Googlach:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1306303.html#6507673

Trudno?
Lepiglina
Proponuje te¿ poszukaæ na forach dla ceramików wspó³czesnych jest tego sporo bo i wielu ludzi siê tym zajmuje
je¶li chodzi o sklep to zerknij na
www.baza-artpiece.pl
www.ceramiktherm.pl
www.gac-piece.pl
www.piecedoceramiki.pl
Remington1
Dostaniesz na alledrogo za 200-250z³, do tego termopara za ponad stówê, je¶li nie masz. W kwestii pod³±czenia pomogli mi fachowcy z for typu powy¿ej.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.