Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Najemna Gwardia Królewska
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Jarl Ragnarr Thoresen
Witam w imieniu moich braci i sióstr z Najemnej Gwardii Królewskiej!

Masz dosyæ nudy a nie mo¿esz znale¼æ interesuj±cego hobby?

DO£¡CZ DO NAS!

Jeste¶my grup± rekonstrukcyjn± odtwarzaj±c± dru¿ynê najemników z Norwegii, trudni±c± siê g³ównie s³u¿b± gwardii królewskiej w okresie od 630 do 710 roku.

Teren dzia³añ rozleg³y - od Bydgoszczy, Poznania, Leszna, G³ogowa, Wroc³awia, przez Opole, Rybnik, Tychy, Chorzów, na Krakowie koñcz±c.

Wszelkie informacje:

Na gg:
44284576 - jarl Ragnarr Thoresen / Micha³
10526342 - Inga Thoresen / Wiktoria

Mailem:
jarl.ragnarr.thoresen@hotmail.com
M¶cidróg
CYTAT
Jeste¶my grup± rekonstrukcyjn± odtwarzaj±c± dru¿ynê najemników z Norwegii, trudni±c± siê g³ównie s³u¿b± gwardii królewskiej w okresie od 630 do 710 roku.

Czym powodowane jest datowanie?
Jarl Ragnarr Thoresen
CYTAT(M¶cidróg @ 13:13 03.06.2012) *
CYTAT

Czym powodowane jest datowanie?

Tym, ¿e dzisiejsze wczesne grupy krêc± siê g³ównie w okolicach IX i X wieku, ma³o ludzi odtwarza wieki wcze¶niejsze, które naprawdê s± ciekawe i interesuj±ce, choæ trudniejsze do rekonstrukcji. A ludzie leniwi. dunno.gif

Nieoficjalnie, pomys³ zrodzi³ siê z mojego umi³owania he³mów Vendelowskich. bum.gif
Lotgar
Witam.

Znaleziska z Vendel s± ze Szwecji, wiêc maj± siê nijak do Norwegii.

W okresie który podajesz, Norwegia jako jednolite pañstwo jeszcze nie istnia³o , podzielona ona by³a miedzy lokalnych w³adców, a pierwsze próby zjednoczenia nast±pi³y dopiero oko³o 870 roku.

Ale nie powiem, ambitny cel robiæ rekonstrukcjê z tego okresu. Jest bardzo ma³o znalezisk na ten rejon. Gdyby nie to, ¿e zacz±³em kompletowaæ rekonstrukcje Duñczyka z epoki wêdrówki ludów, to pewnie bym siê pokusi³ na ten projekcik.

Swoja drog± masz juz jakie¶ materia³y? Interesuje sie historia Norwegii i z chêci± to co ju¿ posiadasz do³aczê do moich zbiorów.

Pozdro
Lotgar

Edit by Selekos: poprawi³em b³êdy ortograficzne (3) i interpunkcyjne- proszê zacz±æ dbaæ o s³owo pisane :>
Jarl Ragnarr Thoresen
CYTAT(Lotgar @ 20:02 03.06.2012) *
Witam.
Znaleziska z Vendel s± ze Szwecji , wiêc maja sie nijak do norwegii.

W okresie który podajesz , Norwegia jako jednolite pañstwo jeszcze nie istnia³o , podzielona ona by³a miedzy lokalnych w³adców , a pierwsze pruby zjednoczenia nast±pi³y dopiero oko³o 870 roku .

Ale nie powiem , ambitny cel robic rekonstrukcje z tego okresu . Jest bardzo ma³o znalezisk na ten rejon . Gdyby nie to ¿e zaczo³em kompletowaæ rekonstrukcje duñczyka z epoki wêdrówki ludów , to pewnie bym sie pokusi³ na ten projekcik.
Swoja drog± masz juz jakie¶ materia³y ? Interesuje sie historia Norwegii i z chêcia to co juz posiadasz do³acze do moich zbiorów.
Pozdro
Lotgar

Wiêc,
Vendel to kultura, która nie wystêpowa³a wy³±cznie na terenie Szwecji.
Pisz±c Norwegia mia³em na my¶li pochodzenie odtwarzanych postaci - nie obszar dzia³añ. Bêd± to prawdopodobnie wyspy Brytyjskie, z naciskiem na ziemie Piktów lub Sasów, choæ dyskusja wci±¿ trwa. Najemnicy nie s³u¿yli wy³±cznie na terenie ojczystym, czego przyk³adem jest Gwardia Wareska. Jako Duñczyk bez problemu mo¿esz siê do nas podpi±æ, uznamy Ciê za przybysza z dalekich krain. smile.gif

Materia³y wci±¿ kompletujê, czekam na kilka ksi±¿ek jeszcze - oczywi¶cie, udostêpniê.
Lotgar
Projekcik mój zamkn±³em w prze³omie V/VI w., wiêc datowaniem nie bêdê pasowa³.

Ciekawi± mnie takie inicjatywy, gdy¿ nie s± w ramach czasowych jakie odtwarza ogó³. Bêdê trzyma³ kciuki za powodzenie projektu.

Je¿eli bêdziesz mia³ te pozycje, to z chêci± rzucê okiem. Daj znaæ.

Pozdro
Lotgar

Edit by Selekos: J.W.
Jarl Ragnarr Thoresen
CYTAT(Lotgar @ 22:13 03.06.2012) *
Projekcik mój zamkno³em w prze³omie V/VI w. , wiec datowaniem nie bêde pasowa³.

Ciekawia mnie takie inicjatywy , gdy¿ nie s± w ramach czasowych jakie odtwarza ogó³ . Bêde trzyma³ kciuki za powodzenie projektu .

Je¿eli bêdziesz mia³ te pozycje , to z chêcia rzuce okiem . Daj znaæ.
Pozdro
Lotgar

Dziêki! aniol.gif
Jarl Ragnarr Thoresen
Za³o¿yli¶my stronê www.

http://www.gwardiakrolewska.bnx.pl/

Zapraszamy!
Lubov Rybakov
Najemna Gwardia Królewska "Sleipnir Hird"

Ruszy³ fanpage, jak lans to lans;)

Zapraszamy! loki08.gif
szaman1354
CYTAT(Jarl Thoresen @ 15:55 15.06.2012) *
Za³o¿yli¶my stronê www.

http://www.gwardiakrolewska.bnx.pl/

Zapraszamy!

stronê widzia³em cz³owieka znam i nie polecam kontaktu. od nas wy³udzi³ 300z³ na he³my i od tamtej pory przesta³ siê pojawiaæ na wspólnych treningach. Ewentualnie radzê zachowaæ czujno¶æ w kontaktach z owym panem i dok³adnie przyjrzeæ siê jego dzia³alno¶ci. pozdrawiam
Jarl Ragnarr Thoresen
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=25...mp;#entry338866

Wszystko w tym temacie.
szaman1354
"Nie ¿yczê sobie takich oszczerstw na mój temat. Chcia³em zrobiæ dobrze - za³atwi³em tañsze he³my z lito¶ci - przy piêcioletnim sta¿u, poziom rekonstrukcji tej¿e grupy by³ i jest zerowy. I co w zamian otrzymujê? Bezczelne oskar¿enia."
cytat jednej z wypowiedzi Ragnara o naszej dru¿ynie.....id±c za ciosem chcia³bym nadmieniæ( i nie chodzi o rzucanie oszczerstw,ale o prawdê) i¿ Najemna Gwardia Królewska o której tu mowa tak naprawdê jest fikcyjnym tworem Pana Micha³a i jego dziewczyny, a Pan Micha³ sam nigdy nie dzia³a³ w odtwórstwie, nam sprzedaj±c opowie¶æ na która dali¶my siê z³apaæ ¿e dzia³a³ do tego roku w Krukach z Poznania, lecz odszed³ od nich po k³ótni z Jarlem...po czym (niby) zaj±³ siê tworzeniem bractwa nawi±zuj±cego do zakonu templariuszy, a teraz Gwardia...proszê o ostro¿no¶æ zw³aszcza w temacie zamówieñ u tego "rzemie¶lnika" którego sprzêtu nigdy nie widzieli¶my pomimo naszych pró¶b na treningach aby je nam okaza³. piszê to aby innych uchroniæ przed stratami na które nas ów Pan narazi³. S³awa!!

Lubov Rybakov
Bardzo prosi³abym pana Szamana o zaprzestanie wymy¶lania historyjek smile.gif Nie znasz mnie, ja nie znam Ciebie wiêc zbastuj cz³owieku. Prawda? jest takie powiedzenie "prawda jest jak....ka¿dy ma swoj±". Wysy³anie do mnie PW te¿ jest bardzo potrzebne. Pieni±dze zosta³y przelane, skan dowodu wp³aty równie¿, godzinê temu (to przykre i straszne, ¿e pieni±dze wys³ane na poczcie nie dochodz± w 5min na konto odbiorcy, fakt. Tylko, ¿e, czosnek, ka¿dy o tym wie, pan Szaman chyba niekoniecznie). Straszenie "..a wtedy bêdziecie t³umaczyæ siê oboje.." te¿ mega, u¶mia³am siê! Cz³owiek nigdy ze mn± nie pisa³/gada³, nie ma pojêcia kim jestem ale jak ju¿ robiæ jazdê to na ca³ego, sio na policjê(" Kobieta mnie bije...!", przepraszam, nie mog³am siê powstrzymaæ icon_redface.gif ). Tak, nigdy nie dzia³ali¶my w rekonstrukcji, te wszystkie lata nam siê po prostu przy¶ni³y!!! Panie Michale, czas siê obudziæ huh.gif bigsmile2.gif Nie ¿yczê sobie wiêcej wypisywania o naszym "fikcyjnym tworze" bajeczek wziêtych z kosmosu(swoj± drog± ciekawe sk±de¶ to pan wzi±³...fikcyjny twór...nie¼le, nie wiedzia³am, ¿e pakujê pieni±dze, energiê i czas w czarn± dziurê, której nie ma- bo tak powiedzia³ wszechwiedz±cy pan Szaman shocked.gif )

Absolutnie nie pozdrawiam.
szaman1354
Witam. Pieni±dze owszem w koñcu dotar³y, ale dopiero po moim wpisie z dnia 28.08 a nie jak utrzymuje Pan Micha³ 27.08, nada³ je jako PZW(pocztowe zlecenie wyp³aty)29.08 o godz.8.49 wiem bo pracujê na owym urzêdzie pocztowym w G³ogowie jako listonosz. z tego wzglêdu i nie tylko nie czujê potrzeby przeprosin tego Pana gdy¿ twierdzê ¿e jedynym powodem oddania tych pieniêdzy by³ lêk przed policj± a nie dobra wola. Fakt faktem pieni±dze przes³a³ wiec to jako jedyne mogê potwierdziæ na jego korzy¶æ, reszta zbyt du¿o pozostawia do my¶lenia bym móg³ wycofaæ swoje opinie. owszem nie mia³em okazji Pani poznaæ osobi¶cie lecz uzna³em ¿e skoro od 18tego Pana Micha³a nie ma Freha pisz±c do Pani dotrê do niego. Co do wiarygodno¶ci dru¿yny je¶li zobaczê jakiekolwiek prawdziwe zdjêcia Pani lub Micha³a w strojach, z jaki¶ imprez lub Pan Micha³ potwierdzi mi swój udzia³ w grupie Kruków(czego oni mi nie potwierdzili) bêdê sk³onny wycofaæ swoje opinie. zbyt du¿o drobnych k³amstw otacza osobê Pana Micha³a bym móg³ pozostawiæ sprawê sam± sobie. pozdrawiam
szaman1354
S³awa!
Maj±cych w±tpliwo¶ci co do nieuczciwo¶ci Pana Jarla Ragnara Thoresena odsy³am do postu Sprawa Bartosza Bulandy.
pozdrawiam
Purvis
Szaman, rozumiem Twoje oburzenie, ale mo¿e podbijaj temat Bulandy, zamiast spamowaæ ten, co?
Na³êcz
Witam,
Kompletuje uzbrojenie z ok 1480 ale bardzo chetnie wezme udzial w treningu z tak znamienitymi wojami:-)
Jestem nie zrzeszonym z Poznania, zaprosicie mnie na swoj trening?
Lubov Rybakov
Witam.

Niestety lub stety, projekt zakoñczy³ siê w przedbiegach. Du¿o niedomówieñ, porywanie siê z motyk± na s³oñce itp. Ale my¶lê, ¿e znajdziesz w Poznaniu dru¿ynê, która przygarnie Ciê na treningi. Sporo jest ich w mie¶cie, ró¿ne datowania smile.gif

Pozdrawiam

P.S. Pro¶ba do administratorów- je¶li to mo¿liwe proszê o zamkniêcie lub usuniêcie tematu, kompletnie o tym zapomnia³am. Powód wy¿ej, z góry dziêkujê.

loki08.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.