Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIV wiek Stroj podstawowy dla nowej
> Ubiór i dodatki > Ubiory pó¼no¶redniowieczne > Damskie ubiory pó¼no¶redniowieczne
akusia
Witam, licze na wasza dokladna wiedze w tym temacie i chec pomocy poczatkujacej uczestniczce XIV wieku smile.gif

Dziewczyny, czy moglbyscie mi pomoc skompletowac podstawowy stroj na wyjazdy XIV, napewno macie jakis zestaw obozowy... jaki typ sukni, jaki typ koszuli buty ,nakrycie glowy
Nie chce siary ,ze cos nie tak sobie uszylam ....angsad.gif Mam mala wiedze nt . tego okresu a te zrodla co znalazlam mowia raczej o wyzszych wartswach spolecznych... temat bedzie tez przydatny dla innych zaczynajacych w RR smile.gif

Chodzi mi raczej o mode polska... bo w koncu w polsce jestesmy smile.gif chyba,ze wtedy w PL modne byly tez stroje zacerpniete z innych miejsc na swiecie (niemcy ,francja itd)
Borg
Raz: odpowiedzi na te pytania ju¿ s± na fresze. Dzia³ znalaz³a¶, to teraz go przeczytaj.

Dwa: naucz siê pisaæ po polsku, bo w koñcu w Polsce jeste¶my. Przyk³adowo nazwy pañstw piszemy wielk± liter±. I jêzyk polski ma takie charakterystyczne ogonki przy niektórych literach.

Temat zamykam, wkrótce do usuniêcia.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.