Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie, 7-8 lipca 2012
> Inne > Kalendarium 2012
Yan
Miejski O¶rodek Kultury w Olkuszu,
Stowarzyszenie „Bractwo Rycerskie Kruk - Starostwa Rabsztyñskiego”,
Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn,

maj± zaszczyt zaprosiæ na X Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie, który odbêdzie siê w dniach 7-8 lipca 2012 roku.

Jak co roku odbêd± siê turnieje bojowe miecza i tarczy, miecza d³ugiego, ³uczniczy oraz jako nowo¶ci u nas - turniej bohurtowy 5 vs 5 oraz turniej broni czarnoprochowej .

Plan imprezy, formularz zg³oszeniowy, regulaminy turniejów oraz nagrody podamy w najbli¿szym czasie.

Zg³oszenia oraz wszelkie pytania proszê wysy³aæ na adres : bkruksr@gmail.com

Termin zg³oszeñ do 25 czerwca.

Jak co roku obowi±zuje ograniczenie dwóch cywili na jednego zbrojnego bior±cego udzia³ w wieczornej bitwie.

Pozdrawiam

Jan Halicki, Bractwo Rycerskie Kruk Starostwa Rabsztyñskiego
Kichigai
Trzeci Najemny Oddzia³ Piechoty Japoñskiej jak zwykle stawi siê w du¿ej ilo¶ci...Kiedy zasady na miecz d³ugi smile.gif
Falcorn
WKRM pewnie jak co roku siê pojawi smile.gif
MKlein
Bractwo Grodu Zabrzañskiego najprawdopodobniej te¿ przyjedzie smile.gif

Falcorn mo¿e znowu staniemy ramie w ramie w bohurcie smile.gif
Tomasz h. ¦lepowron
Bractwo Rycerskie Ziemi Jaworznickiej te¿ siê stawi ;)
Kirszniok
Dru¿yna Zabrzañskich Drabów chêtnie siê pojawi
pepe
No my¶lê, ¿e KCN te¿ siê pojawi w jak najliczniejszym sk³adzie:))
Yan
W zwi±zku z licznymi pytaniami o XIII wiecznych rekonstruktorów odpowiadam: w tym roku zdecydowali¶my siê wstêpnie zawêziæ datowanie do XIV - XV wieku, niemniej jednak je¶li bêd± wolne miejsca to z chêci± powitamy tak¿e grupy odtwarzaj±ce XIII wiek. Przypominam o wysy³aniu zg³oszeñ na email podany w temacie (bkruksr@gmail.com), nie do mnie ; ) Jak co roku decyduje kolejno¶æ zg³oszeñ. Pozdrawiam serdecznie

Jan Halicki
Kichigai
Wys³ane...
Snorlax
I ¯ywiec po krótkie przerwie siê stawi smile.gif
Yan
Witam wszystkich, w za³±czniku formularz zg³oszeniowy.
MKlein
Dzi¶ wieczorem wy¶le zg³oszenie icon_cool.gif
Kurak
Po d³ugiej abstynecji tfu znaczy absyncji wracamy na front i z chêci± odwiedzimy jak¿e zacn±, rabsztyñsk± impreze.
Canes Furiosi stawi siê mam nadzieje w komplecie. Zg³oszenie wy¶lê w pi±tek jak pouzgadniam wsio z reszt± ludzi, wiêc trzymajcie dla nas miejsce.

Pozdrawiam

Kurak
Marcin77
Nieliche Bazylichy podobnie jak i w zesz³ym roku chêtnie wezm± udzia³ w ³uczniczych zmaganiach. Tym razem przybêdziemy w 7 sztuk, g³odnych strzelania Bazyli. Zg³oszenie posz³o na maila.
Garrick
Witam.
Informujê i¿ listy na turniej na obecny moment s± zape³nione.
Poni¿ej lista bractw które zosta³y zaproszone.

Starogardzkie Bractwo Rycerskie
Bractwo Rycerskie Ziemi Jaworznickiej
Grupa Rekonstrukcji Historycznej Contubernium
Rycerzy Grobu Bo¿ego
Chor±giew ¯ywieck±
GRH Kompania Czerwonego Smoka
W³oski Poczet Rycerza Boemunda/Stowarzyszenie Chor±gwi Rycerskiej Ksiêstwa Siewierskiego
Wolna Kompania Rodów Ma³opolskich
Konfraternia Rycerska Sua Sponte
Krakowska Chor±giew Nadworna
Trzeci Najemny Oddzia³ Piechoty Japoñskiej
Bractwo Rycerskie Grodu Zabrzañskiego
Wolna Kompania Czarnego Or³a
Konfraternia Canes Furiosi
Chor±giew Piastów ¦l±skich
Bractwa Rycerskiego Ziemi E³ckiej

Je¶li co¶ siê zmieni w sk³adzie osobowym i zrobi± siê dodatkowe miejsca wtedy wchodz± ekipy:
Andegaweñski Poczet Najemny
Zakonu Rycerzy Boju Dnia Ostatniego
Chor±giew Ziemi Sieleckiej

W za³±czniku natomiast regulamin turnieju oraz poszczególnych konkurencji. Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Pawe³ S³awski h. Szeliga
Pytanie czy mo¿na siê jeszcze zg³osiæ ? Wiem ¿e termin jest na dzi¶. proszê o odpowied¼.
Pozdrawiamy Trzy Miecze
Yan
Witam ! Przykro mi, ale brak³o nam ju¿ wolnych miejsc, zapraszam serdecznie za rok ! Pozdrawiam

Jan Halicki
Yan
Jako ¿e turniej ju¿ prawie za pasem og³aszam listê nagród do wygrania w tym roku:

Turniej £uczniczy:
I - 300 z³
II - 200 z³
III - 100 z³

Bohurt:
1000 z³ dla zwyciêskiej dru¿yny

Turniej Miecza D³ugiego:
Góra grosza równa wadze zbroi walcz±cego (zale¿nie od wagi ~300z³)

Turniej Miecza i Tarczy
I Miecz jednorêczny produkcji Sylwestra Tylki + 150 z³
II Pas mieczowy od Lorifactora + 100 z³
III Sakwa od Manufaktury Haliczczi + 50 z³

Zapasy:
I Pas od Lorifactora

Rzut w³óczni±:
I Grot w³óczni

Bieg Dam:
I Kaletka wiêksza
II Kaletka mniejsza ; )
III Fibula

Turniej Czarnoprochówek
I 50 z³ na osobê

Pi³ka ¶redniowieczna
5 miodów dla zwyciêskiej dru¿yny

Poni¿ej plan turnieju, czekamy na Was ju¿ od pi±tkowego popo³udnia : )

Jack
Pierwsza czê¶æ zdjêæ od naszych miejscowych fotografów z www.olkuszanin.pl

http://www.olkuszanin.pl/galeria/fotorelac...ek-rabsztyn-cz1

Proszê o dzielenie siê swoimi fotkami smile.gif

ninja edit:

http://www.youtube.com/watch?v=lmj-HDrwva8...eature=youtu.be 17minutowy film z bitwy smile.gif
Kichigai
By³o....Grubo to ma³e s³owo..Pokrak rz±dzi³, nocne wbicie siê na wesele nie ma równych, podpieprzenie Orze³a niesamowitê, FSO (Fundoshi Spec Ops) mia³o chyba najlepiej obfotografowane po¶ladki na imprezie a miecz d³ugi (mimo, ¿e beze mnie) z tego co widzia³em by³ bardzo fajny..Ogólnie...Jak dla mnie, najmocniejsza impreza w roku smile.gif
PabloNorman
Poczet rycerza Boemunda , dziêkujê organizatorom oraz wszystkim uczestnikom za wspania³± zabawê smile.gif Mam nadziejê ¿e za rok bêdzie równie wspaniale.

Chwa³a smile.gif
MKlein
Bractwo rycerskie z Zabrza równiesz dziêkuje za wspania³± zabawe :-)
Evelina
W imieniu Zakonu Rycerzy Boju Dnia Ostatniego serdecznie dziêkujê za przesympatyczny turniej, o ile mnie piorun nie trafi, stawiê siê w przysz³ym roku z mo¿liwie ca³ym naszym sk³adem clap.gif
Neithan
Jako ³owczy jej królewskiej mo¶ci w imieniu swoim jak i wszystkich Andegawenów ogromnie dziêki za tak wspania³y turniej smile.gif Przodownicy mot³ochu rulezz;)
Drahomira
Witam

Serdecznie dziekujê za mo¿liwo¶c uczestnictwa w X Turnieju Rycerskim za Zamku w Rabsztynie.
By³ to mój pierwszy turniej i dzi¶ ju¿ wiem, ¿e nie ostatni. Wspania³a zabawa, cudowny klimat. Wielkie gratulacje dla organizatorów. Stworzyli¶cie ciekawy turniej i organizacyjnie stanêli¶cie na wysoko¶ci zadania. Wspania³a biesiada i pyszne jedzenie. Turniejowe zmagania rycerzy dostarczy³y wielu wra¿eñ - chwa³a im!
Na wspomnienie biegu dam, w którym mia³am zaszczyt uczestniczyc wcia¿ siê ¶miejê, Mateo chyba te¿ :P
Serdecznie pozdrawiam i dziêkujê za wspania³± zabawê.

Liczê na zaproszenia za rok.

Agnieszka z Konfraternia Canes Furiosi

Kurak
By³o jak co roku czyli porze¶wietnie.
Jad³a ni napitku nie zabrak³o a i atrakcji moc zarówno przed jak i po zmroku.
Za rok rzecz jasna siê wpraszamy.
Cha³wa Krukom za organizacje, wszystkim uczestnikom za zabawe no i stra¿akom za prysznic.

Pozdrawiam

Kurak
Marek z Myslowic
W imieni uSielca, dziekujemy bardzo za turniej! smile.gif
By³ to nasz pierwszy turniej, ale mam nadziejê, ¿e nie ostatni.

By³o ¶wietnie! Chwa³a organizatorom!
Kichigai
Ma kto¶ mo¿e filmiki w walk na miecz d³ugi ??
Wajcha
Dziêki Kruczki za wspania³± zabawê!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.