Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mi-parti?
> Ubiór i dodatki > Ubiory pó¼no¶redniowieczne > Damskie ubiory pó¼no¶redniowieczne
Zió³ko
Ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie...
sk±d pochodzi (i w miarê dok³adne datowanie) obrazek, którego fragment jest w za³±czniku?

Interesuje mnie z dwóch powodów. Po pierwsze, dama ma ciekawy przyk³ad sukni dwukolorowej (mi-parti), a to chyba XIV wiek, s±dz±c po fasonie sukni, dekolcie i fryzurze. Po drugie, dama owa najwyra¼niej gra w szachy, a ¿ywo i zawodowo interesuje mnie wszelka ikonografia szachowa, tego natomiast obrazka zupe³nie nie kojarzê w ca³o¶ci.

Dlatego bardzo wdziêczna bêdê za wskazanie jego ¼ród³a i/lub ca³o¶ci.
Bartosz
Proszê bardzo

ca³o¶æ
Zió³ko
O, super. Dziêki wielkie smile.gif .
kasia815
Witam! Bardzo chcia³am uszyæ sobie kieckê mi parti, jednak nie wiem co z wykrojem. Jest jaka¶ ikonografia z dok³adnym przedstawieniem sukni mi parti, gdzie fajnie widaæ jak id± szwy? Bo chodzi o to, ¿e tak bardzo nie lubiê szyæ z tymi klinami po bokach... angsad.gif najchêtniej usy³abym j± z 4 kawa³ków i klinów od bioder, jednak chcia³abym mieæ jakie¶ potwierdzenie... kto¶ co¶ wie?
Karinna
Jak dla mnie wykrój pod mi-parti nie ró¿ni siê zbytnio od wykrojów na "zwyk³e" suknie.
Polecam szyæ na podstawie wykrojów ze stronki Marca Carlsona.
Jest tam kilka szat szytych bez klinów bocznych.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.