Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: . 6-7 th July, Alytus mound, South of Lithuania. 12-13th c. crafts, music and combat reenactment festival THE GATES OF JOTVA
> Inne > Kalendarium 2012
efendi
Dostalismy zaproszenie, niestety nie mo¿emy jechaæ. Je¿eli beda chêtni, to podajê kontakt:

I would like to announce our festival for 2012 and invite you with your team:

1. 6-7 th July, Alytus mound, South of Lithuania. 12-13th c. crafts, music and combat reenactment festival THE GATES OF JOTVA.
Facebook page: https://www.facebook.com/events/272630522824214/

Event devoted for 12-13 c. crafts, early and late medieval music and battle reenactment.
Alytus castle was one of the most significant defence points in river Nemunas castle defence chain in the 12th-14th c. Attacked by crusaders castle withstood several sieges and attacks up till the 14th c.
There will be plenty of action during two days of the festival: craft stalls, craftsmen contests, workshops, historical reenactment clubs’ programs, duel fights, battle reenactment, castle attack, ships attack, ancient, folk music and fire dancing shows.

Festival is organized together with good friends of ours -
Trakas & JOTVA (www.facebook.com/jotva.sbkd)
VARINGIS (www.varingis.lt)
SUDUVOS TAURAS (www.facebook.com/pages/Senovės-baltų-atkuriamosios-istorijos-klubas-Sūduvos-Tauras/133214986766287)
STEBULE (www.stebule.eu) and others with the support of local community and city municipalities.

If you are open for the above date and feel interest, please confirm your request for future cooperation and participation conditions

Best Regards,

TOMAS SUTKAITIS
Managing Director
ARGOSTUDIO, NGO
www.argostudio.lt
M: 370-650-81648

Roar
Salve Frateres
Uda³o mi siê pojechaæ na ten festiwal i nie ¿a³uje, naprawê dobrze siê bawi³em, a co najwa¿niejsze okaza³o siê ¿e Litwini s± naprawdê bardzo mi³ymi i go¶cinnymi lud¼mi
Turniej okaza³ siê byæ miêdzy narodowy gdy¿ byli ludzie z Estonii, £otwy, Rosji, Bia³oru¶, o dziwo te¿ przyjechali Ukraiñcy, oczywi¶cie Gospodarze, i bardzo mi³ym zaskoczeniem by³o spotkanie do¶æ sporej liczby osób z Polski. Z niektórymi osobami by³o trochê ciê¿ko siê dogadaæ poniewa¿ spora czê¶æ nie umia³a angielskiego , natomiast prawie ze wszystkimi mo¿na by³o porozmawiaæ po rosyjsku i kolejn± rzecz± bardzo fajn± by³o to ¿e mo¿na z niektórymi te¿ porozmawiaæ po polsku
sama impreza nie by³a jako¶ super ultra historyczna ,ale mia³a swój niepowtarzalny klimat z czego jestem bardzo zadowolony obozowisko nad Niemen by³o dobrze zorganizowane które siê mie¶ci³o u podnó¿a góry zamkowej o wysoko¶ci ok 50 - 60 m z której rozci±ga³a siê fantastyczna panoram. Natomiast stromizna wzgórza da³a do my¶lenia dla czego ta twierdza mog³a byæ nie do zdobycia.
Za rok mo¿e te¿ nam siê uda siê wybraæ
w najbli¿szym czasie postaram siê wrzuciæ w neta zdjêcia zrobione przez nas
brat Jacek
Podpinam siê i w pe³ni zgadzam siê z odpowiedzi± Roara, impreza zajebista smile.gif Miejscowi byli bardzo przyja¼ni, paru zafundowa³o nam kolejkê piwka, smako³yki itp.

Z rozmowy z organizatorem okaza³o siê, ¿e i za rok impreza odbêdzie siê, na któr± na pewno pojedziemy w wiêkszej liczbie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.